Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9

Discussie: Lightroom 5 vraagje

  1. #1

    Standaard Lightroom 5 vraagje

    Ik ben de foto's van de vakantie aan het bewerken.Heb deze geïmporteerd,ze staan zowel op mijn HD van de Imac als op een externe HD.
    Nu heb ik bij elke foto de volgende melding rechts bovenaan vlak onder de gegevens van de foto:
    ! foto ontbreekt.
    Iemand een idee wat dit is.Ik kan er alles mee doen maar vind dit toch een eigenaardige melding.

    mvg
    Fuji XT-2 ,Fujinon 18-55 f/2.8-4 R LM OIS ,Fujinon 50-230 f/4.5-6.7 super EBC XC
    schitterende maltwhisky op de kast

  2. #2
    Geregistreerd: 21 september 2007

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Heb je achteraf, buiten LR om, de foto's verplaatst? in dat geval dien je de link te herstellen. Gek genoeg ben ik dat op ditzelfde moment aan een andere BD-er aan het uitleggen.
    Ik werk nog wel met LR4 (engelstalig, op Mac). Kijk eens in deze topic: http://forum.belgiumdigital.com/f7/l...en-462587.html
    BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto tripod 190CXPro4 + Markins Q3 -  Intel iMac 27" 3,4GHz 16GB RAM - 2TB HD (0SX 10.15.7) - iPhone XR (iOS 14.2) + iPad5 WiFi (iPadOS 14.2)

  3. #3
    Geregistreerd: 22 mei 2013

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Waarschijnlijk zijn die verplaatst geweest, heb het zelf ook al voor gehad. Na bewerken had ik die verplaatst en achteraf wou ik er nog een bewerken en toen kreeg ik ook die melding.
    Opnieuw geimporteerd en probleem opgelost

  4. #4

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Thnx,het zou dat wel kunnen zijn.

    Maar toch nog problemen hoor.
    Ik heb op mijn kaartje de foto's niet verwijderd,heb er nieuwe getrokken en deze willen importeren in LR5.
    Kies bovenaan voor nieuwe foto's maar hij importeerd AL mijn foto's.
    Dat is steeds dubbel werk toch?
    Niet zoals het hoort dus.



    mvg
    Laatst gewijzigd door maltje1962; 13 juli 2013 om 16:53
    Fuji XT-2 ,Fujinon 18-55 f/2.8-4 R LM OIS ,Fujinon 50-230 f/4.5-6.7 super EBC XC
    schitterende maltwhisky op de kast

  5. #5
    Geregistreerd: 11 februari 2006

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maltje1962 Bekijk bericht
    Maar toch nog problemen hoor.
    Ik heb op mijn kaartje de foto's niet verwijderd,heb er nieuwe getrokken en deze willen importeren in LR5.
    Kies bovenaan voor nieuwe foto's maar hij importeerd AL mijn foto's.
    Dat is steeds dubbel werk toch?
    Niet zoals het hoort dus.
    Jezelf een goede en consequente workflow aanleren. Je gaat zelf bestanden verplaatsen buiten LR om en dan neem je LR het kwalijk dat die de oude foto's niet herkent en toch weer download.

    LR werkt zo consequent dat rommelen gelijk wordt afgestraft.

    De grote vraag is waarom laat je foto's op je kaartje staan, nadat je ze gedownload hebt en gecontroleerd hebt of ze werkelijk op je computer staan?
    Nikons, Nikkors, Sigma's en Tamrons..15 tot 400mm en nu ook een Pen + Zuiko's en Lumix...

  6. #6

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Zolang je oude foto's op je kaartje staan worden deze zichtbaar als je in LR5 je kaartje selecteert als bron.
    Da's ook maar normaal, het omgekeerde zou pas fout zijn : foto's niet tonen die wel aanwezig zijn.
    Standaard staan al deze foto's aangevinkt om te importeren, de selectie opheffen en alleen degene selecteren die je wil importeren.
    Nog gemakkelijker : gimporteerde foto's verwijderen van je bronbestand.
    Trouwens, net als LesC gebruik ik niet LR voor het overbrengen van foto's van de camera naar de PC maar in mijn geval Nikonview.

    (ik zie dat ik ietjes te laat kwam met mijn uitleg)

  7. #7

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Ik heb foto's verwijderd en op nieuw begonnen
    Alle foto's geimporteerd.
    Nadien een 2 de keer geinporteerd en "enkel nieuwe" aangevinkt maar LR5 importeerde rustig alles een 2 de keer.
    Dit klopt toch niet?

    Mvg

  8. #8
    Geregistreerd: 22 mei 2013

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maltje1962 Bekijk bericht
    Thnx,het zou dat wel kunnen zijn.

    Maar toch nog problemen hoor.
    Ik heb op mijn kaartje de foto's niet verwijderd,heb er nieuwe getrokken en deze willen importeren in LR5.
    Kies bovenaan voor nieuwe foto's maar hij importeerd AL mijn foto's.
    Dat is steeds dubbel werk toch?
    Niet zoals het hoort dus.



    mvg

    Je kan in de instellingen aanvinken dat hij reeds geimporteerde of dubbels niet meer download. Maar als je ze buiten lr om ze verplaatst weet die het ook niet omdat lr in zijn catalogus gaat kijken en daar geen foto ziet staan.
    Wil je de foto's die je importeerd dadelijk uitvegen op je kaart dan moet je in de werkbalk verplaatsen selecteren en niet kopieeren MAAR PAS op als er dan iets mis gaat ben je wel de foto's op je kaart ook kwijt dus best een back-up maken. je kan dat automatisch laten doen door lr.

  9. #9
    Geregistreerd: 25 november 2005

    Standaard Re: Lightroom 5 vraagje

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door maltje1962 Bekijk bericht
    Ik heb foto's verwijderd en op nieuw begonnen
    Alle foto's geimporteerd.
    Nadien een 2 de keer geinporteerd en "enkel nieuwe" aangevinkt maar LR5 importeerde rustig alles een 2 de keer.
    Dit klopt toch niet?

    Mvg
    Aan rechterzijde Onder File handeling een vinkje zetten bij Dont import duplicate's


    Een leerzame video vind je bij Adobe TV http://tv.adobe.com/watch/getting-st...g-your-images/
    Discussiemanager
    een non-conformist op een non-conformistische wijze
    *** member of the Belgium Strobist Group ***

Soortgelijke discussies

  1. Lightroom vraagje
    Door Darshiva in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 11 mei 2011, 20:24

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •