Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 2 van 3 EersteEerste 1 2 3 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 26 t/m 50 van 65
 1. #26
  Geregistreerd: 4 april 2008

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  je kan altijd ook een binnenvlucht nemen van los angeles naar san fransisco

  mocht je toch met de auto gaan dan kun je de big sur (geloof ik) doen of de 70 mile drive. De kustweg is heel mooi overal otters, walvissen en dergelijke te bekijken.
  Is echt de moeite en op 1-2 dagskes te doen.
  Nikon d80 & d90//sigma 18-200 OS//nikkor 70-300 mm VR//nikkor 16-85mm VR

 2. #27

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Heb ongeveer 5 x zelf een reis gepland en uitgevoerd in the USA. Zou het zeker weer zelf doen.

  Zeker van te voren regelen:
  Vlucht (heb je al geboekt zie ik), Huurauto, 1e hotelovernachting.

  Als je naar SF vliegt ben je al met al zo'n 18 uur onderweg voordat je je huurauto hebt (12 uur vliegen, 2 uur van te voren op vliegveld, reizen naar vliegveld, immigratie in USA). Je bent dan erg moe en als je dan nog moet beginnen te zoeken naar een hotel/motel...... dat is geen goed begin van een vakantie. Er zijn genoeg redelijk geprijsde hotels op ongeveer 10 minuten rijden van de rental car terminals.

  LET OP! De autoverhuur maatschappijen proberen je ALTIJD extra's aan te smeren. Een upgrade (bijv voor slechts 6 US$/dag een luxere/grotere auto) of verzekeringen die je misschien niet nodig hebt. Vooral de verzekeringen zijn erg prijzig. Je hebt minimaal CDW/LDW nodig (dekt risico's aan gehuurde voertuig) en wellicht moet je overwegen of je 3rd party insurance nodig hebt (Als je zelf schade veroorzaakt aan derden)

  Weet ook dat de immigratieregels veranderen. Bewoners van landen die onder het Visa-Waiver programma vallen (Nederland, Belgie etc) moeten zich tegenwoordig minimaal 72 uur van te voren (maar het kan al weken van te voren)via een website aanmelden. Je krijgt dan van te voren bericht of je zult worden toegelaten in de USA of niet.

  Wat ik altijd deed/doe is het volgende: Ik maak een planning voor het reisschema, maar ik boek geen hotels van te voren (behalve voor de eerste nacht, in de grote drukke steden of in de buurt van de toeristentrekkers). In de eerste dagen van de vakantie stop ik bij 2-3 hotels van ketens waarvan ik weet dat ze hotels hebben op heel veel locaties (bijv Super8, Howard Johnson, Motel 6, La Quinta, Days Inn, Travelodge). Daar pik ik een catalogus op en elke morgen boek ik telefonisch een hotel in de buurt van de volgende locatie. Mocht het dan een keer tegenzitten of wil je een keer een dag langer blijven op een plek, dan heb je op deze manier genoeg flexibiliteit.

  Dan wat andere tips; De kustweg SF-LA is mooi, maar de eerste helft (vanaf SF richting LA) is veel mooier dan de tweede helft. Vergeet niet te stoppen in Monterey en het Aquarium te bezoeken. Erg mooi en dit is tevens het gebied waar de zee-otters te zien zijn.

  Sla de beroemde 17-miles drive (ook in die buurt) maar over. Er zijn veel plekjes die op zijn minst net zo mooi zijn.

  SF is inderdaad een leuke stad, maar 1 volle dag is wellicht genoeg. Tip: Rij 's morgens vroeg naar de Noordzijde van de Golden Gate brug en ga direct na de brug van de Hwy af en rijd de heuvels in. Werkelijk grandioos gezicht, vooral als er wat mist in de baai hangt.

  LA is geen stad zoals wij die kennen. Eigenlijk niet de moeite waard. Uitzondering is misschien een bezoek aan Venice Beach en een ritje door Hollywood. Universal Studio's is zeker de moeite waard.

  Sla Sequoia Park inderdaad maar over. Er staan (als ik het mij goed herinner in Yosemite ook Sequoia bomen en Yosemite biedt veel andere hoogtepunten (kan wel ontzettend druk zijn!!!)

  Ik zie ook dat je erg veel tijd besteedt aan de Grand Canyon. Tenzij je van plan bent een fikse wandeltocht in de Canyon te maken, denk ik dat dat te veel tijd is. Als je op een mooie dag rond een uur of 4 op de South Rim bent, en je blijft daar dan een aantal uren, dan heb je een hele goede indruk van de Canyon + kun je genieten van de kleurschakeringen door de ondergaande zon. De rest van de geplande tijd kun je inderdaad (al eerder voorgesteld) beter in Bryce Canyon besteden. Grote voordeel van Bryce Canyon is dat je zonder veel moeite mooie wandelingen kunt maken en dat je in minuten midden in de canyon kunt staan met prachtige vergezichten, spectaculaire kleuren en mooie grillige rotsformaties. Erg Foto geniek en adembenemend.

  Laatste tip: Als je veel Nat'l Parken gaat bezoeken, koop dan bij het eerste park een "American the Beautiful pas". Kost ongeveer 80 US$ en geeft een jaar lang toegang (Auto + 4 inzittenden) Anders betaal je al snel 15-20 US$ per park.

  Meer tips??? Laat maar weten.

 3. #28

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  vandaag naar de reisbeurs geweest in Brugge en met de tips die ik hier en op AllesAmerika.com forum gelezen heb is de route nogal gewijzigd.
  Het ziet er nu al volgt uit:

  20 mei Brussel --> San Francisco (HM bay)
  21 mei Half moon bay --> Big Sur
  22 mei Big Sur --> Santa Barbara
  23 mei Santa Barbara --> Six Flags
  24 mei Six Flags Magic Mountain
  25 mei Beverly Hills, Hollywood, LA
  26 mei Universal Studio’s --> Palm Springs
  27 mei Palm Springs --> Phoenix
  28 mei Phoenix --> Grand Canyon
  29 mei Grand Canyon --> Tuba City
  30 mei Tuba City --> Monument Valley --> Page
  31 mei Antilope Canyon --> Bryce Canyon
  1 juni Bryce Canyon --> Las Vegas
  2 juni Las Vegas
  3 juni Las Vegas --> Death Valley --> Bishop
  4 juni Bishop --> Yosemite
  5 juni Yosemite --> San Francisco
  6 juni San Francisco
  7 juni San Francisco --> New York
  8 juni New York
  9 juni Brussel

  De belangrijkste aanpassingen zijn dat we het bezoek aan SF uitgesteld hebben tot op het einde en na de landing daar direct zuidwaarts vertrekken op op 45 minuten van de luchthaven te overnachten.

  LA en Grand Canyon zijn ingekort en Phoenix, Monument Valley en Six Flags zijn erbij gekomen en we blijven iets langer in Vegas.
  Hier en daar nog wat kleine aanpassingen onderweg.
  Dit zal hoogstwaarschijnlijk nog veranderen maar tot zover staat de planning.

  Opmerkingen, laat maar komen.
  WWW.JOPIX.BE
  Just one click away...

 4. #29
  Geregistreerd: 20 februari 2005

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Nog dit: op het eind van je trip kan je ook de wagen afleveren op de luchthaven nog voor je San Francisco bezoekt. Vanaf de luchthaven kan je met de BART of een bus gemakkelijk het centrum bereiken. Het centrum van San Francisco kan je dan verkennen met het openbaar vervoer (zoals de vermaarde tram) of te voet.
  Dit spaart je niet alleen 2 dagen autohuur uit, maar ook dure parkeertickets en parkeerproblemen.
  Minder glas dan vroeger, maar beter.

 5. #30

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door vantje Bekijk bericht
  Nog dit: op het eind van je trip kan je ook de wagen afleveren op de luchthaven nog voor je San Francisco bezoekt. Vanaf de luchthaven kan je met de BART of een bus gemakkelijk het centrum bereiken. Het centrum van San Francisco kan je dan verkennen met het openbaar vervoer (zoals de vermaarde tram) of te voet.
  Dit spaart je niet alleen 2 dagen autohuur uit, maar ook dure parkeertickets en parkeerproblemen.
  Waren we van plan, maar toch bedankt!
  WWW.JOPIX.BE
  Just one click away...

 6. Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Zonder teveel in herhaling te vallen wil ik bij deze (nogmaals) benadrukken dat het handig is om per internet daags vooruit te boeken. Of je nu met camper of huurauto reist, het loont de moeite enkele dagen voor de betreffende bestemming een en ander uit te zoeken. Dit voorkomt de nodige stress. Hiermee leg je jezelf ook niet helemaal vast en kun je altijd je plannen op het laatste moment nog bijstellen (itt georganiseerde reizen). Het is m.i. echter wel 'wishfull thinking' door te denken dat je daags vooraf iets in een NP kunt vastleggen. Deze liggen weken zoniet maanden van te voren al vastgelegd. Enige (extra) km rijden zal derhalve nodig zijn als je iets dergelijks op de bonnefooi wil ondernemen.

  Ik ben in de zomer van 2008 aan de westkust geweest. In drie weken van SF viavia naar LA gereden. Veel gezien en gedaan. We hadden wel een huurauto vooraf geregeld en de eerste en laaste overnachtingen, ter plaatse de rest. We hebben veelal in hotels en motels geslapen. De prijzen vielen ons verrassend mee, ook de hygiene. Tip: neem een laptop mee, bijna overal is er draadloos (gratis) internet. Scheelt weer zoekwerk naar een internetzaak die bijna nergens (althans tijdens onze trip) te vinden was of open was. We hebben overigens veel geregeld via de site van Expedia. Hebben we goede ervaringen mee. Succes
  Laatst gewijzigd door jellevanaalst; 9 maart 2009 om 21:04

 7. Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door OlivierD Bekijk bericht
  Ik zou zeker al een dag San Francisco schrappen, 2 dagen is ruim genoeg. Ook Yosemite zou ik op zijn minst één volle dag blijven, dit is een enorm groot park. Sequoia zou ik er ook uitlaten. Als je grote sequoia bomen wil zien kun je deze ook zien in Mariposa Grove gelegen in Yosemite. 's Morgens Maripose grove en dan tegen de middag naar SF.
  Plaats ééns je route op het forum van Allesamerika.com, daar zul je heel wat tips krijgen.


  Microsoft Streets en Trips is een heel handig programma om je route samen te stellen.
  Als je het grootste levende organisme op aarde in levende lijve wilt aanschouwen, is een bezoek aan Sequoia NP wel aan te raden. Daar staat de General Sherman tree, erg indrukwekkend! In het daarnaast gelegen Kings Canyon NP is het ook goed vertoeven. Naast indrukwekkend bomen, hier veel beren (niet om bang voor te zijn, gewoon gezond verstand gebruiken) en (ratel) slangen (voor de liefhebbers onder ons ).

 8. #33

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jellevanaalst Bekijk bericht
  Zonder teveel in herhaling te vallen wil ik bij deze (nogmaals) benadrukken dat het handig is om per internet daags vooruit te boeken. Of je nu met camper of huurauto reist, het loont de moeite enkele dagen voor de betreffende bestemming een en ander uit te zoeken. Dit voorkomt de nodige stress.
  Wij leggen niets echt vast maar zullen veel gebruik maken van Couchsurfing.com
  De laptop gaat mee om op onverwachte plaatsen nog een couch te vinden.
  We hebben ook een tentje mee moesten we in 't hol van pluto stranden.
  Enkel in Las Vegas willen we eens in een 'deftig' hotel slapen en uiteraard (als je mijn foto's al gezien hebt op BD weet je dit wel) gaat onze voorkeur uit naar het Hard Rock Hotel. Iemand daar al ervaring mee?
  WWW.JOPIX.BE
  Just one click away...

 9. #34
  Geregistreerd: 20 februari 2005

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  De helft goedkoper dan het Hard Rock Hotel en eveneens goede kritieken: http://las-vegas-hotels.tripadvisor....as_Nevada.html
  Neem wel niet de goedkoopste kamers; die liggen namelijk vlak boven het casino, dus lawaaierig.
  Minder glas dan vroeger, maar beter.

 10. #35

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  ik denk dat de meest interessante zaken gezegd zijn:

  - zeker zelf organiseren
  - zoek je goedkope airport tickets (wij hadden DELTA airlines, was toen toch 300 a 400 € per persoon goedkoper)
  - doe zeker niet meer dan 1 dag LA want it sucks ;-)
  (wij hebben die éne dag zelfs niet in LA rondgetrokken want het was ons na enkele uren al genoeg geweest qua drukte en hebben dan maar Milibu Beach etc bezocht)
  - je kan best de dagen dat je in SF bent gewoon geen auto huren en alles per toeristische bus doen vind ik (een auto kost je XX € per dag en kan je evengoed uitgeven aan enkele goed te gaan eten iedere dag)
  - gezien je veel wil rondreizen... niet al te veel geld uitgeven aan hotels zou ik adviseren, maar zeker regelmatig eens een "Best Western" hotel nemen. Die hebben altijd wel deftige facility's qua hot tub & swimming pool om na een lange/warme reisdag eens wat te relaxen/sporten
  - zorg dat je in Vegas een hotel hebt waar je beetje dicht bij vanalles zit wat je wil zien
  - de heli vlucht door grand canyon zeker niet vergeten: http://www.papillon.com/
  - allerhande zaken
  * antelope canyon (photo tour is een aanrader!!!)
  ps: je kan daar voor geen geld een goede manfrotto statief+ballhead huren
  (dus geen nood aan meesleuren of uw statief zand te laten eten... want krassen zal het)
  * alcatraz boat (er is maar één maatschappij die naar het eiland mag varen, de rest mag er enkel rond varen ! opgelet dus)
  * Heli flight met http://www.papillon.com/ (ik dacht dat dit de enige waren die van de indians toestemming hebben een tussenlanding op een flank in de canyon te maken)
  * and last but not least : als je tickets wil kopen of gekocht hebt... let goed op met die verdomde tijdszone-shift tussen Page (Arizona) en grens naar Utah. Als je daar die lottery voor de canyon wil gaan meedoen om 8u AM UTAH time... dat is dus een uur vroeger dan 8u am Page/Arizona time!
  (alias: 7u AM daar , en stel dat je 60min vroeger opstaat voor in te pakken + de rit te doen... dat is dus 6u AM opstaan om "kans te maken" op de (betalende) lottery entrance tickets van 8u AM Arizona-timezone.
  Ik kan het maar nog eens schrijven... wij hadden het in 't groot op ons planning gezet, maar.... toch door vermoeidheid/drukte vergeten ;-)
  Imagination is more important than knowledge...
  http://www.kiekje.be

 11. #36

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  allemaal leuke en handige tips!
  mooi mooi!
  WWW.JOPIX.BE
  Just one click away...

 12. #37

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Nogmaals dank voor alle reacties. Ik heb de indruk dat de diverse tips veel gretige lezers bereikt hebben.

  Nu, zelf hebben we beslist om de USA niet te bereizen dit jaar

  We hebben uiteindelijk een lange reis naar Maleisisch Borneo vastgelegd. Helemaal zelf in mekaar gestoken. En we reizen van natuurpark naar natuurpark. Het walhalla van de junglefotografie.
  Na terugkeer kunnen mijn ervaringen misschien van dienst zijn voor andere geïnteresseerden. Nog enkele maanden aftellen ...

 13. #38
  Geregistreerd: 3 januari 2005

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pendragon Bekijk bericht
  Nu, zelf hebben we beslist om de USA niet te bereizen dit jaar
  Ken je die mop van die twee Belgen die naar Amerika gingen?

 14. #39

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Leonidas Bekijk bericht
  Ken je die mop van die twee Belgen die naar Amerika gingen?
  Ze gingen niet

 15. #40
  Geregistreerd: 11 februari 2007

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Borneo heb ik ook individueel gedaan. Goeie keuze
  Veel plezier met de verdere voorbereidingen en ik kijk uit naar je foto's

 16. #41
  Geregistreerd: 3 januari 2005

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pendragon Bekijk bericht
  Ze gingen niet
  Ah, je kende 'm al.

 17. #42
  Geregistreerd: 1 oktober 2008

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Iemand een idee of je in Playa del Rey (vlakbij luchthaven LA (LAX)) een tentje kan kopen. Dichtstbijzijnde camping noordwaarts PdR ? Of Santa Monica ?

 18. #43
  Geregistreerd: 26 mei 2008

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Ik denk dat je wel tentjes genoeg kan vinden daar in de buurt, zeker in de grote malls of in de Walmart http://www.walmart.com/storeLocator/....x=29&%23.y=17

  Campings zijn er ook genoeg hoor, wij hebben in Beach Malibu overnacht, een camping vlak tegenover de oceaan, prachtige plaatsen voor de tent daar.http://www.maliburv.com/
  zero

 19. #44
  Geregistreerd: 17 augustus 2008

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  ivm tentjes rond LAX: daar ligt de ene supermarkt naast de andere (en vergelijk da nu nie met nen Delhaize of Colruyt van bij ons e )

  Over Sequoia, zou ik ook niet doen, ok, het grootste levende mechanisme staat er, maar de sequoias in Yosemite zijn veel indrukwekkender! Enkel Seqouia doen om de kans om er beren te zien!

  Succes met de reis!

 20. #45

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  nieuwe route aangepast naar reacties en de vele verslagen die ik al heb gelezen.
  Zal waarschijnlijk nog klein beetje aangepast worden maar voorlopig ziet het er als volgt uit.

  20 mei Brussel -> San Francisco (HM bay)
  21 mei Half Moon Bay -> Big Sur
  22 mei Big Sur ->Santa Barbara
  23 mei Santa Barbara -> Six Flags (Beverly Hills, Hollywood, LA vluchtig bezoeken te doen op 1 dag?)
  24 mei Six Flags Magic Mountain
  25 mei Universal Studio’s -> Palm Springs ('s avonds naar Palm Springs rijden na sluitingstijd wat 18u is)
  26 mei Palm Springs -> Sedona via Prescot (West fort of oak creek canyon trail wandeling maken)
  27 mei Sedona (of Flagstaff)-> Grand Canyon (ganse dag in de grand canyon)
  28 mei Grand Canyon -> Monument Valley (na de zonsopgang te zien in GC rijden we door naar Monument Valley en gaan daar proberen te overnachten)
  29 mei M. Valley -> Antilope Canyon -> Zion (tegen de middag naar Antilope Canyon en 's avonds naar Zion)
  30 mei Zion National Park
  31 mei Zion -> Las Vegas
  1 juni Las Vegas (online checken of Tioga pass open is)
  2 juni Las Vegas -> Death Valley -> Bishop
  3 juni Bishop -> Yosemite
  4 juni Yosemite (overnachting in het park)
  5 juni Yosemite -> San Francisco
  6 juni San Francisco (auto ingeven)
  7 juni San Francisco -> New York
  8 juni New York
  9 juni NY -> Brussel


  Mochten er nog ideetjes zijn of opmerkingen, hou u nie in. We staan open voor alles (of toch veel)
  WWW.JOPIX.BE
  Just one click away...

 21. #46

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  in Zion -> angels landing trail doen!
  FUJI XT2

 22. #47

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Is angels landing aan te raden voor mensen met wat hoogtevrees?
  Ik heb wat filmpjes op youtube gezien en voel de bibber al in m'n benen. Stukken langs een afgrond van een paar honderd meter...

 23. #48

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Het laatste stuk is redelijk heftig, er zijn er nogal wat die daar niet verder gaan. Het eerste/grootste gedeelte is een mooi wandelpad. Maar de top loont de moeite!
  FUJI XT2

 24. #49

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  iemand die al de West fort of oak creek canyon trail heeft gedaan?
  WWW.JOPIX.BE
  Just one click away...

 25. #50

  Standaard Re: USA autovakantie: georganiseerd of zelf organiseren?

  Op de pagina kun je er meer over vinden.

  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika...na/sedona.html
  Canon 5D mark III, canonlenzen 24-105 ~ 70-200 f/2.8 L IS ~ 100mm Macro, BG-E2, GT2540, GH2750QR
  http://www.ontdek-amerika.nl

Pagina 2 van 3 EersteEerste 1 2 3 LaatsteLaatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •