Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 13 van 13
  1. #1

    Standaard adobe photoshop elements 13

    Ik heb al jaren adobe photoshop elements 13 tot volle tevredenheid maar...
    Bij het bewerken van mijn RAW opnamen krijg ik het rood in de opnamen niet meer goed...?
    Nooit problemen mee gehad, kan ik iets verkeerds hebben gedaan en zo ja wat..?
    Na het bewerken lijkt het goed maar, bij plaatsen op het net is de kleur rood niet goed..
    Het rood is erg vaal..?
    grt,bouk.
    Laatst gewijzigd door bouk; 29 juni 2021 om 10:07 Reden: toevoeging.
    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

  2. #2

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Bijna 100 keer beken en niemand een idee....?
    grt,bouk.
    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

  3. #3

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Een voorbeeld en of een link naar een (on)bewerkt bestand zou kunnen helpen.

  4. #4
    Geregistreerd: 21 september 2007

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Ik ben niet vertrouwd met PSE, maar het is in vele RAW-ontwikkelaars mogelijk dat er bij het openen van een RAW-bestand een bepaalde preset wordt toegepast. Kun je waarden die aangepast zijn niet opnieuw op 0 zetten (de schuivertjes die je van 0 naar 100 verschuift), of op 50 (de schuivertjes die je zowel links als rechts kunt schuiven)? Roodverschuivingen zou je bv bij HSL (Hue Saturation Luminance) moeten kunnen terugvinden.
    Die preset moet je via de preferences van het programma kunnen terugvinden, en eventueel uitschakelen.
    Laatst gewijzigd door LesC; 30 juni 2021 om 08:17
    BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto tripod 190CXPro4 + Markins Q3 -  Intel iMac 27" 3,4GHz 16GB RAM - 2TB HD (0SX 10.15.7) - iPhone XR (iOS 14.7.1) + iPad5 WiFi (iPadOS 14.7.1)

  5. #5

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Bouk, ik weet niet of het helpt want ook ik kent dat programma niet maar heb dit gevonden op het net:

    To reset the preferences, you can do one of the following:

    Press and hold Alt+Control+Shift (Mac: Option+Command+Shift) immediately after Photoshop Elements begins launching. Click Yes to delete the Adobe Photoshop Elements settings file.
    Go to Edit > Preferences (Mac: Photoshop Elements > Preferences > General), click the Reset Preferences on next launch button, and then click OK. When you restart Adobe Photoshop Elements, all preferences are reset to default settings.
    Let me know if you need any further assistance.
    Hopelijk werkt het.

    PS: kijk ook hier eens https://helpx.adobe.com/nl/photoshop...anagement.html
    http://photokaboom.com/photography/l...ences_file.htm
    Laatst gewijzigd door Red Falcon; 30 juni 2021 om 09:52
    ‘De beste foto's zijn foto's die tastbaar, uitnodigend en echt aanvoelen’

  6. #6

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    En dank voor de reacties, ik ga er mee aan de gang..
    grt,bouk.
    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

  7. #7

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
    En dank voor de reacties, ik ga er mee aan de gang..
    grt,bouk.
    Kom er toch nog even op terug...
    Ik moet overdreven verscherpen en kleur toevoegen om een beetje een redelijk eindresultaat te krijgen.
    Ik moet iets veranderd hebben zonder erg omdat dat voorheen niet zo was...?
    Iemand een idee welke instelling ik per ongeluk veranderd kan hebben.
    Nogmaals als ik mijn foto's in PS Elements vanuit RAW heb bewerkt, ziet het er prima uit, maar als ik hem dan plaats op het net ziet het er niet uit. Veel ruis en de kleuren kloppen niet vooral het rood niet. Ligt niet aan mij scherm, omdat mijn
    vroegere opnamen nog steeds heel mooi zijn.
    Graag een eenvoudige uitleg ....
    grt,bouk.
    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

  8. #8

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Zelf werk ik niet met dit programma maar zo voor de raap weg veronderstel ik dat u iets met de standaard instellingen hebt veranderd zonder er erg in te hebben.
    Ik meen dat "Blackt Bandit" met dit programma werkt, wellicht een een PB aan hem richten.
    Of anders, eerst dat programma de-installeren (hpelijk ook alle registersleutels ook) en dan er opnieuw installeren.
    Ook een mogelijkheid is een forum van dit programma zoeken.
    Sorry Bouk, maar ik kan je cht geen stap dichter laten zetten.
    Hopelijk zit hier een goede tip bij?
    ‘De beste foto's zijn foto's die tastbaar, uitnodigend en echt aanvoelen’

  9. #9

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Bouk, ga hier eens kijken, het is een Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/309703032520352
    ‘De beste foto's zijn foto's die tastbaar, uitnodigend en echt aanvoelen’

  10. #10
    Geregistreerd: 21 september 2007

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
    ...
    Nogmaals als ik mijn foto's in PS Elements vanuit RAW heb bewerkt, ziet het er prima uit, maar als ik hem dan plaats op het net ziet het er niet uit. Veel ruis en de kleuren kloppen niet vooral het rood niet. Ligt niet aan mij scherm, omdat mijn
    vroegere opnamen nog steeds heel mooi zijn.
    Graag een eenvoudige uitleg ....
    grt,bouk.
    Zolang je nog met RAW (jouw CR2 files van Canon) bezig bent, bevat de foto nog alle pixels (tenzij je in de RAW al begint te snijden). Maar op een bepaald moment moet je de foto gaan verkleinen en uiteindelijk opslaan als JPG. Het lijkt me alsof er hier wat mis gaat.
    BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto tripod 190CXPro4 + Markins Q3 -  Intel iMac 27" 3,4GHz 16GB RAM - 2TB HD (0SX 10.15.7) - iPhone XR (iOS 14.7.1) + iPad5 WiFi (iPadOS 14.7.1)

  11. #11

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LesC Bekijk bericht
    ..... Maar op een bepaald moment moet je de foto gaan verkleinen en uiteindelijk opslaan als JPG. Het lijkt me alsof er hier wat mis gaat.
    Hartelijk dank ben daar meteen mee aan de slag gegaan en wat blijkt....
    Hij stond niet meer op JPG voor opslaan...
    nu alles weer ok. Jullie bedank voor het meedenken.
    grt,bouk.
    PS: Wat moet ik toch zonder BD....!!!
    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

  12. #12
    Geregistreerd: 21 september 2007

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
    Hartelijk dank ben daar meteen mee aan de slag gegaan en wat blijkt....
    Hij stond niet meer op JPG voor opslaan...
    nu alles weer ok. Jullie bedank voor het meedenken.
    grt,bouk.
    PS: Wat moet ik toch zonder BD....!!!
    Dik tevreden dat we het hier met verkrachte eenden... ik bedoel met vereende krachten het kunnen oplossen hebben!
    BD1166BE. CANON camera's (7D, 350D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto tripod 190CXPro4 + Markins Q3 -  Intel iMac 27" 3,4GHz 16GB RAM - 2TB HD (0SX 10.15.7) - iPhone XR (iOS 14.7.1) + iPad5 WiFi (iPadOS 14.7.1)

  13. #13

    Standaard Re: adobe photoshop elements 13

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LesC Bekijk bericht
    Dik tevreden dat we het hier met verkrachte eenden... ik bedoel met vereende krachten het kunnen oplossen hebben!
    Yep..en ik zat er echt mee hoor.
    Kreeg geen opname meer fatsoenlijk op mijn scherm en zat in een dip.
    Maar dankzij jullie ben ik weer blij.
    grt,bouk.
    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

Soortgelijke discussies

  1. adobe photoshop elements
    Door carooootje in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 23 april 2016, 22:41
  2. Adobe Photoshop Elements 2 ?
    Door Yoda in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 26 april 2003, 12:31

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •