Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 27

Discussie: fotoclub

 1. #1

  Standaard fotoclub

  Voor het eerst naar een fotoclub geweest hier in de buurt. Ik heb daar tijdens de vergadering het woord digitaal laten vallen. Ze keken me aan als of ik de grootste amateur te wereld was. Volgens hen geen betere foto als een dia. Ik weet ook wel dat de digitale fotografie vrij nieuw is. Maar als sommige resultaten hier zie kunnen ze zeker tegen zo'n dia op. Of gaat de vergelijking niet op van digi en dia.

 2. #2

  Standaard

  Ja, we zijn hier tamelijk modern bezig.

 3. #3

  Standaard

  niks van aan trekken, ieder zijn gedacht, maar sommige mensen leven met vastgeroeste idee-fixen en daar verander je zomaar niks aan. of hoe ik vorige week nog een mac-fan over me heen kreeg toen ik zei dat de laatste pc's in alle testen de mac overtreffen. ook weer: grafisch ontwerp op pc is voor kleuters.. en die mens zal dat wel blijven denken..
  ToM.___ //Fuji s602.
  www.fuguforce.com ::::: www.imagomedia.be
  It goes to 11 you know? 1 louder.

 4. #4

  Standaard

  Originally posted by Tarzan
  Voor het eerst naar een fotoclub geweest hier in de buurt. Ik heb daar tijdens de vergadering het woord digitaal laten vallen. Ze keken me aan als of ik de grootste amateur te wereld was. Volgens hen geen betere foto als een dia. Ik weet ook wel dat de digitale fotografie vrij nieuw is. Maar als sommige resultaten hier zie kunnen ze zeker tegen zo'n dia op. Of gaat de vergelijking niet op van digi en dia.
  Hi,

  Ik ken dat gevoel, maar daar moet je je over zetten. De meeste fotoclubs zijn zeer behoudsgezind en voelen het digitale als een aanslag op hun doen en kunnen. Daar komt ook nog bij dat het digitale samengaat met computers, en aangezien de fotoclubs bevolkt zijn met eerder oudere mensen, is dit ook weer iets dat ze niet kennen en waar ze schrik van hebben. Ik ben in Ciné Klub Rumst de eerste echte digitale rakker, er waren al schoorvoetend stapjes gezet door de overgang van analoog naar digitaal via scanning. Dat is voor velen een goede overgang, en daar ik ik me ook best in inleven. Doordat ze met hun vertrouwde materiaal blijven werken en ze werken dan ook op dia, maar door het scannen hebben ze de mogelijkheid om daar ook op papier iets van te bakken en zelfs in zwart-wit. Het is ook goed dat ze niet héél de berg moeten beklimmen er ze stilaan aan het digitale kunne wennen.

  Maar laat je daar niet door beinvloeden, en doe gewoon verder. Het zal je ook spoedig duidelijk zijn dat er voor beiden nog plaats is onder de zon. Het digitale leeft , maar de film is verre van dood hoor. Er zullen momenteel nog altijd toepassingen blijven waarvoor de analoge fotografie de voorkeur geniet.
  Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. "When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion ."

 5. #5

  Standaard

  Precies Jeff !
  Ik deel jouw mening volkomen !

  Ik ben lid van Klik-Klak zaventem, en bij ons staat er al enkele jaren een Nikon Coolpix 990, die eigendom is van de club....de bijbehorende pc wordt druk bevolkt, al is het maar om onze gevraagde foto's klaar te stomen voor de Gemeenteberichten...

  We hebben de coolscan2000 om dia's en negatieven in te scannen en deze is ook populair !

  En toch blijven ook gewone foto's en dia's erg populair bij ons.....

  De doka reserveren is nog steeds rekening houden met elkaar....

  Bij ons is er plaats voor beiden !

  Stef

 6. #6
  Geregistreerd: 13 januari 2003

  Standaard

  ook in andere takken van vrijetijdsbesteding bestaat het 'roestige' ideebehoud. Als radioamateur zijn we steeds verplicht geweest een examen morse seinen en ontvangen af te leggen buiten enkele technische exames. Onlangs werd er reeds door enkele buurlanden beslist om de morseproef af te schaffen omdat alle soortgelijke communicatie nu digitaal door de PC kan worden gedaan, wel, er zijn een pak mensen die ook nu weer beweren dat dit niet kan, dat het hetzelfde niet meer zal zijn enz... ach ja, alle technologiën maken vooruitgang, en sommigen staan daar positief tegen, anderen weer niet.

