Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9
  1. #1
    Geregistreerd: 29 mei 2008

    Standaard tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    Is het mogelijk om dit in batch te laten uitvoeren in Photoshop?
    Ik ben nog maar net photoshop aan het leren en weet niet hoe een custom action aan te maken.
    In excel bvb kan je eenvoudig al je handelingen opnemen en een knop aan je werkbalk toevoegen zodat je met een druk op de knop je actie uitgevoerd krijgt.
    Het gaat over een plus minus 10.000 documenten die ingescand moeten worden op 600 dpi tiff en daarna nog omgezet naar 150 dpi jpg.

    Bedankt alvast,
    Paul
    Canon 70D en wat lenzen

  2. #2

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door haasje Bekijk bericht
    Is het mogelijk om dit in batch te laten uitvoeren in Photoshop?
    Ik ben nog maar net photoshop aan het leren en weet niet hoe een custom action aan te maken.
    In excel bvb kan je eenvoudig al je handelingen opnemen en een knop aan je werkbalk toevoegen zodat je met een druk op de knop je actie uitgevoerd krijgt.
    Het gaat over een plus minus 10.000 documenten die ingescand moeten worden op 600 dpi tiff en daarna nog omgezet naar 150 dpi jpg.

    Bedankt alvast,
    Paul
    Lijkt me het nodeloos moeilijk maken, je kan toch inscannen aan 150 dpi in jpeg en dan hoef je niks te doen achteraf.

    MVG, Jeff c.
    Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. "When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion ."

  3. #3
    Geregistreerd: 29 mei 2008

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Digipics357 Bekijk bericht
    Lijkt me het nodeloos moeilijk maken, je kan toch inscannen aan 150 dpi in jpeg en dan hoef je niks te doen achteraf.

    MVG, Jeff c.
    Mmm, ja
    maar de klant vraagt zowel tiffs van 600 dpi als jpegs van 150 dpi, ik kan nu natuurlijk alles 2 keer gaan inscannen maar als er een snellere manier is waarom niet dan eh?

    Voor alle duidelijkheid, dit is geen opdracht aan mij maar aan het bedrijf waar ik werk.
    mvg,
    Paul
    Canon 70D en wat lenzen

  4. #4
    Geregistreerd: 24 november 2006

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    met lightroom is dat heel eenvoudig te doen, LR3-beta is nu gratis af the halen en te gebruiken.
    http://labs.adobe.com/technologies/lightroom3/

    alle beeldjes importeren en daarna exporteren.

  5. #5
    Geregistreerd: 11 februari 2006

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    Laat de klant dit eens lezen.

    Dokument 2000x3000 op 600dpi en 150dpi, wat zou het verschil zijn? Het is net zo groot, je kunt het printen op poster- en postzegelformaat en verder is het alleen een getalletje in het bestand.
    Nikons, Nikkors, Sigma's en Tamrons..15 tot 400mm en nu ook een Pen + Zuiko's en Lumix...

  6. #6

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hjanssen Bekijk bericht

    Dokument 2000x3000 op 600dpi en 150dpi, wat zou het verschil zijn? Het is net zo groot, je kunt het printen op poster- en postzegelformaat en verder is het alleen een getalletje in het bestand.
    Na 1000 posts op BD over dit onderwerp, is dit het juiste antwoord natuurlijk. Er is geen verschil, je moet maar alleen 1x scannen. En zo lang men niet specifieeert wat er met die bestanden gaat gebeuren, kan daar verder niets zinnigs over gezegd worden. Want het lijkt mij sterk dat men ze eerst gaat scannen, om ze daarna terug af te drukken. En om ze online te zetten is het niet de dpi die je moet aanpassen.

    Dpaul
    DPaul - A.FIAP
    D810, nikkors and other stuff

  7. #7
    Geregistreerd: 14 september 2004

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    zo'n action is perfect te maken in photoshop,
    maar naast "dpi" heb je ook afmetingen nodig.

    als je wil maak ik er eentje voor je (PM)

    mm
    ∏__|_ ∏__|_
    "no rules, great shots"
    Book of Fame 2009 - BESTEL HIER

  8. #8

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    action maken is echt simpel... het is zoals een video recorder record @ play

    1) open het "action" venster.
    2) druk op "create new action" icoontje (zelfde als een "new layer" icoontje)
    3) je duwt op "record" in het actions venster.

    ... nu neemt hij alles op wat je gaat doen...

    4) je gaat naar "image" dan "image size" en verklein je image/reso zoals je wil.
    5) je saved eventueel.
    6) je drukt op stop in het action menu.

    Nu werkt deze action door simpelweg een foto in te laden en dan je action te selecteren en op "play" te duwen.

    In badge? no problem...

    in photoshop...

    1) File.. > automate.. > Badge..
    2) bovenaan bij "play" kies je de groep waar je action staat en je juiste action.
    3) dan bij "source" kies je gewoon de map waar je foto's staan...
    4) je kan in de volgende stap eventueel nog de namen veranderen..
    5) druk "ok"..

    en poef je bent vertrokken :-)
    poof

  9. #9

    Standaard Re: tiff 600 dpi naar jpeg 150 dpi

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hjanssen Bekijk bericht
    Dokument 2000x3000 op 600dpi en 150dpi, wat zou het verschil zijn? Het is net zo groot, je kunt het printen op poster- en postzegelformaat en verder is het alleen een getalletje in het bestand.
    Dat is waar, maar als je een document hebt van 20x30 cm op 150 dpi of 600 dpi, zijn dat wel duidelijk 2 verschillende formaten van jpegs. Op 150 dpi is dat 1181x1772 en op 600 dpi 4724x7089.

    -

    Om m'n action in batch uit te voeren doe ik eigenlijk altijd file-->scripts-->image processor.

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •