Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Canon eos 300 D vraagjes

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Canon eos 300 D vraagjes

    Wie wil zijn bevindingen delen ? Bv over het al of niet zelf selecteren van een focuspunt. Als ik bv twee mensen close scherp wil stellen, kiest de camera het midden.

    Als het focuspunt wijzigd, verandert dan ook de belichting ?

    Kan ik het focuspunt vastleggen, en dan een andere compositie maken?

    Wat zijn jullie ervaringen met de canon 550 EX ? Zelf gebruik ik hem in de m-mode 1/60 en av 6.5 met 2/3 overbelichting. Werkt goed, met een omnibounce.

    Elke tip welkom

    http://www.enkelaar.com/joost
    canon 30D /canon 400D
    canon ef 50mm1,8 type 1 / ef 17-40 f/4 L
    canon 24-105/F4 L IS /canon 70-200/F2.8 L IS

  • #2
    Ergens in december plaatste ik een kritische 300D focuservaring op dit forum, zie
    http://dc.netadmin.be/topic.asp?TOPIC_ID=34614

    Ik vond de reactie van Pieter G. toen zeer 'ad rem'. Ik heb inderdaad het nadeel om lange tijd gewerkt te hebben met niet-digitale spiegelreflex, waarbij ik controle had over zowat alle instellingen. Ik kon dus niet gewoon geraken aan de AI Servo focus van de 300D. Komt nog bij dat na enkele weken gebruik de interne flits het begaf en ik gezien de onvoorspelbare service van Canon (zie elders dit forum) mijn toestel waarschijnlijk voor langere tijd moest missen. Heb dan maar meteen de (zware) knoop doorgehakt en overgestapt naar de Nikon D100. Wat betreft foto-uitrusting, ben ik nu een volstrekt gelukkig mens.
    Om een zoveelste Canon-Nikon rel te voorkomen: ook de 300D is een schitterend toestel, maar je moet vooraf goed de specificaties napluizen en vooral overwegen in hoeverre dat voor jou beperkingen oplevert.

    d100 - 24-85 - 50 1.8

    Comment

    Working...
    X