  Ik beschouw digitale fotografie in ieder geval als een deugd en een nieuwe manier van beelden vastleggen, waar de mogelijkheid gecreëerd wordt met relatief eenvoudige middelen zeer creatief aan de slag te kunnen waarvoor er in de film veel meer budget nodig. Nu ligt het heel simpel, niet goed, begin opnieuw.

  En er zullen uiteraard nog pro en contra zijn. Wie waartoe wil behoren interesseert me niet ... I'm happy to go digital.

 7. #7

  Standaard

  Niks van aantrekken Tarzan. Ge zult ze nog zien aankomen op hun sokken....met hun eigen digitale camera

  Groeten Steve
  Olympus 5050Z, PT-015, Raynox DCR-720 + RT5241, Lowepro Nova 4 + TX20

 8. #8

  Standaard

  In onze fotoclub zijn er nu zo'n 3 actieve leden met digitale fotografie bezig. Ik moet toegeven dat de algemene sfeer is van 'dat is niet moeilijk' jullie kunnen digitaal alles bewerken terwijl 'wij' onze dia's enkel kunnen tonen hoe ze getrokken zijn...
  Mijn antwoord of reactie is daar heel duidelijk en rechtlijnig in :
  -) wat belet jullie om je dia's in te scannen en daarna te bewerken waar nodig is?
  -) mochten ze allemaal zoveel tijd energie en kou lijden als ik om tot bepaalde resultaten te komen dan zouden ze ook weten wat waardering is...
  -) cyclocro- en motorcrossers komen nu eenmaal niet naast je bed gereden je moet er een inspanning voor leveren om nog maar te zwijgen over de uren die ik spendeer aan photoshop bewerkingen alvorens mijn foto's 'klaar' zijn voor de wedstrijd.

  Ik kan hier een heel boek schrijven maar dat is zeker niet de bedoeling denk ik. Dit waren alvast enkele van mijn bemerkingen omtrent de ervaringen die ik heb met digitale fotografie onze fotoclub.
  Voor mij telt enkel resultaat en daarin heiligt het doel alle middelen en zeker Photoshop!
  Take care ! - Fuji S2 Pro - http://www.tribal69.be

 9. #9

  Standaard

  Als misschien wel één van de enige puur analoge fotografen van dit forum hoor ik niet zo graag "vastgeroest" vallen als het gaat om digitaal-analoog.

  Ik volg dit forum om op de hoogte te blijven van de markt (om zelf ooit ook over te schakelen) en van degenen die digitaal gebruiken (omdat ikzelf cursussen geef).

  Het is mijn aanvoelen dat er een verschil is tussen digitaal en analoog die vele van jullie niet zien, wat absoluut geen verwijt is.

  Als je analoog fotografeert moet je bedachtzamer fotograferen. Je kan je resultaat niet meteen zien, dus je moet zelf zeer goed kunnen inschatten hoe iets op de foto komt. Er is bijvoorbeeld geen automatische witbalans, geen iso-keuze, dus ook dat moet je zien in te schatten. Het creëren van de foto krijgt een extra dimensie. Het is iets moeilijker, maar je krijgt er wat voor terug.

  Na een aantal dagen krijg je je diafilm terug, op een lichtbak met een goede loupe,... een beeld met een oneindige hoeveelheid kleuren, met meer dan 30 megapixels, briljant stralend onder je oog....Brrr, de rillingen lopen over je rug. Op de fotoclub geprojecteerd met een Leica of Kodak projector, weerom geen korrel te zien op een 4 vierkante meter scherm... De kleuren spetteren van het scherm...

  Digitaal : Je hebt onmiddelijk resultaat, dus als het niet goed is, nog eens, en nog eens, en nog eens,.... Alles gaat wat meer vanzelf. De meesten kennen nog één knopje op hun toestel. Een goeie foto maken vraagt uiteraard evenveel kunst als in analoog, maar die goeie foto zie je dan in de meeste gevallen op een 1024x780 pixelfoto op je scherm. Geprojecteerd in de fotoclub met een projector (die bijna 10 keer meer kost en 20 maal minder pixels heeft dan een diaprojector) is de magie er wel wat af. Toegegeven, de betere worden afgedrukt op foto, meestal zelf afgeprint op papier dat zoals het er nu naar uitziet over 5 à 10 jaar alle kleur kwijt is. Om maar niet over de opslag van de digitale beelden te spreken.

  Waarom zou ik als oude vastgeroeste zak van 33 overschakelen op digitaal? Ik zie geen enkele reden. Wat ik kan maken met mijn materiaal daar kan geen enkele digitale camera tegenop, inclusief de nieuwe Canon met 11 of 12 miljoen pixels. En mijn opslag kost niks, een diaraampje van 2 frank is genoeg om een + 30 miljoenpixel-beeld met een kleurdiepte van + 100 bits op te slaan (ik werk met Fuji Velvia 50 asa). Ik heb meegewerkt aan tentoonstellingen met muurvullende beelden, 5 op 7 meter, schier korrelloos,...
  Bovendien ben ik als natuurfotograaf nogal veel in het buitenland. Al eens zonder batterijen gevallen aan het Varangerfjord terwijl er een poolvos voorbijloopt? Mijn backup Nikon FM blijft draaien.

  Och, ik kan zoveel redenen opsommen om analoog nog wat te koesteren. Ik geef ook toe dat bij een aantal mensen dat vastgeroeste meespeelt, maar dat veralgemenen is goedkoop en het superioriteitsgevoel dat er bij sommigen afstraalt is onterecht.

  En wees gerust, op het moment dat digitaal mijn doelen kan halen schakel ik over, maar dat zal niet voor dit jaar zijn, en ook niet in 2004. En veel collega's (beroepsnatuurfotografen) van mij denken daar hetzelfde over.

  Zoals ook al gezegd, er is plaats genoeg voor ons beiden

  Rollin


 10. #10

  Standaard

  @rollin een kleine bedenking het zijn niet de "pixels" die de foto maken.

 11. #11
  Geregistreerd: 2 januari 2003

  Standaard

  Rollin, je hebt waarschijnlijk wel gelijk (ik ben niet zo goed op de hoogte van de technische kant). Maar voor vele mensen zoals ik die "maar" amateurs zijn is de digitale fotografie zeer welgekomen. De foto's die niet goed zijn hoeven we nu niet meer te laten ontwikkelen en dat scheelt al vlug heel wat euro's.
  Cypho
  Panasonic DMC-FZ1000, Sony RX100 M3

 12. #12

  Standaard

  Het zijn niet enkel de pixels die de foto maken, inderdaad. Ook de kleurdiepte, de lenskwaliteit en de fotograaf, daar moet analoog ook niet voor digitaal onderdoen, of wel?

  Het is uiteraard iedereen gegund van het systeem te gebruiken wat hun het best schikt, en voor amateurs enerzijds en professionals bij wie snelheid boven absolute kwaliteit gaat (pers) anderzijds is digitaal DE oplossing. Ik geef dat ook van harte toe. En daar gaat het niet om.

  Mijn relaas is enkel bedoeld als een antwoord voor al degegen die denken dat al wie nog niet is overgeschakeld vastgeroeste, ouderwetse, conservatieve bejaarden zijn die krampachtig vasthouden aan het verleden. Er zijn gewoon nog redenen genoeg om op analoog te werken, dat is alles. Ik heb digitaal niet willen aanvallen, maar heb eenenander eens goed zwart-wit gesteld


 13. #13

  Standaard

  @rolling sorry voor deze opmerking was niet zo bedoeld . Ik als hobbyist ben zeer blij met mijn digi. Vroeger ook analoog. Ik zeg niet dat digi een betere kwaliteit geeft,maar ik kan mijn hobby beter beoefenen als vroeger. Kom thuis en kan dadelijk zien welke foto's het best zijn met welke instellling en kan alzo vlugger zien welk instelling welk effect het heeft op de foto. Heb Uw foto's bekeken op het net (digi ) knap werk. Mvg, patrick

 14. #14

  Standaard

  Rollin,

  Je mag dan nog gelijk hebben dat dia op dit ogenblik nog betere kwaliteit heeft dan digitaal, maar stel je eens voor op je fjord en je ziet die poolvos voorbijlopen, met je analoog toestel heb je een kleine kans dat je foto 100% goed is, je ziet het waarschijnlijk pas als je terug in België bent. Daar zit nu net het voordeel van digitaal fotograferen. Je kan ter plaatse controleren of de foto zo is geworden als je in gedachten had. Bovendien, wie heeft er voor huis/tuin -en keukengebruik behoefte aan 30 miljoen pixels? In studio en professionele omgeving ben je momenteel misschien nog beter af met analoog materiaal, maar zelfs daar durf ik vandaag al aan te twijfelen.


 15. #15

  Standaard

  Zucht, waar heb ik gezegd dat analoog en 30 mpixels voor huis-tuin en keukengebruik het beste is? Ik zei net het omgekeerde. Discuteer niet naast de kwestie.

  Het gaat hier, dacht ik, over het feit dat in fotoclubs (met al dan niet ervaren amateurs) men nog veelal analoog trekt en dat sommigen daaruit de conclusie trekken dat dat dan maar vastgeroeste oude mensen zijn. Vandaar mijn advocatuur van de duivel en de verdediging van analoog.

  Neem van mij aan dat mijn ervaring in analoge fotografie ervoor zorgt dat die poolvos er netjes opstaat. Geen herexamens nodig voor mij. Een "kleine kans dat het meteen 100% goed zit"? Hmmm.... ik zou zeggen: spreek niet voor anderen
  En tenzij je met een peperdure digitale reflex werkt is die poolvos al weg voor je camera reageert, en als het al moest lukken heeft hij een baard tegen je het beeld hebt kunnen bekijken op je schermpje (als er tenminste geen zon in reflecteert). Ik stel het weer zwartwit, maar je moet wel alles in rekening nemen.


  Patrick, je moet je niet verontschuldigen hoor. Ieder zijn mening. En nogmaals : DIGITAAL HEEFT ZIJN FUNCTIE ! Ik heb nooit anders beweerd. Maar (nog) niet voor een aantal toepassingen. En voor puur fotoplezier maakt het gewoonweg niet uit, dan is het kiezen wat je het meest handig vindt. Heb gewoon respect voor elkaar.

  Rollin

 16. #16

  Standaard

  Ik hou van mijn fotootjes die met een klikje op mijn scherm verschijnen, soms zelfs gemonteerd in een montageke met wat muziek erbij, prachtig toch. Maar mijn vrouw houdt het toch liever bij een mooi fotoalbum dat ze kan koesteren en af en toe dicht bij haar kan houden om even rustig in te bladeren, gezellig zou ik zeggen. Anderen zijn druk bezig in de donkere kamer om de mooiste zwart-wit of kleurenfoto van hun leven te ontwikkelen, dat is toch super zeg! En nog eens anderen nemen fantastische dia's, monteren dit in super-overvloeimontages met alles op en aan, ik smelt helemaal weg bij het zien van zoiets! Kortom, voor mij kan het allemaal mooi naast elkaar en met elk medium zijn prachtige zaken te doen en soms zelfs met de combinatie ervan. En als nu ik een mooie foto zie die aan de muur hangt of in een tijdschrift is gedrukt of dan weer als dia op een scherm wordt geprojecteerd........ zelfs op mijn PC schermke hier zie ik als ze mooi zijn.
  Wij moeten elkaar bewonderen en steunen en zeker geen energie verspillen aan uitspraken om mekaars plezier te ondermijnen want eigenlijk zijn we toch allen met hetzelfde bezig. De schoonste foto van ons leven maken!
  fredje

 17. #17
  Geregistreerd: 2 januari 2003

  Standaard

  Originally posted by rollin
  Heb gewoon respect voor elkaar.

  Rollin

  Dat heb ik zeker.
  BTW, prachtige website Rollin
  Cypho
  Panasonic DMC-FZ1000, Sony RX100 M3

 18. #18

  Standaard

  thanx

  (ik spreek het taaltje ook al ! )

 19. #19

  Standaard

  als we maar plezier beleven aan de fotografie (digitaal of analoog)
  en dat is nog altijd waar het om gaat denk ik
  Nikon D700 & D70 | Nikkor AF-S 17-35 2.8 + 50 1.8 + 105 2.8 macro + 18-200 VR II
  Sigma 100-300 F4 EX APO HSM| Nikon SB-800 | Manfrotto 479B | Albums: Fototime| 500px

 20. #20

  Standaard

  Rollin,
  Persoonlijk heb ik me lang ingebeeld dat zolang de digitale beelden niet evenveel pixels produceerden als een kwaliteits-scan, de foto´s ook wel niet te vergelijken zouden zijn. Fout dus. Een pixel van een digitale camera is gewoon niet hetzelfde als een pixel uit je scanner.
  Kijk hier bvb eens:
  http://www.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1014&message=3925831
  Ze vergelijken hier een 4.5x6 negatief gescand met drumscan met een Fuji S2 Pro. Op sommige punten is het ene beeld beter, op andere het andere. Overigens is een drumscan niet bepaald voor een amateur.
  Ikzelf fotografeerde in studio altijd op 4.5x6 omdat ik kleinbeeld negatief niet goed genoeg vond. Vandaag de dag fotografeer ik uitsluitend met de Fuji S2 Pro, en de resultaten geprint bij Pixum op 30x45 en chemisch verwerkt zijn wat mij betreft beter dan wat ik ooit met mijn 4.5x6 heb gemaakt (en bewaren natuurlijk net even lang).
  Ik heb altijd met negatieffilm gewerkt, en niet met diafilm. Waar diafilm meer scherpte heeft, is het dynamisch bereik dan weer beperkter i.v.m. negatieffilm.
  Je hebt natuurlijk wel gelijk dat wanneer we beelden op een computerscherm bekijken we onrecht aandoen aan het beeld. Wil je ze kwalitatief projecteren, dan moet je er natuurlijk een dia van laten maken.
  Digitaal fotograferen is inderdaad een beetje anders dan analoog werken (wat ik toch ook zo´n 25 jaar gedaan heb), maar wat mij betreft prettiger (vb ISO instelling ipv met meerdere bodies te werken). Ik ben dan wel geen pro, maar ik weet toch ook wel een beetje wat ik doe.
  Afhankelijk van batterijen? Klopt, en ook nog van geheugen. Maar jij mag toch ook niet zonder film vallen? Ik ben zo´n 2 weken geleden nog in Lapland geweest met m´n S2...no problems (Maar toegegeven, het was er niet echt koud).
  Heb je eigenlijk al eens de test gedaan en de vergelijking met bvb een Fuji S2 Pro gemaakt, of een Canon 1Ds? Het is echt niet omdat ze minder pixels hebben dan je scan dat het beeld ook minder goed is.
  m.v.g.
  Jos

  Originally posted by rollin
  Als misschien wel één van de enige puur analoge fotografen van dit forum hoor ik niet zo graag "vastgeroest" vallen als het gaat om digitaal-analoog.

  Ik volg dit forum om op de hoogte te blijven van de markt (om zelf ooit ook over te schakelen) en van degenen die digitaal gebruiken (omdat ikzelf cursussen geef).

  Het is mijn aanvoelen dat er een verschil is tussen digitaal en analoog die vele van jullie niet zien, wat absoluut geen verwijt is.

  Als je analoog fotografeert moet je bedachtzamer fotograferen. Je kan je resultaat niet meteen zien, dus je moet zelf zeer goed kunnen inschatten hoe iets op de foto komt. Er is bijvoorbeeld geen automatische witbalans, geen iso-keuze, dus ook dat moet je zien in te schatten. Het creëren van de foto krijgt een extra dimensie. Het is iets moeilijker, maar je krijgt er wat voor terug.

  Na een aantal dagen krijg je je diafilm terug, op een lichtbak met een goede loupe,... een beeld met een oneindige hoeveelheid kleuren, met meer dan 30 megapixels, briljant stralend onder je oog....Brrr, de rillingen lopen over je rug. Op de fotoclub geprojecteerd met een Leica of Kodak projector, weerom geen korrel te zien op een 4 vierkante meter scherm... De kleuren spetteren van het scherm...

  Digitaal : Je hebt onmiddelijk resultaat, dus als het niet goed is, nog eens, en nog eens, en nog eens,.... Alles gaat wat meer vanzelf. De meesten kennen nog één knopje op hun toestel. Een goeie foto maken vraagt uiteraard evenveel kunst als in analoog, maar die goeie foto zie je dan in de meeste gevallen op een 1024x780 pixelfoto op je scherm. Geprojecteerd in de fotoclub met een projector (die bijna 10 keer meer kost en 20 maal minder pixels heeft dan een diaprojector) is de magie er wel wat af. Toegegeven, de betere worden afgedrukt op foto, meestal zelf afgeprint op papier dat zoals het er nu naar uitziet over 5 à 10 jaar alle kleur kwijt is. Om maar niet over de opslag van de digitale beelden te spreken.

  Waarom zou ik als oude vastgeroeste zak van 33 overschakelen op digitaal? Ik zie geen enkele reden. Wat ik kan maken met mijn materiaal daar kan geen enkele digitale camera tegenop, inclusief de nieuwe Canon met 11 of 12 miljoen pixels. En mijn opslag kost niks, een diaraampje van 2 frank is genoeg om een + 30 miljoenpixel-beeld met een kleurdiepte van + 100 bits op te slaan (ik werk met Fuji Velvia 50 asa). Ik heb meegewerkt aan tentoonstellingen met muurvullende beelden, 5 op 7 meter, schier korrelloos,...
  Bovendien ben ik als natuurfotograaf nogal veel in het buitenland. Al eens zonder batterijen gevallen aan het Varangerfjord terwijl er een poolvos voorbijloopt? Mijn backup Nikon FM blijft draaien.

  Och, ik kan zoveel redenen opsommen om analoog nog wat te koesteren. Ik geef ook toe dat bij een aantal mensen dat vastgeroeste meespeelt, maar dat veralgemenen is goedkoop en het superioriteitsgevoel dat er bij sommigen afstraalt is onterecht.

  En wees gerust, op het moment dat digitaal mijn doelen kan halen schakel ik over, maar dat zal niet voor dit jaar zijn, en ook niet in 2004. En veel collega's (beroepsnatuurfotografen) van mij denken daar hetzelfde over.

  Zoals ook al gezegd, er is plaats genoeg voor ons beiden

  Rollin



 21. #21
  Geregistreerd: 28 september 2002

  Standaard

  na de 'grote discussie' over analoog - digitaal hoop ik dat na de technische bespreking tijd over blijft voor de inhoud en verhaal van het beeld, wat in mijn ogen het belangsrijkste blijft in fotografie.
  Voor een goed beeld (los van de techniek) maakt het niet uit of de foto digitaal of analoog tot stand kwam, als de maker er maar plezier aan beleefd heeft.
  Fotografie is nog altijd een middel om je expressief te uiten, het mag niet het doel worden!

  Dat iedereen op zijn manier plezier mag beleven aan zijn hobby (of job).

 22. #22

  Standaard

  Ik ben altijd voorstander geweest van digitale fotografie. Ik had trouwens nooit echt anders gekend. Ik vond zelfs dat het me aardig lukte om af en toe een mooi plaatje te schieten maar het kan zeker beter en daarom ben ik met een cursus fotografie begonnen. Ik werd verplicht om analoog te leren fotograferen (want we gingen zelf leren ontwikkelen e.d.). Ik vind het heel wat moeilijker om nu (analoog) een, laat ons zeggen, goedbelichte foto te maken, laat staan om een 'overall' goeie foto te maken. Er gaat heel wat meer denkwerk aan vooraf en ja de EXIF moet je noteren in een boekje. Het duurt ook dagen eer je de resultaten van je foto ziet maar dat geeft dan weer een spannend, verlangend gevoel.
  Ik zou best het beste uit beide werelden willen combineren met een 1Ds maar dat laat mijn budget (nog) niet toe. Dus voorlopig blijf ik digitaal schieten en analoog oefenen zodat ik tegen de tijd dat mijn budget ongekende hoogten kent, mooie digitale foto's kan maken.

 23. #23

  Standaard

  Ik heb net heel de morgen in het ochtendzonnetje beverratten, buizerden en bevroren plasjes gefotografeerd, dus er blijft wel tijd over voor de belangrijkste kant van fotografie, dank je Deg voor je bezorgdheid (maar je hebt gelijk uiteraard).

  Ik geef toe dat digitaal analoog snel aan het inhalen is, maar je moet appelen met appelen vergelijken. Jos, je zegt dat een drumscan niet voor een amateur is, en je hebt gelijk. Maar
  "de Fuji S2 Pro" (en dan inclusief kwaliteitslenzen veronderstel ik)
  "Pixum op 30x45 en chemisch verwerkt"
  "een dia van laten maken"

  Zijn toch nauwelijks dingen waar de gemiddelde BD'er zich aan waagt, of wel? En wees gerust, ik heb reeds met een D100 en D1x gespeeld (de laatste even duur als een F100 incl. lens, batterijen, film en ontwikkeling voor het leven). Ik denk dat ik weet waarover ik spreek.

  En 30x45 cm, tjah, als dat het hoogste doel is dan zou ikzelf ook overschakelen. Ik ben niet dom. Ik ben professioneel dus ik moet economisch denken. Ik kan de hele zwik zelfs afschrijven van de belastingen, en toch blijf ik bij analoog. Het haalt gewoon mijn standaard nog niet. Uiteraard ken ik dpreview, maar zo'n onverdachte bron zou ik dat ook niet noemen.

  Digitaal en analoog hebben beiden bestaansrecht, dat zal nog lang zo blijven. Kwalitatief zal er binnenkort geen reden meer zijn om op analoog te werken. En als er nog een goede oplossing wordt gevonden voor veldgebruik, projectie en opslag schakel ik ook over. Dat staat vast. Ik zal het laten weten als het zover is.

  Rollin





 24. #24

  Standaard

  Hoi allemaal,

  Best wel grappig, ik run een fotoclub. Bij ons zijn we juist dia avonden aan het vervangen voor digitale fotografie. Lezingen ed.

  Grtz Willem.
  Fujifilm S3 Pro www.fc-ret.nl

 25. #25

  Standaard

  de term "vastgeroest" komt uit mijn post, en ik wil nog even kwijt dat ik niet veralgemeende, maar dat in sommige clubs en/of branches (hoeft niet eens in de sector van fotografie te zijn) er altijd mensen zullen zijn die het woord "vernieuwing" even pejoratief doen klinken.

  Bij deze, geen steen naar de analoge fotografie en hun beoefenaars want de objectieve redenen zijn veelal gegrond, maar hoedanook geen reden om de digitale fotografie af te breken (wat rollin hier trouwens ook niet doet). Leven en laten leven, de beide takken kunnen imho gerust naast mekaar bestaan.
  Voorlopig ieder met een eigen doel, wie weet wat de toekomst brengt.
  ToM.___ //Fuji s602.
  www.fuguforce.com ::::: www.imagomedia.be
  It goes to 11 you know? 1 louder.

Pagina 1 van 2 1 2 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

 1. Fotoclub renovat sint-truiden
  Door Goody in forum Algemeen
  Reacties: 7
  Laatste bericht: 18 oktober 2007, 08:58
 2. Digtale fotoclub rond Gent !
  Door Fabbe in forum Algemeen
  Reacties: 1
  Laatste bericht: 9 mei 2004, 10:14
 3. 37ste Foto- & Diasalon van Fotoclub Toreke
  Door NOD in forum Waarheen vandaag?
  Reacties: 4
  Laatste bericht: 8 mei 2004, 14:41
 4. Fotoclub Dongen Tentoonstelling
  Door krisv5 in forum Waarheen vandaag?
  Reacties: 2
  Laatste bericht: 23 november 2003, 09:28
 5. fotoclub
  Door Inny in forum Algemeen
  Reacties: 3
  Laatste bericht: 13 januari 2003, 07:41

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •