Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 1 van 1

Discussie: 5. Koop en Verkoop

 1. #1

  Exclamation 5. Koop en Verkoop

  5. Koop en Verkoop

  Via het koopjesforum willen we geregistreerde forumleden de mogelijkheid geven hun materiaal te verkopen binnen ‘intieme’ kring, of hun materiaal aan te vullen door ‘zoekertjes’ te plaatsen.

  Het forum kan enkel gebruikt worden om een product aan te bieden of om aan te geven waarnaar gezocht wordt. Alle verdere discussies, onderhandelingen en afspraken verlopen buiten het forum tussen de betrokken partijen.:

  AANPASSING: vanaf 1 september 2020 is het VERPLICHT om bij een aanbod een RICHTPRIJS te vermelden (bv. een - al dan niet minimale - vraagprijs).
  Verder wordt liefst een regio aangegeven waar het aangeboden product zo gewenst kan worden bekeken en/of afgehaald.
  Op die manier weten eventuele geïnteresseerden beter waaraan ze zich kunnen verwachten.


  De forumleden moeten de mogelijkheid hebben om de communicatie en de eventuele transactie tussen koper en verkoper rechtstreeks en volledig via PM en/of e-mail af te handelen.

  Het verwijzingen naar externe verkoops- of biedingsites (zoals eBay, Kapaza, 2dehands…) als ENIGE en verplichte mogelijkheid voor afhandeling is dus NIET toegestaan.

  De koopjeshoek is enkel voor particuliere aanbiedingen, handelaars worden niet geduld (zie ook punt 6 van het forumreglement).

  Belgiumdigital is op geen enkele manier betrokken bij dergelijke transacties onder individuele vzw-leden of forumgebruikers, en kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor de juistheid van de informatie, de toestand en goede werking van de aangeboden goederen, of de correcte afhandeling van verkoop en betaling.

  5.1 Toegelaten producten

  Het toegelaten aanbod is beperkt tot
  • foto- en videocamera's en hun directe toebehoren (batterijgrip, afstandsbediening, geheugenkaarten ...)
  • objectieven en filters
  • statieven, videorigs, sliders
  • opsteek- en studioflitsers, continu lichtbronnen
  • fototassen
  • direct aangesloten audio-apparatuur (microfoons, koptelefoons...).

  Zijn verder toegelaten:
  • scanners, fotoprinters en tekentabletten
  • boeken over fotografie en video.

  Zijn niet toegelaten:
  • software (al dan niet origineel) en/of andere digitale informatie
  • PC's, laptops, smartphones/tablets/GSMs (ook al hebben die een ingebouwde camera)
  • algemene randapparatuur (bijv. externe harde schijven)
  • LCD- of CRT-monitors
  • dia- en videoprojectors (beamers)
  • audio en video mengtafels
  • niet-fotogerelateerde producten.

  Bij twijfel over zaken die niet in het lijstje opgenomen zijn vraag je best eerst raad aan de moderator.

  5.2 Werkwijze

  In de Koopjeshoek kan men enkel een nieuw topic (zoekertje) openen. Je kan er niet op reageren.

  Verdere communicatie met de topicstarter dient te gebeuren via PM/email.

  In Aangeboden kan/mag je:
  • Een particulier aanbod plaatsen betreffende een toegelaten product
  • Als geïnteresseerde via Persoonlijk Bericht of e-mail aan de topic starter een vraag stellen over de staat en eigenschappen van het aangeboden materiaal. Er kan dus niet in het topic zelf gereageerd worden!
  • Via Persoonlijk Bericht of e-mail een eerlijk bod uitbrengen op het aangeboden materiaal c.q. onderhandelen over de prijs indien de topic starter dit aangeeft.
  • Elk aanbod vrijblijvend lezen.

  In Gezocht kan/mag je:
  • Als kandidaat-koper een oproep doen aan eigenaars van een toegelaten product om dit aan te bieden
  • Als (particulier) verkoper een concreet aanbod doen aan de poster via Persoonlijk Bericht of e-mail
  • Via Persoonlijk Bericht of e-mail een eerlijke bod uitbrengen op het gevraagde materiaal c.q. onderhandelen over de prijs indien de topic starter dit aangeeft. Er kan dus niet in de topic zelf gereageerd worden!
  • Elk verzoek vrijblijvend lezen.

  De forumonderdelen Aangeboden en Gezocht bieden de topic starter de mogelijkheid om via een [prefix] in de topictitel aan te geven over welk merk product het gaat. Maak je keuze uit de voorgestelde lijst van belangrijke merken. Het gebruik van deze mogelijkheid wordt sterk aanbevolen!

  Verder geldt voor dit forumonderdeel een aanbeveling van maximum 3 foto's per topic, elk maximaal 1920 pixels aan de langste zijde en bij voorkeur maximaal 500 KB groot.

  Foto's die niet door de topic starter gemaakt zijn, worden zonder bericht verwijderd. Indien absoluut noodzakelijk, verwijs met een link naar een afbeelding of informatie die je elders vond.

  We raden de verkopers aan om een richtprijs te vermelden, evenals woonplaats of regio waar het fotomateriaal afgehaald/bezichtigd kan worden. Het opgeven van een volledig adres en/of telefoonnummer kan beter discreet via Persoonlijk Bericht of e-mail.

  Een topic starter mag tweemaal verzoeken tot kicken van een topic zodat deze weer bovenaan in de lijst verschijnt. Besluit je als topic starter om eerst een pakket aan te bieden en later alsnog per artikel te gaan verkopen, dan geldt dit als 1 verzoek tot kicken voor elk artikel dat vermeld staat in de oorspronkelijke topic. In dit geval wordt de originele topic gesloten. Deze verzoeken kun je via een Persoonlijk Bericht of e-mail bij de moderators van dit forum doen (dubbele posts worden verwijderd!).

  Breng je een wijziging/update aan in de topic (bv. een prijsverlaging), dan raden wij aan dit ook in de topictitel te vermelden.

  Wanneer de (aan)koop is doorgegaan kun je best met een Aanpassing ‘VERKOCHT’ achteraan de topictitel toevoegen, en een Persoonlijk Bericht aan de moderators van dit forum te sturen zodat het topic kan afgesloten worden. Mogen we dringend verzoeken om de originele topicinhoud en topictitel niet te wissen tijdens en na verkoop!

  5.3 Verdere afspraken

  Belgiumdigital is géén biedingsite! De volgorde van (aan)bieden of interesse vertonen is van ondergeschikt belang. De (ver)koper bepaalt nog steeds aan/van wie hij/zij wenst te (ver)kopen.

  Vaak kan een (ver)koper die niet de vraagprijs wil geven/bieden toch de voorkeur krijgen omdat deze bijvoorbeeld in de buurt woont van de (ver)koper.

  Het is niet de bedoeling een topic starter lastig te vallen met prijsvergelijkingen, mogelijke garantieperikelen en des te meer.

  Interessepeilingen en/of waardebepalingen van fotomateriaal horen thuis in het Algemeen Forum. Pas wanneer je effectief wat verkoopt kun je in Aangeboden een topic starten.

  Als kandidaat-koper kun je in de forumdelen Camera's, Objectieven en/of Accessoires een oproep doen om een aanbod te evalueren.
  Laatst gewijzigd door baloo; 19 januari 2021 om 11:06 Reden: tikfout

Soortgelijke discussies

 1. Trends in de koop & verkoop
  Door bielski in forum Algemeen
  Reacties: 31
  Laatste bericht: 16 januari 2015, 08:52
 2. te koop--17/85 is (verkoop ingehouden)
  Door danny24 in forum Aangeboden
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 16 december 2008, 06:52

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •