Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 6 van 6
 1. #1

  Standaard voorzorgen digitale camera op luchthavens

  Kunnen digitale fototoestellen en de beelddragers (vb. CF-kaartjes) beschadigd worden bij de controle als handbagage op een luchthaven? En wat in het geval het toestel of een kaartje in de hoofdbagage vervoerd zouden worden?
  Herman


 2. #2

  Standaard

  Hallo Herman,

  De straling die gebruikt wordt in de VS om binnenkomende post te ontsmetten, antrax, is zeer gevaarlijk voor alle microelectronica dus ook je camera en geheugen. De straling die gebruikt wordt om koffers te scannen is zeer hard maar ik ken het effect ervan op micro-electronica niet. Gewone films worden wél nogal eens 'gesluierd' door die straling. E.e.a. kan je voorkomen door een bij de fotohandel te verkrijgen loodfoliezak te gebruiken voor je films.

  In verband met de veel voorkomende diefstal uit koffers op luchthavens zou ik nooit mijn cameraspullen in mijn koffer doen. In de handbagage kan je spul veiliger mee. Ook hier wordt straling gebruikt maar heeft vermoedelijk geen kwalijke invloed op je electronica. Persoonlijk neem ik geen risico en vraag visuele controle van mijn fotospul en doe mijn spulletjes in een loodfoliezak.

  Groetjes,
  Willem 3. #3

  Standaard

  Beste Sabine,

  ALLE bagage die aangeboden wordt om aan boord van een vliegtuig te gaan, dus nu even niet denken aan je cabine- of handbagage, wordt voor het het vliegtuig in gaat, gescand met relatief harde straling. Afhankelijk van massa die wordt gescand wordt de straling worden opgevoerd. Als de 'kofferscanner' stuk is, wordt uit veiligheidsoverweging de containerscanner gebruikt. Want er MOET een scanrapport worden opgemaakt. Hoe vaak je iets kunt scannen, b.v. micro-electronica, voordat informatie wordt verminkt is mijnsinziens niet echt bekend. Ik weet ook dat er weinig tot niets over hoort maar dat is nog geen hard bewijs.

  Dat is mijn reden om een beetje voorzichtig te zijn. Maar wellicht kan iemand, gefundeerd, er meer over zeggen.

  Groetjes,
  Willem 4. #4

  Standaard

  Hallo Sabine,

  Nee, dat doe je absoluut niet. Ik denk wel uit je antwoord te kunnen op merken dat ik jou met mijn voorzichtigheid irriteer. Als werkelijk dat zo is, spijt me dat.

  Ik weet niet of je het stukje las waarin ik uiteenzette dat ik beroepshalve met dit soort controleapparatuur te maken heb gehad. De mate waarin de (stralings)veiligheid BUITEN de apparatuur werd gewaarborgd is over het algemeen prijzenswaardig. Wat er binnen de apparatuur gebeurt is een heel ander verhaal. De norm daar is: te zien krijgen wat je moet zien. Heel begrijpelijk. Maar vragen over consequenties, zoals die waar over wij spreken, werden door geen enkele fabrikant nooit rechtuit en éénduidig beantwoord. Dat wekt mijn voorzichtigheid.

  Groetjes,
  Willem 5. #5

  Standaard

  Die tien heb je, met een griffel!<img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle>

  Overigens, fabrikanten liegen soms 'rechtuit' al dan niet gestaafd met een éénduidig certificaat.

  Groetjes,
  Willem 6. #6
  Geregistreerd: 8 augustus 2001

  Standaard

  Hallo herman,

  Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee, maar ik zou zelf ook durven uitkijken naar een beschermend tasje.

  VB:

  http://www.microtechint.com/qs-mediavault.html

  Dat is nog niet verkrijgbaar, maar er zullen zeker ook andere vergelijkbare oplossingen bestaan die er goekoper uitzien. Een loodfoliezak bvb .

  Film reageert op de straling zelf daar het een lichtgevoelig medium is. Kaartjes zijn niet lichtgevoelig denk ik. Het is wel belangrijk ze af te schermen van magnetische elementen.


Soortgelijke discussies

 1. Nieuwe digitale camera
  Door WeZZe in forum Camera's
  Reacties: 17
  Laatste bericht: 18 december 2007, 13:05
 2. hulp bij aankoop nieuwe digitale camera
  Door wesleyy in forum Camera's
  Reacties: 11
  Laatste bericht: 11 maart 2007, 21:31
 3. Aankoop digitale camera
  Door Moos in forum Camera's
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 10 september 2006, 19:30
 4. het verliezen van digitale foto;s op de camera
  Door hermanwillems in forum Algemeen
  Reacties: 13
  Laatste bericht: 8 augustus 2003, 15:50
 5. ADVIES DIGITALE CAMERA?
  Door nwbee in forum Camera's
  Reacties: 31
  Laatste bericht: 24 juni 2003, 11:22

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •