Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 1 van 1
 1. #1

  Exclamation 3. Foto- en Videoforums

  3. Foto- en Videoforums

  3.1 Fotoforums en de Fotohoek

  www.belgiumdigital.com is in de eerste plaats een fotoforum, de nadruk ligt dus vooral op fotografie-gerelateerde discussies.

  De ideale plaats om je foto’s te delen met andere forumbezoekers, en aldus hun commentaren, suggesties en tips te verzamelen is de Fotohoek.

  De Fotohoek is ingedeeld in een aantal onderdelen, telkens gericht op één thema (een groep onderwerpen of een genre). Daarnaast zijn er enkele speciale delen: de Beginnershoek, Shooting Days Foto’s, en de Hall of Fame.

  3.1.1 Fotohoek: Beginnershoek

  In de Beginnershoek kan je als aankomende fotograaf je eerste foto's plaatsen. Ook een foto waarover je niet echt tevreden bent maar die je toch graag wil laten beoordelen kan je hier kwijt. Van de topic starters wordt verwacht dat ze inderdaad nog maar weinig ervaring hebben, en graag zouden bijleren van de constructieve feedback van anderen.

  Van de bezoekers wordt verwacht dat ze eerder milde commentaren en/of opbouwende kritieken geven.

  In de Beginnershoek mag je per kalenderdag slechts 1 foto-onderwerp (topic) starten, met maximaal 3 foto’s per nieuw topic.

  3.1.2 Fotohoek: Thematische onderdelen


  De verschillende thematische onderdelen hebben als doel je foto(‘s) voor te leggen aan andere forumgebruikers.

  Je mag per kalenderdag slechts 1 foto-onderwerp (topic) starten binnen hetzelfde forumonderdeel, met maximaal 3 foto’s van éénzelfde onderwerp per nieuw topic.

  Zo kan je eenvoudig updates, alternatieve of vóór/na bewerkingen, kleur/zwart-wit vergelijkingen enz. in je topic bijeenbrengen.

  Je geeft zelf aan wat je bedoeling is met het plaatsen van je foto(‘s) door verplicht een prefix mee te geven:

  • [Oordeel] Ik vind dit zelf goede foto's, maar tips zijn altijd welkom
  • [Showcase] Dit zijn mijn betere foto's, geniet ervan!

  Gebruik de prefix [Oordeel] voor foto’s waarvan je vindt dat ze geslaagd zijn, maar waarvan je denkt dat ze nog beter kunnen. Verwacht eerlijke en duidelijke commentaren en constructieve tips die je aanmoedigen om bij te leren.

  Gebruik de prefix [Showcase] voor foto’s waarvan je denkt dat ze écht geslaagd zijn en waarover je erg tevreden bent. Je mag je eventueel verwachten aan een zéér kritische beoordeling, en dus mogelijks aan hardere kritiek.

  Om een goede beoordeling van de foto mogelijk te maken is het hier nuttig dat je ook wat extra informatie aanbiedt (de zogenaamde EXIF gegevens, die je camera samen met de foto opslaat):

  • Camera Model
  • Lens
  • Sluitertijd
  • Diafragma
  • ISO waarde
  • Belichtingscompensatie

  De vermelding van EXIF gegevens is niet verplicht maar wel aanbevolen om betere en meer relevante tips te krijgen.

  3.1.3 Fotohoek: Updates

  Als je (door tips van anderen leden) een geplaatste foto verbeterd hebt, is het toegestaan een update foto in het openingstopic bij te plaatsen, zolang het maximum van 3 foto’s per topic niet overschreven wordt.

  Laat de originele foto wel steeds staan.

  Plaats een reactie dat je een update hebt toegevoegd zodat men weet tot waar de reacties slaan op de originele foto.
  Je kan tevens de titel van je topic aanpassen zodat het in het overzicht zichtbaar is dat je een update hebt bijgeplaatst.

  3.1.4 Fotohoek: Fotoreeksen

  Fotoreeksen vormt een buitenbeentje in de Fotohoek. Je mag er maar 1 topic per week plaatsen; daarin mag je dan wel maximaal 10 foto's plaatsen, voor zover die eenzelfde verhaal als rode draad hebben (dus een serie van foto's die samen een verhaal vertellen, geen 10 losse foto's van één of meerdere shoots).

  3.1.5 Fotohoek: Shooting Days Foto’s

  In dit onderdeel van de fotohoek kun je foto’s delen die je maakte tijdens Shooting Days of andere door Belgiumdigital (mee) georganiseerde evenementen (zoals workshops, aanwezigheid op beurzen…).

  Aantal toegelaten posts: 1 per kalenderdag, met maximaal 10 foto’s per topic. Wil je meer foto’s tonen, plaats dan bijkomend een link naar een web album.

  3.2 Videoforums

  In dit forumonderdeel kun je video's posten die je met je camera hebt gemaakt. Lees vooral eerst de regels met betrekking tot video grondig door.

  Een video hoeft per definitie geen echt fimpje te zijn, het kan ook een timelapsevideo of een compilatiefilmpje met foto's zijn.

  Let vooral op met het gebruik van muziek en foto's in je video. Gebruik enkel rechtenvrije geluidbestanden en zelfgemaakte foto's. Het is niet omdat je een liedje hebt gekocht dat je het ook vrij mag gebruiken in je (gepubliceerde) video.

  3.2.1 Video: Video Technisch

  In dit forumdeel kun je met vragen terecht over alle vormen van video/film bewerking. Dit betreft zowel correcties, knippen en plakken, fade-in en fade-out, bijvoegen van muziek, tekst en/of spraak, maar ook complexe en ingrijpende bewerkingen of composities.

  Je kan er ook een onafgewerkt project plaatsen om hulp te krijgen van andere leden.

  LET OP: Het is niet toegestaan video's van anderen te plaatsen indien je daarvoor geen uitdrukkelijke toestemming hebt. Het is daarom al zeker niet toegestaan video's van anderen te bewerken indien je daarvoor geen toestemming hebt of wanneer iemand daar niet specifiek om vraagt. Enkel video’s die je zelf gemaakt hebt mogen op BD getoond worden. Gebruik je video’s van derden om iets te illustreren dan kan dat enkel door middel van een link naar zo een video.

  Je afgewerkte video kun je ter beoordeling plaatsen in de Videohoek.

  3.2.2 Video: Videohoek

  In de videohoek kun je zelfgemaakte video's ter beoordeling presenteren. Video's in dit forum moeten zichtbaar geplaatst worden.

  Kijk vooraf kritisch naar wat je gaat plaatsen. Deel video's waarvan je denkt dat ze écht geslaagd zijn en waarover je erg tevreden bent. Stel ook kwaliteit boven kwantiteit (beter een kort goed fimpje dan een langdradig eentonig filmpje).

  In Videohoek mag je per kalenderdag slechts 1 video-onderwerp (topic) met maximaal 1 video starten.

  Er is geen beperking in grote voor het plaatsen van je video. We vragen wel een minimum aan kwaliteit (720x480).

  3.3 Andere forums

  In de meeste forums van de overige categorieën (Camera's & Accessoires, Fotografie Technisch, Overige Forums…) mag je naar believen meerdere topics per dag starten. Ook het aantal foto’s per topic is in principe onbeperkt: maak hier echter geen lichtzinnig gebruik of misbruik van!

  Lees dus steeds de betreffende forumsticky’s!
  Laatst gewijzigd door baloo; 30 januari 2016 om 23:07

Soortgelijke discussies

 1. Reacties: 1
  Laatste bericht: 1 februari 2015, 20:29
 2. Reacties: 2
  Laatste bericht: 27 november 2013, 09:33
 3. Software: foto's naast elkaar zetten zodat als 1 foto kan worden gepost
  Door Mr.Magic in forum Fotobewerking & software
  Reacties: 7
  Laatste bericht: 7 september 2011, 09:29

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •