Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1

  Exclamation het is niet omdat het het Zwart Wit forum is, dat er zwart wit moet gedacht worden

  hoi.
  ik heb een bedenking bij het puristische denken in verband met kleur in het zwart-wit forum. Ik begrijp dat er ergens een grens moet getrokken worden, en dat foto's in duotone of foto's met een detail in kleur niet thuishoren in het zwart-wit forum.
  Toch heb ik een praktisch bezwaar. Wanneer ik een foto in zwart wit omzet, vind ik ze vaak koel en grijzig. Dit komt waarschijnlijk doordat we in het digitale tijdperk leven. Ik denk namelijk dat foto's met (technisch gezien) geen kleur in pas zijn gaan bestaan sinds we ze digitaal verwerken.
  Ik heb nooit analoog foto's ontwikkeld, dus iemand moet het me maar zeggen als ik verkeerd ben, maar ik geloof dat door de chemische verwerking van de foto's er een minimale kleurzweem op de afdruk ontstaat. Als ik wat dit betreft gelijk heb, mogen (goed) ingescande zwart-wit afdrukken dus niet in het zwart-wit forum gepost worden. (Niet dat ik dat van plan ben, maar in principe)

  WAAR IK NAAR TOE WIL
  ik vind foto's puur in zwart-wit vaak lelijker dan met een minimum aan kleur, en ik zie het nut er niet van in, om puristisch al de kleur uit foto's te weren.
  én
  ik vind het zwart wit forum het leukste, omdat ik daar dikwijls wel de mooiste foto's zie, en omdat er daar niet zo'n hoog tempo van topics uitrangeren is.
  ik wil daar dus graag posten, maar liever niet in "puur" zwart wit.

  Om een idee te geven van wat ik bedoel met zwart-wit foto's post ik er een paar. Ze zijn niet puur zwart-wit, maar wel zwart-wit naar mijn norm (waar ik ook geen grenzen van ken).  http://www.pbase.com/jan_hendrik/image/47619570

  http://www.pbase.com/jan_hendrik/image/47823779


  deze hebben misschien al wat te veel kleur om ze nog zwart-wit te noemen,
  maar dan heb je toch al een idee vanaf waar ik de grens zou trekken
  http://www.pbase.com/jan_hendrik/image/54532179

  http://www.pbase.com/jan_hendrik/image/53958262  ik zal ook maar eerlijk zijn, en zeggen waarom ik hierover een topic open.
  Een paar weken geleden werd een foto van mij uit het zwart-wit forum gezet omdat er kleur in de foto zat. Ik dacht toen ik die foto postte dat dat mocht omdat ik een andere (veel "kleurrijkere") foto had gezien in het forum. Toen de mijne uit het forum werd gezet, heb ik hier een opmerking over gemaakt, maar er werd geen gehoor aan gegeven. Misschien kunnen we voor iedereen de grens gelijk leggen.

  Hendrik
  Laatst gewijzigd door hendrik; 8 januari 2006 om 21:20
  +------------------+
  +------------------+

 2. #2

  Standaard Re: Purisme en het Zwart Wit forum

  Ik kan me goed vinden in de strekking van het verhaal. Ik post ook regelmatig z/w foto`s met een "kleurtje'' (duotoon) Zelf zou ik ze ook graag posten in het z/w forum maar i.v.m. de beperking v/d forumregels is het helaas niet toegestaan.

  Jammer.

  Wellicht eens tijd om de regels eens tegen het licht te houden en wat oprekken

 3. #3

  Standaard Re: Purisme en het Zwart Wit forum

  Ik kan mij aansluiten met de mening van Hendrik. Ik vind dat de kwaliteit van de digitale zw/wit foto's erg moet onderdoen voor de analoge zw/wit afdrukken. Als je de foto's echter niet volledig desatureerd komt er meer schakering in de zw/wit-tinten en krijgt de foto meer leven, wat soms nogal ontbreekt in de digitale zw/wit.
  De vraag blijft inderdaad: "hoever kan of mag je hierin gaan?".
  Groeten cellist Nikon D700; Nikon D200; Fuji S2; Nikon 50mm 1.4; Nikon 85 1.8; Nikon 80-200 2.8; Sigma 180 makro; Tamron 28-75 2.8, Tokina 12-24

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •