Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

    Dit jaar, in september, vertrek voor 3 weken naar de VS: New York(er is hier al een topic van) - Los Angeles - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas:

    -Graag praktische info; wat moet ge gezien hebben en wat is niet te moeite om tijd aan te verliezen?

    -Materiaal dat meegaat: 2 canon body's - canon 100-400, canon 17-55 en flits. Of vergeet ik nog iets?

    Thanks voor de info

    Groetjes


    Marc

  • #2
    Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

    Wat je in New York zeker moet bezoeken is Ellis Island (meer info op http://www.ellisisland.org/). Daar kwamen vroeger de immigranten aan. Leuke tentoonstelling vind je daar. Deze trip kan je combineren met een bezoek aan Statue of Liberty. Ook wel leuk om te zien. Voor de rest is New York gewoon een leuke stad waar heel veel te zien is. Veel te veel om op te noemen.
    Grand Canyon is prachtig, maar groot. In 2006 hebben we de South Rim bezocht, welke ook het meest toeristische stukje is, maar dit jaar gaan we de North Rim bezoeken. Daar zouden er veel minder toeristen zijn en nog mooier zijn. Wij gaan trouwens ook 3 weken in september naar ginder. Wie weet komen we mekaar daar tegen. Als je iemand ziet met een 100-400mm en een 350D, dan ben ik dat waarschijnlijk !!!!

    Las Vegas is fantastisch ! Veel show en glitter, maar je moet het gezien hebben.
    Ik raad je aan de volledige Strip (dat is de hoofdbaan langsheen al de bekende hotels en casino's) af te rijden van begin tot einde. Heel leuk, maar je moet dit wel 's avonds doen. Las Vegas is een stad die 's avonds leeft en niet overdag.
    Ga je nog andere nationale parken bezoeken ? Arches en Bryce zijn grote aanraders !

    Met je 100-400mm en 17-55mm zit je wel goed. Heb je de 10-22mm niet ? Die kan je wel gebruiken in New York.

    Comment


    • #3
      Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

      Ik zou zeker ook voor in de parken (en in mindere mate voor in de steden) een 12-24 (Tokina bv) meenemen.

      Comment


      • #4
        Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

        Ik ben er al drie keer geweest en ik kan je wel enkele tips geven... maar nu niet want ik ga eerst eten. tot seffens ?
        Gurdy

        Comment


        • #5
          Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

          Las Vegas is inderdaad de moeite...'s avonds dan. Niet langer dan 2 a 3 dagen plannen want de kitch begint toch te vervelen na een tijd. Als je toch daar in de buurt bent, is "hoover dam" misschien ook interessant. Best vooraf de "hard hat tour " reserveren... een imposante plaats om foto's te nemen.

          JanMetDePet
          Holga 120N / Brownie Box / Canon T70 / Pin01 / Nikon D300

          Comment


          • #6
            Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

            Ik heb in NY vrij veel gezien op 8 dagen tijdens een schoolreis. Ellis Island is inderdaad een aanrader! Het Statue of Liberty is leuk om te zien, maar wij hebben daar een uur of 2 staan aanschuiven op een smal trapje dat ja naar het hoofd met de venstertjes brengt, waar we bijna niets zagen vanwege aandamping en mist. Central Park bij zonnig weer is zeer aangenaam. Voor het uitzicht moet je natuurlijk op de Empire State building geweest zijn. Verder hebben wij ook een tour door de Bronx gemaakt met bezoek aan een school (hele ervaring!) en een Gospel mis.
            Canon 5D - 135 L 2.0 - 50 1.8

            Comment


            • #7
              Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

              in juni '99 geweest (ZW USA)

              wat ik de max vond:

              Bryce Canyon
              Monument Valley
              Las Vegas by night (gewoon 1 dag + nacht is al genoeg vind ik)
              Yosemite
              San Francisco
              helicoptervlucht boven Grand Canyon

              zou eigenlijk wel es terug willen gaan met mijn huidig (lees veel beter) materiaal
              Nikon D700 & D70 | Nikkor AF-S 17-35 2.8 + 50 1.8 + 105 2.8 macro + 18-200 VR II
              Sigma 100-300 F4 EX APO HSM| Nikon SB-800 | Manfrotto 479B | Albums: Fototime| 500px

              Comment


              • #8
                Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                Ik heb tussen mijn "verzonden berichten" van Outlook nog een tekst teruggevonden die ik ooit antwoordde op de vraag van een collega-fotograaf. Ik heb hem beetje aangepast aan jouw vraag en met knippen en plakken zet ik hem hier voor jou nog eens :

                Ik heb al meerdere keren Californië, Utah, Colorado en Arizona bezocht.
                Eén iets moet je voor lief nemen : je zal veel tijd in de auto doorbrengen ! Maar er is dan ook constant superveel te zien on the way.

                Plaatsen die je moet zien :

                San Francisco, daar maak je superportretten van de vele karakterfiguren (rare snuiters, zeg maar ! ) die er rondhangen, Chinatown, Golden gate, architectuur, de gezellige haven, ...
                supersympathieke stad (zowat de minst "Amerikaanse" stad) !!! ...
                Ik stel voor: 2 dagen, één nacht.

                Yosemite Park.
                Aanbevolen verblijfsduur ? Voor de gemiddelde fototoerist: 1 dag en één nacht geven je een algemene impressie van het park. Voor de fanatieke natuurfotograaf: 50 jaar en je bent nog niet klaar !!! … zegt de naam Ansel Adams je iets ? Yosemite was zijn favoriete speelplaats.


                Sequoia-Kingspark Reuzenbomen tot 100 meter hoog. Indrukwekkend, de grootste levende wezens op de planeet.
                Nadeel is dat er één weg naartoe leidt vanuit het Oosten en dat je diezelfde weg terug moet rijden en zo wel heel veel verplaatsing maakt. Je kan niet verder Oostwaarts rijden naar bijvoorbeeld Death Valley.
                't Is indrukwekkend maar als je ergens moet snoeien in het programma, dan zou ik het daar doen (vanuit fotografen-standpunt dan)

                Death Valley is een superlocatie !!!
                Dat is één van de foto's die ik daar maakte (in het hoekje staat het origineel)

                en dan een klein beetje photoshopte ...
                TIP : zorg dat je bescherming meehebt voor je camera tegen de hitte!!! De collega-fotograaf die laatst met me mee was heeft er de chroombandjes van rond zijn Hasselblad zien uiteenvallen. Door de hitte waren die losgekomen ... 50°C in de schaduw is er de dagelijkse middagtemperatuur. Maar moet je doen !!!

                Las Vegas zoals hierboven gezegd : moet je gezien hebben, maar niet te lang. Statief(je) meenemen, Vegas is doods overdag en leeft 's nachts, en met "leven" bedoel ik "léven"!!!
                Belangrijk : maak je reisplanning wel zo op, dat je er op een dinsdag of een donderdag aankomt, niet voor of tijdens het weekend want dan ga je flink betalen voor een hotel !!! Overnachten wordt soms tot 10x duurder in het weekend.
                Nog een tip : als je VEGAS benadert vanuit Los Angeles zie je enkele tientallen miles voor Vegas een soort INFORMATION- TOERIST-bureau langs de weg. Moet je zeker binnen gaan, van daaruit kun je gratis rechtstreeks naar Hotels bellen om te reserveren. En het trukje is : vraag dat één van de bedienden dat doet voor jou. Zij kennen er het klappen van de zweep en voor een fooi zal hij/zij er zeker een "mega-super-promotion" voor je versieren in één van de mooiste hotels langsheen the strip. Als je geluk hebt slaap je er voor 20$ in een poepchique kamer. Deze promoties zijn er om de Amerikanen te overhalen ook midden de week even snel over en weer te gaan vanuit Los Angeles. En die pipo's doen dat ook echt é !
                Dat zit zo : hotels zijn in de eerste plaats gigantische goktenten. En men redeneert zo : liever maar 20$ vragen voor de overnachting om dan een paar duizend $ uit je zakken te halen aan de roulette- of blackjacktafel. Want de Amerikanen gaan veelal uitsluitend voor het gokken. Vooral in het weekend, dat verklaart gelijk de hoge prijzen dan.

                Na Vegas ga je best een kijken in ZIONpark en zo naar Bryce Canyon Die twee parken kun je gewoon doorrijden op één dag als je vroeg vertrekt.
                Zorg dat je tijdig in Bryce bent! Lichtinval is àlles in Bryce! Ik ben er tot twee maal toe te laat toegekomen en dan verlies je een volle dag met wachten op de avondzon die Bryce Canyon "in brand steekt" ... en overnachtingen zijn er niet goedkoop. Tracht altijd te overnachten op ettelijke tientallen kilometers weg van toeristische trekpleisters, dat scheelt vele dollars !

                Daarna moet je zeker langs Lake Powell passeren. Als je ergens water vindt dat nog blauwer is dan daar, laat iets weten ...

                Dan een moeilijke keuze : onmiddellijk naar de South Rim van de Grand Canyon ofwel eerst verder Oostwaarts naar Monument Valley... 't Is de moeite om er te gaan kijken en de weg ernaartoe is super maar 't is een serieus stukske omrijden.
                Ikke in Monument Valley (dertien jaar geleden)

                (Foto genomen met een piepklein compactje want ik was eerder in Los Angeles mijn complete foto-uitrusting gestolen !!!)

                De Grand Canyon. Ik zeg niet rap Waaaw maar geloof, me beste sportliefhebber, als je aan dat "putje" staat, dan besef je wat voor een nietige wormpjes wij maar zijn ... Ik kan je nu al ontgoochelen : je zal het overweldigende ervan niét op je sensor krijgen, je zal je te pletter stitchen als je thuis komt !

                En na de Grand Canyon passeer je desgewenst nog eens door Las Vegas ... en vaneigens dat je daar nog eens overnacht !

                En dan door de Mohavewoestijn terug naar het Westen.

                Los Angeles Pas op daar ! Criminaliteit !
                LA wordt in Amerikaanse films zowat als de place-to-be afgeschilderd terwijl het eigenlijk een antipathiek mierennest is, vind ik. Je kunt beter wat extra tijd uittrekken voor San Francisco.

                En het laaste wat echt goed is: De Big Sur, de kust van Los Angeles naar San Fransisco.

                Ik word er weer zo enthousiast van dat ik niet kan ophouden met typen! Waar het hart van vol is loopt het keyboard van over , zekers ? ...


                Nog enkele tips ?

                Als je er een auto wilt huren bij AVIS of HERTZ of zo, dan tracht men je er vanalles bij te lappen aan totaal overbodige verzekeringen ... informeer goed voor je vertrekt.

                Koop ter bescherming van je fotomateriaal enkele "frigoboxen" in piepschuim. Je vindt ze overal in de voedingswinkels en je zal ze goed kunnen gebruiken in de Mohavewoestijn en ik Death Valley tegen de hitte.

                Onderschat de afstanden niet !!! ... Je reis valt of staat met een grondige voorbereiding qua tijdsverbruik (De reisboeken van Lannoo zijn daarvoor warm aanbevolen)

                San Diego ken ik niet, daar ben ik maar een dag en een nacht sfeer gaan snuiven en naar Seaworld gaan kijken, meer niet ...
                Mijn gedacht : laat San Diego voor wat het is en kies ervoor om noordelijk te gaan naar San Francisco anders mis je Yosemitepark en de Big Sur.

                De themaparken zijn wel leuk in LA en San Diego, maar je doet die beter eens op een volgende reis (naar Florida). SeaWorld, Disneyland, Universal Studios, ... verstand op nul en allemaal ne keer leuk om zien, hoor, maar véél beter en "bigger" in Florida.
                En zoals hierboven reeds werd geadviseerd, laat die grootsteden maar voor wat ze zijn, geniet van de parken, je gaat er CF kaarten tekort komen !



                Ik hoop dat het je wat helpt, groeten.
                Gurdy

                Comment


                • #9
                  Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                  @iedereen: reeds bedankt voor de zeer nuttige info's


                  Oorspronkelijk geplaatst door dirkvdv Bekijk bericht
                  Wij gaan trouwens ook 3 weken in september naar ginder. Wie weet komen we mekaar daar tegen. Als je iemand ziet met een 100-400mm en een 350D, dan ben ik dat waarschijnlijk !!!!
                  In de tweede week van september zit ik in het gebied van de Grand Canyon en ik zal er ook rondlopen met nen 100-400; als we elkaar tegenkomen gaan we zeker ene op drinken

                  Oorspronkelijk geplaatst door gurdy Bekijk bericht
                  Ik hoop dat het je wat helpt, groeten.
                  Da zal wel, thanks gurdy voor de zeer vele nuttige info's
                  Oh ja de foto:
                  Last edited by mseg; 13 januari 2008, 14:14.

                  Comment


                  • #10
                    Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                    Hey hey hey,

                    Ik ga in september ook die richting uit ! Als je daar een belg ziet rondlopen met een bescheiden Panasonic lumix FZ18,dan bestaat een goeie kans dat ik het ben
                    Mijn reisplanning
                    06/09 's avonds aankomst LA
                    08/09 Vertrek en aankomst zelfde dag Las vegas
                    10/09 Vertrek LV en aankomst zelfde dag in Williams of Flagstaff
                    11/09 Vertrek naar Chinle om er Chelly de canyon te bezoeken
                    13/09 vertrek naar Monument valley met waarschijnlijk verblijf in Durango
                    15/09 vertrek richting Sedona
                    17/09 Phoenix
                    19/09 tot 22/09 San Bernardino voor het hot rod en route 66 festival.
                    22/09 vertrek San Diego voor the zoo en sea world
                    tot 26/09 ergens tussen San Diego en LA
                    27/09 terug vanuit LA naar huis

                    Groetjes
                    Pascal

                    Comment


                    • #11
                      Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                      hier vind je veel info, waarom zou ik het hier zelf nog typen

                      Nationale Parken van Amerika, Reisverhalen, Overige Bezienswaardigheden, en een enorme collectie foto's van Amerika
                      D5100

                      Comment


                      • #12
                        Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                        Ik loop tweede helft van september ook in het ZuidWesten rond. Tot dan misschien
                        Web: http://www.hanscouwenbergh.be
                        Like my page! https://www.facebook.com/HansCouwenberghPhotography?ref=hl

                        Comment


                        • #13
                          Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                          ik vertrek maandag , benieuwd .....
                          Nikon D70 en D300 + Nikon-Tamron-Tokina tussen 11-400 mm.

                          Comment


                          • #14
                            Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                            Ik vertrek morgen

                            Reisplanning:
                            29/06 aankomst in Los Angeles
                            29/06 overnachting Los Angeles, California
                            30/06 overnachting Palm Springs, California
                            01/07 overnachting Williams, Arizona
                            02/07 overnachting Williams, Arizona
                            03/07 overnachting Page, Arizona
                            04/07 overnachting Page, Arizona
                            05/07 overnachting Bryce, Utah
                            06/07 overnachting Las Vegas, Nevada
                            07/07 overnachting Bakersfield, California
                            08/07 overnachting Sonora, California
                            09/07 overnachting San Francisco, California
                            10/07 overnachting San Francisco, California
                            11/07 overnachting Santa Maria, California
                            12/07 overnachting Los Angeles, California
                            13/07 vertrek Los Angeles
                            14/07 terug in België

                            Comment


                            • #15
                              Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

                              Zouden we niet beter een BD-fotoshoot houden daar.

                              Ik ga naar Goleta (Santa Barbara), enkele verlengde week-ends en wat langer in September om wat persoonlijke zaken te regelen, en nadien wat mensen(rangers) te ontmoeten om een shooting trip in 2009 te doen.
                              Natuurlijk zal ik er nu ook al wat plaatsjes (her)bezoeken, dus misschien komen we elkaar wel tegen

                              'k Probeer ook nog een classic carfestival mee te pikken (http://www.runforthegold.net/)
                              Nikon D300² met MB-D10, verzameling intelligent Nikkor glaswerk 6 tem 600+ en TC-14E/17E II, SB900²/SB800², R1C1, FlexRing 6400, B&W/Lee/Singh-ray Filters, extra pootjes van Manfrotto/Gitzo/Joby,...
                              "Casu Consulto - Modo Fac"

                              Comment

                              Working...
                              X