Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1

  Standaard Huilen na een regenbui

  Bij veel woningen liep het regenwater naar binnen na een zomerse wolkbreuk en ja alweer zoals jaarlijks stonden de slachtoffers in de nabijgelegen wijk in de krant te huilen door die wateroverlast. Natuurlijk was volgens hen de Gemeente de schuldige omdat het riool het niet aan kan. Voor mij zijn de meesten slachtoffer en dader tegelijk, wanneer je ziet dat in die ondergelopen wijk bij de meeste bewoners alles bestraat is: voortuin en achtertuin geen plekje groen, met uitzondering van een kunstgrastapijt op de tegels en een bloempot aan de schuttingen want heggen ontbreken er ook.
  Bij mij twee honderd meter verderop is geen enkele woning ondergelopen terwijl daar evenveel water uit de lucht kwam vallen en de wijk daar ook lagergelegen is. Het enige verschil met de huilers uit de ondergelopen wijk is dat er bij ons wel meer groen staat in veel tuinen en de bestrating tot de terrassen beperkt is. Tegen zo'n enorme wolkbreuk is geen enkel riool opgewassen, zeker niet wanneer de bewoners in de wijken geen waterbuffers hebben bijvoorbeeld in de vorm van groene tuinen en ook weinig groen is in openbare ruimten, voor dat laatste is wel de Gemeente aan zet.
  Laatst gewijzigd door Binnenuit; 28 juni 2020 om 10:18

 2. #2

  Standaard Re: Huilen na een regenbui

  Dat kan een reden zijn, maar het hoeft niet. Als de grond kurkdroog is en er komt zo'n bui, dan kan het zijn dat de grond dat niet snel genoeg kan opnemen. Loopt het water er ook gewoon af en zoekt een andere weg. Na zo'n stortbuien zie ik ook velden waar de toplaag van afgespoeld is. Nieuwe rioolen zijn ook veel kleiner van afmetingen dan vroeger als ik zie wat ze u onder de grond stoppen. Onderhoud ervan is ook zo goed als onbestaand. Denk dat het van alles een beetje is.

 3. #3

  Standaard Re: Huilen na een regenbui

  Ik sluit me aan. Ik heb het geluk om in het meest beboste stuk van W-Vl te wonen en ik heb het al meer gezien dan me lief is. Over het algemeen begint het met de aankoop van 5000-8000 m^2 grond omdat het zo mooi groen is, vervolgens komt er een kasteel van een huis en een oprit van vele tientallen m^2 en een dik zwembad. Dan volgt het probleem van de bladeren van de weinig overblijvende bomen in het zwembad. Omver die bomen en een graswoestijn in de plaats want het stuk ernaast is nog "bos". Tot ze een buurman krijgen die er net zo over denkt, dan is het spel.

Soortgelijke discussies

 1. Niet huilen, ik help je wel even
  Door !Karen in forum Beginnershoek
  Reacties: 12
  Laatste bericht: 7 februari 2015, 20:43
 2. Om van te huilen
  Door bommasien in forum Fotobeoordeling Stilleven & Abstract
  Reacties: 9
  Laatste bericht: 15 november 2013, 17:13
 3. Na de regenbui.........
  Door Superbamboe in forum Macro & Close-Up
  Reacties: 3
  Laatste bericht: 15 mei 2010, 06:12
 4. 't Is om te huilen
  Door Kinglouie in forum Dieren
  Reacties: 10
  Laatste bericht: 4 maart 2008, 09:41

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •