Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 2 van 179 EersteEerste 1 2 3 4 5 6 12 52 102 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 26 t/m 50 van 4470

Discussie: Winterbanden

 1. #26
  Geregistreerd: 24 augustus 2008

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg Bekijk bericht
  Ik zou zeggen ... rij eerst één keer in een winter zoals de vorige met winterbanden en spreek dan eens opnieuw.
  Er is wel degelijk een groot verschil in baanhouding tussen winterbanden en zomerbanden.
  De meesten vinden het de moeite niet waard omdat ze weinig km's doen maar als ze één keer een schuivertje maken dan zeggen ze nadien bijna allemaal "winterbanden hadden goedkoper geweest".
  Natuurlijk is het geen zekerheid om nooit iets voor te hebben maar het helpt wel zeker.
  Nog een tip voor jullie...bij een kras op de wagen, bekijk dan ook eens de kraspen, je kras is in een mum van tijd zo weer weg.
  De reclamemakers overtuigen wel degelijk mensen...well done voor deze mensen ! Maar de werkelijkheid is natuurlijk een ander paar mouwen...maar toch heb je steeds mensen die zich laten vangen.

  Ieder moet maar voor zich bepalen wat die doet...ik rij bewust zonder winterbanden.
  Winterbanden zijn enkel beter bij sneeuw en ijzel t.o.v. zomerbanden. Deze laatste hebben zo'n progressie gemaakt in rubbersamenstelling en profiel aftekening...dat deze in alle testen beter presteren dan winterbanden. Ja zelfs bij temperaturen rond het vriespunt. Geen enkele winterband kreeg bij de laatste testen(2010) volgens het Duitse ADAC en het Nederlandse ANWB het predikaat goed laat staan zeer goed opgekleeft voor prestaties bij droog en nat wegdek. Er waren er zelfs bij die letterlijk zeer slecht zijn en te mijden.
  Dus , met onze gemiddelde Vlaamse winters (met veel regen en dikwijls temperaturen boven nul) rij ik bewust niet met winterbanden.
  Laatst gewijzigd door dubbel; 24 oktober 2010 om 06:44

 2. #27
  Geregistreerd: 18 december 2004

  Standaard Re: Winterbanden

  winterbanden:

  http://www.anwb.nl/binaries/pdf/auto...5-45-r17-h.pdf

  http://www.anwb.nl/binaries/pdf/auto...5-65-r15-t.pdf

  Zomerbanden:

  http://www.anwb.nl/binaries/pdf/auto...en2010_185.pdf

  http://www.anwb.nl/binaries/pdf/auto...en2010_225.pdf

  De meeste zomerbanden halen ook maar 1 + en minder, de winterbanden halen bijna allemaal + voor nat wegdek ...
  Bij natte omstandigheden zijn winterbanden beter...

  Bij droog weer zijn zomerbanden wel beter, maar bij welke t° gemeten ? Dit kan ik uit de testen niet opmaken, maar ik ga er vanuit dat de zomerbanden bijn + 7°C gemeten zijn. En de winter bij < 7°C.

  Aan de huidige snelheidslimieten ga je echt geen nadeel hebben aan winterbanden bij droog weer. Je moet met je winterband dan ook geen 200km/h gaan rijden... wat toch niet toegelaten is in België. Gewoon genoeg afstand houden op de autosnelweg en ik zie geen nadeel aan een winterband. Wanneer je bij nat weer een noodstop maakt, hopen dat die achter je ook kan stoppen...
  Ik rijd bewust in de winter met winterbanden, omdat ik ander mijn straat niet binnenraak.... en ik mijn wagen buiten moet parkeren... En in de winter de wegen er natter bij liggen.
  Voor de zomer kan je dan ook een echte zomerband leggen, gericht op comfort en veiligheid in alle omstandigheden buiten sneeuw en ijzel.
  The best of both worlds... zonder meerprijs... buiten het wisselen. (wat je zelf kan, en ondertussen controleer je je remmen en heb je terug voeling met je auto) Voor de winterband kan je een goedkope velg nemen. (dit is voor mij de enige meerprijs) Mijn zomerbanden achteraan hebben nog maar 2mm extra, dus om de winter in te gaan had ik ze moeten vervangen, in mijn situatie kan ik ze rustig verder verslijten in de zomer zonder teveel gevaar)

  nb: Ik vertrouw deze testen niet voor 100%... maar het zijn wel richtlijnen.
  nb1: Ik zie wel dat winterbanden duurder geworden zijn, maar dit zal ook voor de zomerbanden zijn vermoed ik.
  nb2: Voor iemand die geen km's maalt zijn winterbanden ook niet echt aan te raden, omdat de banden op leeftijd zullen vervangen worden en niet op werkelijke slijtage... waardoor de gebruiker altijd genoeg profiel heeft op zijn zomerband.
  De nb's kunnen mogelijk nog aangevuld worden...
  De grootste foutoorzaak is de menselijke factor...
  Laatst gewijzigd door Dirk007; 24 oktober 2010 om 11:02

 3. #28

  Standaard Re: Winterbanden

  Er is wel degelijk een groot verschil in baanhouding tussen winterbanden en zomerbanden.
  Inderdaad. Ik heb dezelfde ervaring. Iedereen die beweert dat winterbanden niet zinvol zijn, zijn onkundig terzake.
  Homo Sapiens Pentaxiensis

 4. #29
  Geregistreerd: 16 januari 2009

  Standaard Re: Winterbanden

  ik maak me eigenlijk geen zorgen over de discussie zomer of winter banden.
  ik lig heel het jaar door met winterbanden er op.
  ok, in de zomer slijten ze wel wat sneller, maar dat win je dan terug: door geen 4 velgen bij te moeten kopen en geen 4 banden met velg ergens te moeten stockeren.
  ik kan in elk geval zeker niet klagen van de grip met winterbanden in de zomer
  450d met glas van 10 tot 250mm en een flits

 5. #30

  Standaard Re: Winterbanden

  Je zou het zo kunnen stellen, welke schoenen doe je aan als het glad is die met gladde spekzolen of die met groffe ribbels er onder.
  De grootste troef van winterbanden zit hem in de samenstelling van het gebruikte rubber dat bij temperaturen onder de 7 graden veel soepeler blijft en dus meer grip geeft dan zomer rubber.
  Winterbanden zijn best zo vers mogelijk, de reden daarvan is dat als je een nieuwe winterband ongebruikt 4 jaar weglegt het rubber bijna zo hard is geworden als van een zomerband, hij is dan meer een all season band.
  Op auto's met veel pk is het ook een stuk plezanter om wat grip te hebben dan wanneer de wielen staan te spinnen, en de auto gaat naar waar je zelf wil.
  Ook het vertragen en uitwijken is een pak beter te contoleren.
  D700 met MB-D10, Nikon 85mm 1.8 G, Nikon 70-300 VR

 6. #31

  Standaard Re: Winterbanden

  Een jaar of zes geleden heb ik mij door een actie van LeasePlan laten overhalen om een set winterbanden te steken ze zaten sowieso al ettelijke jaren in mijn contract maar ik zag er echt het nut niet van in. Dom dom dom, dat ik dit niet eerder heb gedaan. Toen met de Audi A4 een groot verschil, nu met de grote Smart een immens verschil. Dit heeft niet enkel met sneeuw te maken, de wegligging is zowel bij droog als nat wegdek aanzienlijk beter. Het is trouwens altijd uitkijken wanneer je terug de zomerset erop laat zetten.
  Rudy

 7. #32

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sus Bekijk bericht
  Winterbanden zijn best zo vers mogelijk, de reden daarvan is dat als je een nieuwe winterband ongebruikt 4 jaar weglegt het rubber bijna zo hard is geworden als van een zomerband, hij is dan meer een all season band.
  Klopt dat het rubber harder wordt na de jaren maar uw profieldiepte blijft nog steeds dieper en uw zomerbanden zijn op die vier jaar ook al een pak harder geworden.
  Dus iemand dat lang met zijn zomerbanden doet wegens weinig km's blijft nog steeds winst hebben in grip met zijn winterbanden (als ze niet klets gereden zijn tenminste).

  Voor de rest als ik op glad wegdek alles dichtgooi met winterbanden of met zomerbanden (4seasons inbegrepen), dan zit daar toch een fameus verschil in remafstand tussen hoor.
  Zet twee identieke wagens naast elkaar en laat ze eens snel optrekken en eens snel remmen, telkens een groot verschil. Dat ge iets trager optrekt is niet erg maar minder remt is toch gevaarlijk.
  Rij met winterbanden en die achter u met dezelfde wagen maar zomerbanden ... smijt alles dicht in de winter en die steekt gegarandeerd achteraan in omdat zijn remafstand fameus groter is.
  Laatst gewijzigd door VerSeg; 24 oktober 2010 om 22:43
  Canon EOS Digital
  BD0479BE

 8. #33

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dirk007 Bekijk bericht
  Voor iemand die geen km's maalt zijn winterbanden ook niet echt aan te raden, omdat de banden op leeftijd zullen vervangen worden en niet op werkelijke slijtage... waardoor de gebruiker altijd genoeg profiel heeft op zijn zomerband.
  Ik doe dagelijks +200km, mijn vrouw 34km ... ik zet winterbanden op beide wagens!
  Dat ge nu weinig km's doet of veel ... als je met die banden één ongeval kunt voorkomen heb je al winst gemaakt. Als je met die banden één keer kunt voorkomen dat ze u moeten komen wegslepen omdat je vast zit, dan heb je ook al winst gemaakt.
  Voor de rest, alles wat de veiligheid kan verbeteren, zowel van onszelf als voor anderen, is altijd de moeite om te overwegen. Zo kan je evengoed stellen dat iemand dat weinig km's doet geen ABS moet hebben of geen airbags ... de kans dat je die echt gebruikt is anders nog veel kleiner dan die winterbanden.
  Maar vergeet vooral die alu-velgen niet en die spoiler ... da's voor velen belangrijker dan een goede band.

  Het is waar, enkele jaren geleden hadden we bijna geen winter hier maar de laatste twee zijn toch al héél anders geweest.
  Dat de winterbanden nu op vele plaatsen uitverkocht zijn ... dat wil toch zeggen dat heel veel mensen het nut ervan inzien, waarom zouden ze het anders kopen?
  Canon EOS Digital
  BD0479BE

 9. Standaard Re: Winterbanden

  Heb nu ongeveer 3 miljoen km achter de rug met meerdere auto's en vrachtwagens en JA , winterbanden als het kouder word ... bij temperaturen kouder dan ong 7 graden bij nat wegdek al dag en nacht verschil .... bij mij binnenkort andere velgskes en banden er weer op ... voor winterbanden hoeft het niet allen te sneeuwen hoor ....
  Eigenlijk noemen we ze beter " koud weer banden "

  Nee , echt , geen overbodige luxe maar een wijze investering ...

  ps Duitsland en scandinavie , de alpenlanden inbegrepen verplicht ...(ook voor buitenlanders)

  Er zijn ooit genoeg studies daaromtrent gemaakt ...
  grts Peter
  BD1754BE / Body & glass

 10. #35

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Peter EOS-500D Bekijk bericht
  Heb nu ongeveer 3 miljoen km achter de rug met meerdere auto's en vrachtwagens.
  Hopelijk is dat niet allemaal om veranda's te gaan plaatsen of uw klanten liggen wel heel ver uiteen.
  Canon EOS Digital
  BD0479BE

 11. #36

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Control-Z Bekijk bericht
  winterbanden, haha.
  nog nooit van mn leven heb ik winterbanden gekocht.
  wat een mooie besparing is dat niet.
  wat doe je dan 's winters? gewoon voorzichtiger rijden he, meer niet.
  Besparing? LOL

  Koop u eens een deftige set winterbanden waarmee je +- 6 maand per jaar rijdt,
  en op uw zomer banden even lang...
  Dus slijten zowel de winter als zomer banden minder snel waardoor je veel langer
  van beide setjes zal kunnen genieten en niet zo snel naar de bandenboer moet
  achter nieuw rubber.
  Da's volgens mij tenminste een deftige vorm van besparing (en 't is nog goed voor de natuur en 't milieu bovenop).

  Komende week ook mijn setje winterbanden monteren, op een 2400cc achteraandrijving
  kan je maar beter uw voorzorgen nemen i.p.v. "gewoon voorzichtiger rijden".

  Ik snap niet, na alle ellende van vorige winter, dat er nog mensen zijn die winterbanden een belachelijke investering vinden en durven beweren dat het totaal nutteloos en overbodig is. Ik zou zeggen; probeer het eerst eens uit en kom dan nog eens terug op wat je hier hebt geschreven.
  "De mensheid is te onvolwassen om belangrijke beslissingen te nemen."
  Als je oog een camera zou zijn, dan had deze een diafragma van f/8.3 bij veel licht en maximaal f/2.1 in donkere situaties.

 12. #37
  Geregistreerd: 13 januari 2006

  Standaard Re: Winterbanden

  Best grappig eigenlijk, ik zou wel eens willen weten hoeveel van die “winterbanden afbranders” er daarwerkelijk ook al eens een weekje met dergelijke banden hebben gereden in de winter, vermoedelijk zal dit heel erg weinig zijn…
  Ik rij in de winter nooit meer zonder, het verschil is enorm.
  1D-X/ 6D /Sigma 50Art/85L/100L IS macro /16-35L IS /24-70LII /70-200F2.8L IS II/180L Macro /300F2.8L IS /500F4L IS /1.4xext /2x ext

 13. #38

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cossiemen Bekijk bericht
  Besparing? LOL

  Koop u eens een deftige set winterbanden waarmee je +- 6 maand per jaar rijdt,
  en op uw zomer banden even lang...
  Dus slijten zowel de winter als zomer banden minder snel waardoor je veel langer
  van beide setjes zal kunnen genieten en niet zo snel naar de bandenboer moet
  achter nieuw rubber.
  die snap ik niet?
  grt,bouk.
  wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
  http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

 14. #39

  Standaard Re: Winterbanden

  over het nut van winterbanden discussiëren heeft geen zin.
  dat ze beter zijn hoef je heus geen einstein voor te zijn..
  alleen het kost allemaal zoveel he...en daar wringt het schoentje.

 15. Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg Bekijk bericht
  Hopelijk is dat niet allemaal om veranda's te gaan plaatsen of uw klanten liggen wel heel ver uiteen.
  nee nee , ben bijna drie jaar gestopt met de grote kilometervreterij..
  geen plezier meer aan wegens te druk tegenwoordig..
  28 jaar geleden begonnen en toen was het nog plezant op de baan
  en 't is altijd slechter en slechter geworden (komt niet door mij hee)..
  grts Peter
  BD1754BE / Body & glass

 16. #41
  Geregistreerd: 18 december 2004

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg Bekijk bericht
  :
  Ik doelde op de mensen die 5000km per jaar afleggen. Die kunnen eventueel om de x jaar gewoon nieuwe zomerbanden leggen.
  Als je dagelijks maar 10km bolt, is de kans op een ongeval toch klein. (oudere mensen)

 17. #42
  Geregistreerd: 16 juli 2005

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door RDB Bekijk bericht
  Best grappig eigenlijk, ik zou wel eens willen weten hoeveel van die “winterbanden afbranders” er daarwerkelijk ook al eens een weekje met dergelijke banden hebben gereden in de winter, vermoedelijk zal dit heel erg weinig zijn…
  Ik rij in de winter nooit meer zonder, het verschil is enorm.
  Voila, dat zeg ik ook, en hopelijk moeten ze nooit kort stoppen achter een auto met winterbanden, want je mag niet achteraan op iemand inrijden.

 18. #43
  Geregistreerd: 13 januari 2006

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door demeyereg Bekijk bericht
  Voila, dat zeg ik ook, en hopelijk moeten ze nooit kort stoppen achter een auto met winterbanden, want je mag niet achteraan op iemand inrijden.
  Als je echt van slechte wil bent dan kan je zo eentje met zomerbandjes in je kont hebben hangen da's een feit , nu zoiets zou ik nooit opzettelijk doen, ik zal er wel voor zorgen dat ik niet in eentje z'n achterkant hang, als die achter mij nu persé geen winterbandjes wil leggen dat is dat eerder zijn probleem
  1D-X/ 6D /Sigma 50Art/85L/100L IS macro /16-35L IS /24-70LII /70-200F2.8L IS II/180L Macro /300F2.8L IS /500F4L IS /1.4xext /2x ext

 19. #44
  Geregistreerd: 14 december 2005

  Standaard Re: Winterbanden

  Mijn vrouw rijdt maar een 5000 per jaar.
  De acherste banden zijn nu 10 jaar oud, en stonden er origineel op.

  Als ze nu nieuwe banden nodig heeft, dan steek ik zeker 4 seasons of gewoon winterbanden. Dat die dan in de zomer een beetje sneller slijten zal me worst wezen.

 20. #45

  Standaard Re: Winterbanden

  Ik heb gezorgd dat mijn zomerbanden zeker goed scoren bij regenweer. Droog is bij bijna alle (degelijke) zomerbanden goed. Dat laatste kan je van winterbanden bij 20°C NOOIT zeggen. In België zijn goeie banden bij regenweer heel belangrijk.
  Daarnaast verslijten winterbanden bij zomertemperaturen niet alleen behoorlijk vlug, hun resultaten bij droog en nat weer zijn dan ook niet bijster goed.
  Gewoon bij hogere temperaturen je winterbanden laten zitten is niet verstandig want dan zijn de remafstanden een stuk langer dan bij zomerbanden (ook bij nat weer) !

  Onder de 7°C zijn winterbanden inderdaad beter, maar iedereen moet voor zichzelf uitmaken of hij die investering wil doen. Ik ga er me met mijn voorwielaandrijver en nieuwe banden (en redelijk weinig km.) niet mee bezighouden. Op wintersport ga ik toch niet ...
  En niet vergeten dat versleten winterbanden (en ik dacht dat dat bij een groefdiepte van een 4 mm. was) onveiliger zijn, dan nieuwe zomerbanden in de winter...

  PS oude banden (ouder dan 10 jaar) vervang je beter, zelfs als ze nog niet versleten zijn... Eigenlijk beginnen banden al na 5 jaar andere rubbereigenschappen te vertonen (en die verbeteren niet...).
  Groeten,

  Polleke

 21. #46

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg Bekijk bericht
  Klopt dat het rubber harder wordt na de jaren maar uw profieldiepte blijft nog steeds dieper en uw zomerbanden zijn op die vier jaar ook al een pak harder geworden.
  Dus iemand dat lang met zijn zomerbanden doet wegens weinig km's blijft nog steeds winst hebben in grip met zijn winterbanden (als ze niet klets gereden zijn tenminste).

  Voor de rest als ik op glad wegdek alles dichtgooi met winterbanden of met zomerbanden (4seasons inbegrepen), dan zit daar toch een fameus verschil in remafstand tussen hoor.
  Zet twee identieke wagens naast elkaar en laat ze eens snel optrekken en eens snel remmen, telkens een groot verschil. Dat ge iets trager optrekt is niet erg maar minder remt is toch gevaarlijk.
  Rij met winterbanden en die achter u met dezelfde wagen maar zomerbanden ... smijt alles dicht in de winter en die steekt gegarandeerd achteraan in omdat zijn remafstand fameus groter is.
  Das inderdaad waar na vier jaar zullen ze nog beter zijn dan zomerbanden maar het efekt van de rubbersamenstelling zal zo goed als verdwenen zijn.
  In NL zit er ene die gewone zomerbanden op een speciaal daarvoor ontworpen masschien zet en er dwarsgroefjes in snijd zoals winterbanden dat ook hebben met ook een zeer groot verschil als gevolg bij natte baan.
  http://www.sipers.nl/
  Winterbanden hebben zeker hun nut en binnen enkele jaren maken ze dat hier ook verplicht zoals in Duitsland.
  Laatst gewijzigd door Sus; 25 oktober 2010 om 12:37
  D700 met MB-D10, Nikon 85mm 1.8 G, Nikon 70-300 VR

 22. #47

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
  Mijn vrouw rijdt maar een 5000 per jaar.
  De acherste banden zijn nu 10 jaar oud, en stonden er origineel op.

  hooow !!! meteen vervangen!

  Ik spreek uit eigen ondervinding, mijn 2e hands wagen had banden van 9jaar oud (wist ik niet) na mijn 2e kopstaart aanrijding op korte termijn aan lage snelheid. Wist ik dat er iets DIK fout moest zijn.
  Banden waren zo hard dat ze niet meer sleten en geen ruk grip meer gaven in de regen.
  Diezelfde dag nog voor 320euro 4 nieuwe laten steken en het is echt dag en nacht verschil.
  Als ik aan 30 of 50km/h op de rem ga staan rem ik ook effectief ipv door te glijden.
  De bandencentrale gaf me toen 6 a 7 jaar op als maximumleeftijd.

 23. #48

  Standaard Re: Winterbanden

  Ik doe 6 a 7 maanden met een set
  ITers are like mushrooms. We just keep them in the dark and throw sh!t at them. They love it

 24. #49

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Destn Bekijk bericht
  Ik doe 6 a 7 maanden met een set
  Als ge dan 80.000km gedaan hebt kunt ge zeggen dat dit al redelijk goed is, als ge echter maat 10.000km gedaan hebt zijt ge misschien wat sportief op de baan of zijn uw wielen niet goed uitgelijnd.
  Tijd zegt niet echt veel en km's ook niet altijd. Sommigen doen enkel snelweg en anderen veel stad.
  Canon EOS Digital
  BD0479BE

 25. #50

  Standaard Re: Winterbanden

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg Bekijk bericht
  Als ge dan 80.000km gedaan hebt kunt ge zeggen dat dit al redelijk goed is, als ge echter maat 10.000km gedaan hebt zijt ge misschien wat sportief op de baan of zijn uw wielen niet goed uitgelijnd.
  Tijd zegt niet echt veel en km's ook niet altijd. Sommigen doen enkel snelweg en anderen veel stad.

  +/- 40 a 45000km vooral snelweg, maar die heeft ook op -en afritten die je op een sportieve manier kunt nemen.
  ITers are like mushrooms. We just keep them in the dark and throw sh!t at them. They love it

Pagina 2 van 179 EersteEerste 1 2 3 4 5 6 12 52 102 ... LaatsteLaatste

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •