Weergegeven resultaten: 1 t/m 8 van 8

Discussie: Raw RAF formaat

  1. #1
    Geregistreerd: 29 juni 2005

    Standaard Raw RAF formaat

    Beste;



    Ik heb onlangs beelden genomen met mijn X-Pro 1 in jpg fine en RAF tegelijkertijd.
    De jpg beelden in het vierkant!

    De RAF beelden zouden dus 2 op 3 moeten zijn in Lichtroom of Photoshop!
    Echter dat is niet zo, Lichtroom en Photoshop presenteert deze raw beelden ook in het vierkant.

    In de windows verkenner staan de raw beelden wel 2 op 3!

    Dus neem ik aan dat het een instelling is in camera raw.

    Kan iemand me vertellen hoe ik de raw beelden ook 2 op 3 krijg in Photoshop en Lichtroom?

    Groetjes

    Luc

  2. #2

    Standaard Re: Raw RAF formaat

    Als je dat RAW beeld in de develop module opent, en dan de crop tool neemt, krijg je dan heel de foto te zien?
    Sony A7R mkIII - Sony 16-35mm F4 - Sony 24-70mm F2.8 GM - Sony 70-200mm F2.8 GM - Sony 90mm F2.8 Macro G
    500px - Instagram

  3. #3
    Geregistreerd: 29 juni 2005

    Standaard Re: Raw RAF formaat

    Nee , het raw beeld blijft vierkant

  4. #4

    Standaard Re: Raw RAF formaat

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door luc.vh Bekijk bericht
    Nee , het raw beeld blijft vierkant
    Hmm... dat weet ik het ook niet zo direct.
    Sony A7R mkIII - Sony 16-35mm F4 - Sony 24-70mm F2.8 GM - Sony 70-200mm F2.8 GM - Sony 90mm F2.8 Macro G
    500px - Instagram

  5. #5

    Standaard Re: Raw RAF formaat

    1:1 is 1:1, als je in de verkenner (RAF) 3:2 ziet dan betekent dit dat de driver welke het mogelijk maakt om de beelden in de verkenner te kunnen bekijken een steekje laat vallen.

    LR en PS tonen de beelden in het formaat waarin ze gemaakt zijn: 1:1 in dit geval.

  6. #6
    Geregistreerd: 11 februari 2006

    Standaard Re: Raw RAF formaat

    Staat de camera niet op 4kant? De foto wordt dan volledig genomen met informatie erin geschreven daarvan en misschien kan windows dat niet lezen en PS/LR wel.
    Nikons, Nikkors, Sigma's en Tamrons..15 tot 400mm en nu ook een Pen + Zuiko's en Lumix...

  7. #7

    Standaard Re: Raw RAF formaat

    Ik zeg zomaar iets, als je Ps hebt dan heb je toch Bridge, ja toch?
    Zou je niet beter daar de informatie zoeken?
    Is maar een idee van mij hé.
    Canon 5D Mark III + GRIP || EF 35mm f/2 IS USM || EF 70-300 f/4.0-5.6 IS USM II (NANO) || EF 17-40mm f/4 L USM || EF 24-70 f/4 IS L USM || Yongnuo Speedlite YN560 IV + YN560-TX.
    Fujifilm X-T1 || X-E2s || Nissin i60A.

  8. #8

    Standaard Re: Raw RAF formaat

    Probeer eens je jpg-instellingen ook op 2:3 te zetten in-camera.
    Ik begrijp ten andere niet waarom je je camera niet laat staan op zijn standaard formaat; zo maakt hij gebruik van de ganse sensor en croppen tot 1:1 kan je altijd nadien in PS.

    Eventueel kan je ook eens de instellingen veranderen en alleen op raw (RAF) zetten en zien wat dat geeft.

    Denk ni

Soortgelijke discussies

  1. MOV-formaat naar ander formaat omzetten
    Door Cornelis1980 in forum Video Technisch
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 15 augustus 2016, 20:58
  2. formaat foto's en formaat print
    Door MichielD in forum Tips, Trucs & Techniek
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 27 juni 2005, 15:42
  3. Digitaal formaat - formaat foto
    Door wondmeul in forum Algemeen
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 25 januari 2005, 21:23
  4. Formaat?
    Door beverly in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 28 mei 2003, 13:19

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •