Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Probleem met negatiefscanner HP5470C

Collapse
Deze discussie is gesloten.
X
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Probleem met negatiefscanner HP5470C

    Hallo, ik probeerde vandaag voor het eerst de negatiefscanner van m'n HP Scanjet 5470C. Dit in samenwerking met de bijgeleverde software HP Pecision Scan Pro 3.1
    Bepaalde negatieven kan ik zonder problemen overzetten, maar andere leveren een hoofdzakelijk rood of blauwgroen beeld op.
    Enig idee wat ik verkeerd doe ?
    Alle negatieven zijn afkomstig van foto's van m'n EOS650 - de fotograaf heeft daar correcte afdrukken van gemaakt, dus daaraan kan 't niet liggen (denk ik ...).
    Thx,
    Werner.
    Werner.
    BD0380BE.

  • #2
    Gebruik dezelfde scanner als jij.
    Sommige negs zouden OK, anderen met kleurzweem zijn. Misschien zijn de lichtomstandigheden van deze afwijkende negatieven anders dan normaal. bv opnamen met gloeilamlicht geven een gele kleurzweem. In het fotolabo wordt die eventueel weggefilterd. Naar mijn inzicht is de software van HP niet zo ver gespecialiseerd dat per negatief een eventuele kleurzweem weggefilterd wordt. Je kan eerst bv. een proefscan maken, nadien het gewenste negatief selecteren en uitvergroten via de zoomfunktie van HP precision scan. Speel nu met de kleurstellingen van de proefscan (menu geavanceerd, kleur aanpassen) en beoordeel het resultaat, tracht zo een hinderlijke zweem te elimineren.
    Hopelijk lukt het je?
    Groetjes
    Analoog in gedachten, digitaal in uitvoering!
    Lieven

    Comment


    • #3
      Bedankt voor je reactie !
      Ik heb dat inderdaad geprobeerd, mar als ik dan uiteindelijk de foto wil wegschrijven, wordt niet het gecorrigeerde, maar wel het originele beeld bewaard ???
      Werner.
      BD0380BE.

      Comment

      Working...
      X