Weergegeven resultaten: 1 t/m 11 van 11

Discussie: canon raw

  1. #1

    Standaard canon raw

    hallo allemaal
    ik ben nieuw op het forum ik heb een canon 300D en ben bezig met astrofotografie in een beginstadium piggyback en door de telescoop het beste is raw maar als als ik de foto's wil afhalen van de camera naar de computer komen alleen maar jpg bestanden tevoorschijn maar niet de raw bestanden ik gebruik canon zoombrowser welk programma moet ik hebben voor de raw bestanden
    mvg jacky
    Laatst gewijzigd door Wim1960; 4 februari 2008 om 23:17 Reden: verplaatst van beginners hoek naar algemeen

  2. #2
    Geregistreerd: 13 april 2007

    Standaard Re: canon raw

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JACKY1 Bekijk bericht
    hallo allemaal
    ik ben nieuw op het forum ik heb een canon 300D en ben bezig met astrofotografie in een beginstadium piggyback en door de telescoop het beste is raw maar als als ik de foto's wil afhalen van de camera naar de computer komen alleen maar jpg bestanden tevoorschijn maar niet de raw bestanden ik gebruik canon zoombrowser welk programma moet ik hebben voor de raw bestanden
    mvg jacky
    de toetsen met leestekens op je klavier kapot?

  3. #3
    Geregistreerd: 15 januari 2008

    Standaard Re: canon raw

    De TS stelt een vraag om geholpen te worden. Mss heeft deze persoon dyslectie...

  4. #4

    Standaard Re: canon raw

    het eertse punt dat in mij opkomt is heb je dit wel ingesteld op je camera om in RAW op te slaan ?
    indien ja, open dat in windows explorer de map met de fotos (op het kaartje)
    staan ze in RAW formaat hierop, dan moet normaal gezien elk programma dit vinden zonder dat daar extra zaken dienen ingesteld te worden.

  5. #5

    Standaard Re: canon raw

    ik zal ... het schrijven...zodat jij...het begrijpt... darwin

  6. #6
    Geregistreerd: 14 september 2004

    Standaard Re: canon raw

    je zoombrowser kan perfect je raw bestanden lezen alleen moet je ze misschien openen via de developinterface ofzoiets dan ga je ze wel zien anders moet je eens een trialversie van bijvoorbeeld lightroom of captureone4.0 binnenhalen om te zien of daar iets fout mee is en leestekens helpen enorm om iets begrijpbaars te schrijven ik heb er zelf al last mee te begrijpen wat ik zelf schrijf hoe doe je dat mm ik heb net trouwens eens die zoombrowser opengedaan om te zien of ik geen larie schreef en inderdaad ik zie naast mijn tifbestanden mooi ook alle rawbestanden van mijn camera bij jou niet dan ik zou eens kijken of je effectief wel rawopnames gemaakt hebt kijk eens of je ze wel ziet staan als je gewoon via een verkenner of finder kijkt naar de map waar de fotos zouden moeten in staan
    Laatst gewijzigd door mm; 4 februari 2008 om 22:40
    ∏__|_ ∏__|_
    "no rules, great shots"
    Book of Fame 2009 - BESTEL HIER

  7. #7

    Standaard Re: canon raw

    Even verplaatst naar algemeen, de beginners hoek is voor foto's.

    op de cd die ik bij mijn 400d heb gekregen stond ook Digital photo professional, die haalt ze er perfect af , en je kunt ze er nog mee bewerken en converteren naar jpg ook .

    Ga is foto's alleen in raw schieten , misschein lukt het dan ?
    Motto: Altijd blijven lachen :) kritiek moet je verdragen, je kan er iets van leren. ;)
    Canon eos 7D Mijn site

  8. #8
    Geregistreerd: 30 oktober 2003

    Standaard Re: canon raw

    Je camera staat waarschijnlijk op PTP ingesteld (communicatie in het menu). Probeer die eens te wijzigen in Media.

  9. #9
    Geregistreerd: 3 januari 2005

    Standaard Re: canon raw

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door anak Bekijk bericht
    Mss heeft deze persoon dyslectie...
    Ja, dat zal het zijn, waarschijnlijk.

  10. #10
    Geregistreerd: 1 januari 2008

    Standaard Re: canon raw

    Zoek ook eens "stacken" van foto's op...
    http://deepskystacker.free.fr/english/index.html

    Door een gemiddelde van 10tallen foto's te nemen krijg je zo een veel betere beeldkwaliteit dan 1 RAW-afbeelding...
    Canon EOS 400D, Sigma 17-70 2.8/4.5, Canon 50 1.8, Canon 55-250 IS
    scriptie in ontwikkeling : www.kunstigdigitaal.be

  11. #11

    Standaard Re: canon raw

    ok dank u ik zal het eens proberen
    mvg jacky

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •