Belgiumdigital.com in samenwerking met
Pagina 1 van 3 1 2 3 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 71
 1. #1
  Geregistreerd: 23 september 2005

  Standaard LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Dit jaar, in september, vertrek voor 3 weken naar de VS: New York(er is hier al een topic van) - Los Angeles - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas:

  -Graag praktische info; wat moet ge gezien hebben en wat is niet te moeite om tijd aan te verliezen?

  -Materiaal dat meegaat: 2 canon body's - canon 100-400, canon 17-55 en flits. Of vergeet ik nog iets?

  Thanks voor de info

  Groetjes


  Marc

 2. #2

  Red face Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Wat je in New York zeker moet bezoeken is Ellis Island (meer info op http://www.ellisisland.org/). Daar kwamen vroeger de immigranten aan. Leuke tentoonstelling vind je daar. Deze trip kan je combineren met een bezoek aan Statue of Liberty. Ook wel leuk om te zien. Voor de rest is New York gewoon een leuke stad waar heel veel te zien is. Veel te veel om op te noemen.
  Grand Canyon is prachtig, maar groot. In 2006 hebben we de South Rim bezocht, welke ook het meest toeristische stukje is, maar dit jaar gaan we de North Rim bezoeken. Daar zouden er veel minder toeristen zijn en nog mooier zijn. Wij gaan trouwens ook 3 weken in september naar ginder. Wie weet komen we mekaar daar tegen. Als je iemand ziet met een 100-400mm en een 350D, dan ben ik dat waarschijnlijk !!!!

  Las Vegas is fantastisch ! Veel show en glitter, maar je moet het gezien hebben.
  Ik raad je aan de volledige Strip (dat is de hoofdbaan langsheen al de bekende hotels en casino's) af te rijden van begin tot einde. Heel leuk, maar je moet dit wel 's avonds doen. Las Vegas is een stad die 's avonds leeft en niet overdag.
  Ga je nog andere nationale parken bezoeken ? Arches en Bryce zijn grote aanraders !

  Met je 100-400mm en 17-55mm zit je wel goed. Heb je de 10-22mm niet ? Die kan je wel gebruiken in New York.

 3. #3
  Geregistreerd: 24 november 2005

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Ik zou zeker ook voor in de parken (en in mindere mate voor in de steden) een 12-24 (Tokina bv) meenemen.

 4. #4

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Ik ben er al drie keer geweest en ik kan je wel enkele tips geven... maar nu niet want ik ga eerst eten. tot seffens ?

 5. #5

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Las Vegas is inderdaad de moeite...'s avonds dan. Niet langer dan 2 a 3 dagen plannen want de kitch begint toch te vervelen na een tijd. Als je toch daar in de buurt bent, is "hoover dam" misschien ook interessant. Best vooraf de "hard hat tour " reserveren... een imposante plaats om foto's te nemen.

  JanMetDePet

 6. #6

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Ik heb in NY vrij veel gezien op 8 dagen tijdens een schoolreis. Ellis Island is inderdaad een aanrader! Het Statue of Liberty is leuk om te zien, maar wij hebben daar een uur of 2 staan aanschuiven op een smal trapje dat ja naar het hoofd met de venstertjes brengt, waar we bijna niets zagen vanwege aandamping en mist. Central Park bij zonnig weer is zeer aangenaam. Voor het uitzicht moet je natuurlijk op de Empire State building geweest zijn. Verder hebben wij ook een tour door de Bronx gemaakt met bezoek aan een school (hele ervaring!) en een Gospel mis.
  Canon 5D - 135 L 2.0 - 50 1.8

 7. #7

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  in juni '99 geweest (ZW USA)

  wat ik de max vond:

  Bryce Canyon
  Monument Valley
  Las Vegas by night (gewoon 1 dag + nacht is al genoeg vind ik)
  Yosemite
  San Francisco
  helicoptervlucht boven Grand Canyon

  zou eigenlijk wel es terug willen gaan met mijn huidig (lees veel beter) materiaal
  Nikon D700 & D70 | Nikkor AF-S 17-35 2.8 + 50 1.8 + 105 2.8 macro + 18-200 VR II
  Sigma 100-300 F4 EX APO HSM| Nikon SB-800 | Manfrotto 479B | Albums: Fototime| 500px

 8. #8

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Ik heb tussen mijn "verzonden berichten" van Outlook nog een tekst teruggevonden die ik ooit antwoordde op de vraag van een collega-fotograaf. Ik heb hem beetje aangepast aan jouw vraag en met knippen en plakken zet ik hem hier voor jou nog eens :

  Ik heb al meerdere keren Californië, Utah, Colorado en Arizona bezocht.
  Eén iets moet je voor lief nemen : je zal veel tijd in de auto doorbrengen ! Maar er is dan ook constant superveel te zien on the way.

  Plaatsen die je moet zien :

  San Francisco, daar maak je superportretten van de vele karakterfiguren (rare snuiters, zeg maar ! ) die er rondhangen, Chinatown, Golden gate, architectuur, de gezellige haven, ...
  supersympathieke stad (zowat de minst "Amerikaanse" stad) !!! ...
  Ik stel voor: 2 dagen, één nacht.

  Yosemite Park.
  Aanbevolen verblijfsduur ? Voor de gemiddelde fototoerist: 1 dag en één nacht geven je een algemene impressie van het park. Voor de fanatieke natuurfotograaf: 50 jaar en je bent nog niet klaar !!! … zegt de naam Ansel Adams je iets ? Yosemite was zijn favoriete speelplaats.


  Sequoia-Kingspark Reuzenbomen tot 100 meter hoog. Indrukwekkend, de grootste levende wezens op de planeet.
  Nadeel is dat er één weg naartoe leidt vanuit het Oosten en dat je diezelfde weg terug moet rijden en zo wel heel veel verplaatsing maakt. Je kan niet verder Oostwaarts rijden naar bijvoorbeeld Death Valley.
  't Is indrukwekkend maar als je ergens moet snoeien in het programma, dan zou ik het daar doen (vanuit fotografen-standpunt dan)

  Death Valley is een superlocatie !!!
  Dat is één van de foto's die ik daar maakte (in het hoekje staat het origineel)
  http://users.telenet.be/gurdy/spiege...o_filtered.jpg
  en dan een klein beetje photoshopte ...
  TIP : zorg dat je bescherming meehebt voor je camera tegen de hitte!!! De collega-fotograaf die laatst met me mee was heeft er de chroombandjes van rond zijn Hasselblad zien uiteenvallen. Door de hitte waren die losgekomen ... 50°C in de schaduw is er de dagelijkse middagtemperatuur. Maar moet je doen !!!

  Las Vegas zoals hierboven gezegd : moet je gezien hebben, maar niet te lang. Statief(je) meenemen, Vegas is doods overdag en leeft 's nachts, en met "leven" bedoel ik "léven"!!!
  Belangrijk : maak je reisplanning wel zo op, dat je er op een dinsdag of een donderdag aankomt, niet voor of tijdens het weekend want dan ga je flink betalen voor een hotel !!! Overnachten wordt soms tot 10x duurder in het weekend.
  Nog een tip : als je VEGAS benadert vanuit Los Angeles zie je enkele tientallen miles voor Vegas een soort INFORMATION- TOERIST-bureau langs de weg. Moet je zeker binnen gaan, van daaruit kun je gratis rechtstreeks naar Hotels bellen om te reserveren. En het trukje is : vraag dat één van de bedienden dat doet voor jou. Zij kennen er het klappen van de zweep en voor een fooi zal hij/zij er zeker een "mega-super-promotion" voor je versieren in één van de mooiste hotels langsheen the strip. Als je geluk hebt slaap je er voor 20$ in een poepchique kamer. Deze promoties zijn er om de Amerikanen te overhalen ook midden de week even snel over en weer te gaan vanuit Los Angeles. En die pipo's doen dat ook echt é !
  Dat zit zo : hotels zijn in de eerste plaats gigantische goktenten. En men redeneert zo : liever maar 20$ vragen voor de overnachting om dan een paar duizend $ uit je zakken te halen aan de roulette- of blackjacktafel. Want de Amerikanen gaan veelal uitsluitend voor het gokken. Vooral in het weekend, dat verklaart gelijk de hoge prijzen dan.

  Na Vegas ga je best een kijken in ZIONpark en zo naar Bryce Canyon Die twee parken kun je gewoon doorrijden op één dag als je vroeg vertrekt.
  Zorg dat je tijdig in Bryce bent! Lichtinval is àlles in Bryce! Ik ben er tot twee maal toe te laat toegekomen en dan verlies je een volle dag met wachten op de avondzon die Bryce Canyon "in brand steekt" ... en overnachtingen zijn er niet goedkoop. Tracht altijd te overnachten op ettelijke tientallen kilometers weg van toeristische trekpleisters, dat scheelt vele dollars !

  Daarna moet je zeker langs Lake Powell passeren. Als je ergens water vindt dat nog blauwer is dan daar, laat iets weten ...

  Dan een moeilijke keuze : onmiddellijk naar de South Rim van de Grand Canyon ofwel eerst verder Oostwaarts naar Monument Valley... 't Is de moeite om er te gaan kijken en de weg ernaartoe is super maar 't is een serieus stukske omrijden.
  Ikke in Monument Valley (dertien jaar geleden)
  http://users.telenet.be/gurdy/Monument-Valley-1994.jpg
  (Foto genomen met een piepklein compactje want ik was eerder in Los Angeles mijn complete foto-uitrusting gestolen !!!)

  De Grand Canyon. Ik zeg niet rap Waaaw maar geloof, me beste sportliefhebber, als je aan dat "putje" staat, dan besef je wat voor een nietige wormpjes wij maar zijn ... Ik kan je nu al ontgoochelen : je zal het overweldigende ervan niét op je sensor krijgen, je zal je te pletter stitchen als je thuis komt !

  En na de Grand Canyon passeer je desgewenst nog eens door Las Vegas ... en vaneigens dat je daar nog eens overnacht !

  En dan door de Mohavewoestijn terug naar het Westen.

  Los Angeles Pas op daar ! Criminaliteit !
  LA wordt in Amerikaanse films zowat als de place-to-be afgeschilderd terwijl het eigenlijk een antipathiek mierennest is, vind ik. Je kunt beter wat extra tijd uittrekken voor San Francisco.

  En het laaste wat echt goed is: De Big Sur, de kust van Los Angeles naar San Fransisco.

  Ik word er weer zo enthousiast van dat ik niet kan ophouden met typen! Waar het hart van vol is loopt het keyboard van over , zekers ? ...


  Nog enkele tips ?

  Als je er een auto wilt huren bij AVIS of HERTZ of zo, dan tracht men je er vanalles bij te lappen aan totaal overbodige verzekeringen ... informeer goed voor je vertrekt.

  Koop ter bescherming van je fotomateriaal enkele "frigoboxen" in piepschuim. Je vindt ze overal in de voedingswinkels en je zal ze goed kunnen gebruiken in de Mohavewoestijn en ik Death Valley tegen de hitte.

  Onderschat de afstanden niet !!! ... Je reis valt of staat met een grondige voorbereiding qua tijdsverbruik (De reisboeken van Lannoo zijn daarvoor warm aanbevolen)

  San Diego ken ik niet, daar ben ik maar een dag en een nacht sfeer gaan snuiven en naar Seaworld gaan kijken, meer niet ...
  Mijn gedacht : laat San Diego voor wat het is en kies ervoor om noordelijk te gaan naar San Francisco anders mis je Yosemitepark en de Big Sur.

  De themaparken zijn wel leuk in LA en San Diego, maar je doet die beter eens op een volgende reis (naar Florida). SeaWorld, Disneyland, Universal Studios, ... verstand op nul en allemaal ne keer leuk om zien, hoor, maar véél beter en "bigger" in Florida.
  En zoals hierboven reeds werd geadviseerd, laat die grootsteden maar voor wat ze zijn, geniet van de parken, je gaat er CF kaarten tekort komen !  Ik hoop dat het je wat helpt, groeten.

 9. #9
  Geregistreerd: 23 september 2005

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  @iedereen: reeds bedankt voor de zeer nuttige info's


  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dirkvdv Bekijk bericht
  Wij gaan trouwens ook 3 weken in september naar ginder. Wie weet komen we mekaar daar tegen. Als je iemand ziet met een 100-400mm en een 350D, dan ben ik dat waarschijnlijk !!!!
  In de tweede week van september zit ik in het gebied van de Grand Canyon en ik zal er ook rondlopen met nen 100-400; als we elkaar tegenkomen gaan we zeker ene op drinken

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gurdy Bekijk bericht
  Ik hoop dat het je wat helpt, groeten.
  Da zal wel, thanks gurdy voor de zeer vele nuttige info's
  Oh ja de foto:
  Laatst gewijzigd door mseg; 13 januari 2008 om 14:14

 10. #10

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Hey hey hey,

  Ik ga in september ook die richting uit ! Als je daar een belg ziet rondlopen met een bescheiden Panasonic lumix FZ18,dan bestaat een goeie kans dat ik het ben
  Mijn reisplanning
  06/09 's avonds aankomst LA
  08/09 Vertrek en aankomst zelfde dag Las vegas
  10/09 Vertrek LV en aankomst zelfde dag in Williams of Flagstaff
  11/09 Vertrek naar Chinle om er Chelly de canyon te bezoeken
  13/09 vertrek naar Monument valley met waarschijnlijk verblijf in Durango
  15/09 vertrek richting Sedona
  17/09 Phoenix
  19/09 tot 22/09 San Bernardino voor het hot rod en route 66 festival.
  22/09 vertrek San Diego voor the zoo en sea world
  tot 26/09 ergens tussen San Diego en LA
  27/09 terug vanuit LA naar huis

  Groetjes
  Pascal

 11. #11
  Geregistreerd: 30 juli 2002

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  hier vind je veel info, waarom zou ik het hier zelf nog typen

  http://www.ontdek-amerika.nl/
  D5100

 12. #12

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Ik loop tweede helft van september ook in het ZuidWesten rond. Tot dan misschien

 13. #13

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  ik vertrek maandag , benieuwd .....
  Nikon D70 en D300 + Nikon-Tamron-Tokina tussen 11-400 mm.

 14. #14

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Ik vertrek morgen

  Reisplanning:
  29/06 aankomst in Los Angeles
  29/06 overnachting Los Angeles, California
  30/06 overnachting Palm Springs, California
  01/07 overnachting Williams, Arizona
  02/07 overnachting Williams, Arizona
  03/07 overnachting Page, Arizona
  04/07 overnachting Page, Arizona
  05/07 overnachting Bryce, Utah
  06/07 overnachting Las Vegas, Nevada
  07/07 overnachting Bakersfield, California
  08/07 overnachting Sonora, California
  09/07 overnachting San Francisco, California
  10/07 overnachting San Francisco, California
  11/07 overnachting Santa Maria, California
  12/07 overnachting Los Angeles, California
  13/07 vertrek Los Angeles
  14/07 terug in België

 15. #15
  Geregistreerd: 20 maart 2008

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Zouden we niet beter een BD-fotoshoot houden daar.

  Ik ga naar Goleta (Santa Barbara), enkele verlengde week-ends en wat langer in September om wat persoonlijke zaken te regelen, en nadien wat mensen(rangers) te ontmoeten om een shooting trip in 2009 te doen.
  Natuurlijk zal ik er nu ook al wat plaatsjes (her)bezoeken, dus misschien komen we elkaar wel tegen

  'k Probeer ook nog een classic carfestival mee te pikken (http://www.runforthegold.net/)
  Nikon D300² met MB-D10, verzameling intelligent Nikkor glaswerk 6 tem 600+ en TC-14E/17E II, SB900²/SB800², R1C1, FlexRing 6400, B&W/Lee/Singh-ray Filters, extra pootjes van Manfrotto/Gitzo/Joby,...
  "Casu Consulto - Modo Fac"

 16. #16

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door TDP Bekijk bericht
  Ik vertrek morgen

  Reisplanning:
  29/06 aankomst in Los Angeles
  29/06 overnachting Los Angeles, California
  30/06 overnachting Palm Springs, California
  01/07 overnachting Williams, Arizona
  02/07 overnachting Williams, Arizona
  03/07 overnachting Page, Arizona
  04/07 overnachting Page, Arizona
  05/07 overnachting Bryce, Utah
  06/07 overnachting Las Vegas, Nevada
  07/07 overnachting Bakersfield, California
  08/07 overnachting Sonora, California
  09/07 overnachting San Francisco, California
  10/07 overnachting San Francisco, California
  11/07 overnachting Santa Maria, California
  12/07 overnachting Los Angeles, California
  13/07 vertrek Los Angeles
  14/07 terug in België
  gaan jullie op eigen houtje (Fly & drive) of begeleide reis (bus)?

 17. #17

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door krol Bekijk bericht
  gaan jullie op eigen houtje (Fly & drive) of begeleide reis (bus)?

  Fly & Drive.

  groeten trouwens vanuit LA, waar het nu 4u37 is

 18. #18

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Vorig jaar New York bezocht en een reisje langs de westkust meegepikt.
  Ik kan meegeven dat je vooral de tijd moet nemen om de dingen op je gemak te bezoeken. In New York zeker en vast 's avonds het Empire State Building bezoeken (geeft fantastische beelden) alsook Ellis Island en Liberty Island.
  Neem hiervoor zeker te de tijd en probeer in 3 dagen tijd zeker niet NYC volledig af te haspelen, want dan zal je er zeker niet van genieten.
  Idem voor de de westkust. Reken op 1 dag om van A naar B te rijden en minstens een dag om op de plaats zelf enkele plaatjes te schieten.

  Een website (ter voorbereiding van je reis) die ik zeker kan aanraden is de volgende: http://www.ontdek-amerika.nl
  Je vindt hier allerhande tips, reisverslagen, etc... Neem deze info zeker als leidraad in het bepalen van je dagschema.
  Je zal eveneens opmerken dat de beheerder van de website (Hanz Meulenbroeks) vrij goed met een "kodakje" overweg kan.
  Begin september vertrek ik wederom naar de States en heb mijn route op basis van hun ervaringen geboekt. Success verzekerd!
  Om wat sfeerfoto's van vorig jaar op te snuiven, bezoek je best www.dpsklusiva.be

  grtn,
  V

 19. #19
  Geregistreerd: 11 april 2008

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Wij vertrekken morgen... 3 daagjes NYC en dan naar las vegas en 3 weekjes rondtrekken.
  Een tip voor NYC. Ga niet naar de empire state want lang aanschuiven. Ga naar Top of the rocks. Je kan van thuis uit ticketjes bestellen op uur en dus nikske aanschuiven.

 20. #20

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  ESB had je ook via het internet kunnen bestellen We konden hierdoor onmiddelijk doorstoten tot aan de lift...
  Misschien wel de moeite waard "South street seaport". Vanaf kan je een prachtige blik werpen op de Brooklyn Bridge, maar heb je ook een idee over het New York een 100-tal jaar geleden.
  Minder elegant maar het geeft wel een "moment van rilling" is een bezoek aan Sint Paul's Cathedral overwegen. Hier werden de slachtoffers van 911 opgevangen.
  Uiteraard zeker een bezoekje brengen aan Central Park (Bow Bridge, Caslte Belvedere), mocht dit nog niet op je verlanglijstje staan.
  Als je het mij vraagt zijn de wijken Soho (Gietijzeren gevels) en Greenwich (duurdere buurt) zeker de mooiste.
  Little Italy stelt nog weinig voor en als je San Francisco bezoekt, kan je beter ginder naar China Town gaan, immers in NYC zal je enkel de geur van "rottende vis" en vuile straten bijblijven.
  Als je me een e-mail adres nalaat wil ik je we het roadbook toesturen dat ik vorig jaar heb samengesteld (alsook een kort verslagje van onze bevindingen ter plaatse)
  Hetgeen ik vergeten ben, maar hetgeen je zeker niet mag vergeten "een foto van de rokende mangaten in NYC"
  Je kan je me e-mail nalaten via PM

  grtn,
  V
  D700 - D300 - D80 - Nikon 50mm f/1.4 - Nikon AF-S VR 18-200mm f/3.5-5.6 - Sigma 135-400mm f/4.5-5.6 APO - Sigma 10-20mm f/4-5.6 - Sigma 70-200mm F2.8 II EX DG APO HSM - SB800

 21. #21

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door TDP Bekijk bericht
  Fly & Drive.

  groeten trouwens vanuit LA, waar het nu 4u37 is


  Aaaah ! Hier zit TDP

 22. #22

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Geen idee maar het is wel mogelijk dat je route je in de buurt van Lake Powel brengt. In dat geval zeker en vast Antelope Canyon bezoeken en maken dat je er rond het middaguur bent. En mocht je in de buurt overnachten kan ik je het hotel aan Lake Powel aanraden niet goedkoop maar viel goed mee en prachtlocatie Ga dan ook daar in het restaurant eten. De schrimps zijn een aanrader!!!

  Voor de rest is het meeste al wel vermeld maar Antelope Canyon mag zeker niet ontbreken!


 23. #23

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Bezoek in Las Vegas ook zeker de Bellagio Fountains en freemont street.
  En een wandeling over de strip mag zeker niet ontbreken.

  De helikoptervlucht boven de Grand Canyon is ook zeker aan te raden, (kost wel wat centen, maar je zal niet teleurgesteld worden.)

  Probeer verder zoveel mogelijk nationale parken te bezoeken, deze zijn echt allemaal de moeite.

  Monument Valley zeker bezoeken! (bij voorkeur bij zonsopgang of zonsondergang.) Hier kan je prachtfoto's maken.

  En neem genoeg batterijen en opslag mee.
  Canon EOS 5D met 3KG glas
  https://reisforum.net

 24. #24

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  daar er al verschillende van jullie recent naar USA geweest zijn,een vraagje.
  door het bos ziet men de bomen niet meer.
  hoe zit dat nu om de VS binnen te mogen(papieren)
  ikzelf denk er ook aan om een westtour te boeken.
  maar ik bezit een gewone Reispas,is dat voldoende?
  en zijn er nog andere speciale handelingen....want ik heb al veel domme geruchten gehoord zoals vingerafdrukken laten afnemen voor je vertrek....wat is hier van aan?

  alvast bedankt.

 25. #25

  Standaard Re: LA - San Diego - Grand Canyon - Las Vegas

  Vingerafdrukken nemen voor je vertrekt, niets van aan.
  Je moet wel bij het binnenkomen enkele documenten invullen (die krijg je in het vliegtuig). Mocht je met je partner gaan en je bent niet gehuwd, moet elkeen een document invullen.
  Deze documenten zijn in 2-voud.
  Eén document wordt afgegeven bij het binnenkomen van de VS en eentje bij het verlaten. Als je VS binnenkomt wordt er wel een vingerafdruk genomen. Dus niets van thuis uit meenemen.
  Je moet een attestje van je arts meenemen voor de medicatie die je neemt, zoniet heb je kans je medicatie af te moeten geven aan de douane.
  Voor het overige voldoet je internationale DIGITALE reispas (zorg er wel voor dat deze nog minstens geldig is tot na je terugreis, anders kan je het land niet meer uit, maar dit heeft niets met de VS te maken).
  Ik vermeld hier DIGITAAL, immers de oude reispassen zijn niet meer geldig (dus best eens op de gemeente navragen of je reispas nog voldoet).
  Als je ginder met de wagen wil rijden, heb je een internationaal rijbewijs nodig, dat altijd vergezeld moet zijn van je Belgisch (nog geldig zijnde) rijbewijs.
  Als je in de VS een binnenlandse vlucht doet (bijv. van NYC naar San Francisco) vragen ze wel je vlucht 48u op voorhand te bevestigen.
  Sommige maatschappijen EISEN dit andere vallen dan weer uit de lucht. Beter het zeker voor het onzeker nemen en gewoon je vlucht bevestigen.
  Het enige waar geen duidelijkheid over is, is of je nu je aankomst in de VS moet aankondigen of niet. Op de gemeente beweert men van niet, doch ik boek altijd via een reisagentschap en zij beweren dit voor me te regelen.
  Aangezien ik in het verleden voor mijn werk regelmatig naar de VS pendelde (en er zelfs 8 maanden gewoond heb) zou ik durven te stellen dat je je eigenlijk geen zorgen moet maken als je gewoon rekening houdt met bovenstaande.

  grtn,
  V
  D700 - D300 - D80 - Nikon 50mm f/1.4 - Nikon AF-S VR 18-200mm f/3.5-5.6 - Sigma 135-400mm f/4.5-5.6 APO - Sigma 10-20mm f/4-5.6 - Sigma 70-200mm F2.8 II EX DG APO HSM - SB800

Pagina 1 van 3 1 2 3 LaatsteLaatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •