Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Sony World Photography Awards 2009

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Sony World Photography Awards 2009

    Sony World Photography Awards 2009

    • Inschrijvingen voor beroeps- en amateurfotografen starten vanaf vandaag
    • In samenwerking met het Prince’s Rainforests Project
    • Milieu vormt dit jaar het centrale thema van de awards
    • Wedstrijd voor studenten over zes continenten

    Meer info op:


    Bij de start van de tweede jaarlijkse Sony World Photography Awards 2009, waaraan zowel beroeps- als amateurfotografen van over de hele wereld deelnemen, werd een belangrijk nieuw initiatief in samenwerking met het Prince’s Rainforests Project (PRP) aangekondigd.

    Bij de sprekers bij de presentatie in de Seippel Galerie in Keulen waren onder meer Scott Gray, directeur van de Sony World Photography Awards, James Kennedy, algemeen directeur Marketing Communications bij Sony Europe, Vanessa Winship, winnares van de gouden iris 2008 (iris d’or) en Briony Mathieson van het Prince’s Rainforest Project. Andere sprekers waren Ruth Eichhorn, directeur fotografie van GEO Magazine en fotografe, en Stuart Franklin, voorzitter van Magnum Photos.

    Naast de twaalf categorieën voor beroepsfotografen en de negen categorieën voor amateurfotografen kondigen de Sony World Photography Awards met trots de PRP Awards aan. Deze worden in samenwerking met het Prince’s Rainforests Project uitgereikt en sluiten aan bij het thema van dit jaar, het milieu.

    Beroepsfotografen zullen hun portfolio indienen in de hoop te worden geselecteerd voor een volledig gesubsidieerd project, waarbij een documentaire wordt gemaakt over de regenwouden in de wereld. Amateurfotografen kunnen hun foto’s ook indienen en deelnemen aan een wereldwijde bewustmakingscampagne. In deze campagne worden foto’s gebruikt om de mensen te informeren en te doen nadenken.

    Andere nieuwigheden bij de awards dit jaar:

    • Een uitgebreide samenwerking tussen universiteiten die gegroeid is van 10 Europese universiteiten die deelnamen in het eerste jaar van de awards tot 60 deelnemende universiteiten verspreid over zes continenten. De opdracht voor de studentenwedstrijd van dit jaar is om één foto te nemen die een specifiek milieuprobleem in hun land weergeeft.

    • Het Festival @ The Sony World Photography Awards: een fotografiefestival gedurende een week op verschillende locaties in Cannes. De World Photography Awards hebben een programma samengesteld waaraan de hele fotografiegemeenschap kan deelnemen en waar fotografen hun netwerk kunnen uitbreiden. Er worden gesprekken, seminaries, screenings, netwerkevenementen, signeersessies en vele andere bijeenkomsten en evenementen georganiseerd. Het Festival @ SWPA organiseert ook een nieuw jaarlijks evenement voor het grote publiek en voor wie van hedendaagse kunst houdt.

    • Een nieuwe categorielijst voor beroepsfotografen die over de drie fotografiegenres wordt gespreid: journalistiek en documentaire, commerciële fotografie en kunstfotografie

    • De voorstelling van de Sony Campaign Award voor amateurfotografen. In deze categorie wordt de obsessie voor voetbal gecombineerd met het enthousiasme en de passie voor fotografie. Amateurfotografen kunnen deelnemen aan de Campaign Award met één foto waarin de schoonheid en de geest van voetbal op onverwachte plaatsen is vastgelegd. De winnaar krijgt de kans om een van de fotografen te worden voor de campagne voor Digital Imaging voor 2009

    • Een rondreizende tentoonstelling - Discovering a World of Images – waarin foto’s worden geëxposeerd van winnaars en finalisten uit 2008. In een jaar tijd reist de tentoonstelling naar Brussel, Keulen, Tokio, Delhi, New York, Singapore, Rio de Janeiro, Moskou en Melbourne.

    De Sony World Photography Awards verwelkomen inschrijvingen uit alle hoeken van de wereld. Vorig jaar, toen de awards voor de eerste keer werden georganiseerd, schreven 70.000 deelnemers uit 178 landen zich in. Voor zowel de beroeps- als de amateurfotografen worden de categorieën in een brede waaier van onderwerpen verdeeld, van journalistiek tot sport en van architectuur tot mode. Zo wordt een allesomvattende wedstrijd voor de fotografiegemeenschap aangeboden.

    Nu, na amper twee jaar, zijn de awards uitgegroeid tot veel meer dan gewoon een awards-wedstrijd. Het is een mengeling geworden van festivalevenementen, tentoonstellingen, certificeringssystemen en wedstrijden voor studenten gedurende het hele jaar. In april 2009 organiseert de WPA het Festival @ The Sony World Photography Awards. Een week lang staat de fotografie centraal in het Palais des Festival in Cannes, waar enkele van de meest invloedrijke namen in de fotografie uit de hele wereld aanwezig zullen zijn. Het hoogtepunt van de week wordt het galadiner met de uitreiking van de awards, waarbij alle winnaars in de verschillende categorieën gelauwerd zullen worden en de Sony World Photography Awards Fotograaf van het Jaar bekend zal worden gemaakt.

    Met deze vele initiatieven proberen de Sony World Photography Awards de internationale fotografiegemeenschap dichter bij elkaar te brengen.

    Vanessa Winship, winnares van de gouden iris in 2008 legt uit: “In het debuutjaar kreeg ik door de Sony World Photography Awards de kans om mijn werk te laten beoordelen door enkele fotografen van wie ik het werk zeer respecteer en bewonder. In een branche als deze, waarin de concurrentie moordend is, was ik verheugd om gekozen te worden met deze reeks portretten. Ik ben geen nieuwe fotograaf, maar deze prijs heeft er zeker toe bijgedragen dat een nieuw publiek mijn werk zag en dat is belangrijk en noodzakelijk voor iemand die met een visueel medium werkt.”

  • #2
    Re: Sony World Photography Awards 2009

    Ben genomineerd in de categorie Portret... doet deugd alleszins!


    Groeten,
    Frederic Vanwalleghem
    reportage - portret - commercieel - event
    Frederic Vanwalleghem is an international visual artist specializing in documentary, wedding photography and portraiture. Huwelijksfotografie, documentaire en portret.

    0475-942836
    www.fredericvanwalleghem.com

    Comment


    • #3
      Re: Sony World Photography Awards 2009

      Oorspronkelijk geplaatst door FredericFRE Bekijk bericht
      Ben genomineerd in de categorie Portret... doet deugd alleszins!


      Groeten,
      Frederic Vanwalleghem
      reportage - portret - commercieel - event
      Frederic Vanwalleghem is an international visual artist specializing in documentary, wedding photography and portraiture. Huwelijksfotografie, documentaire en portret.

      0475-942836
      Proficiat

      Comment

      Working...
      X