Pagina 1 van 3 1 2 3 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 65

Discussie: Kenia & Tanzania

 1. #1

  Standaard Kenia & Tanzania

  Ik ben nog maar terug van Namibië & Botswana en heb al zin om terug naar Afrika te reizen. Ik denk om eens naar Kenia & Tanzania te reizen. Jammer genoeg doe je dit best georganiseerd en dus geen self drive. Ik kwam op de site van konig aap deze reis tegen. Iemand ervaring met deze reis, of een Kenia kenner die deze eens wil beoordelen voor me ?

  mir
  De opbrengst van mijn zonnepanelen live : http://www.sunnybeam.be/

 2. #2

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Ik ben absoluut geen Kenia kenner, maar ben er de laatste keer wel mijn hart verloren

  Serieuze fotografie en georganiseerde reizen gaan niet samen, dat zal elke kenner beamen. Uiteraard spreek ik niet over de georganiseerde fotoreizen!

  Fotografie kost tijd en dat hebben niet-fotografen (toeristen) niet.
  Bovendien gaat elke fotograaf op pad op momenten dat een ander nog slaapt.
  Probeer een groep niet fotografen er maar eens van te overtuigen dat je tijdens de hele vakantie elke dag om 4:30 uur moet opstaan en dan een gamedrive gaan doen van +/- 3 à 4 uren alvorens ontbijt te krijgen. Dat lukt je niet

  Daarom stel ik altijd voor:
  Wil je een reis maken en serieus aan fotografie doen? Organiseer zelf je reis of ga mee met een prof. fotograaf die een fotoreis inricht.

  Met zelf te organiseren moet je kennis van zaken hebben, maar bespaar je veel geld
  Meegaan met een prof fotograaf op een fotoreis kost veel geld, maar je moet je nergens zorgen over maken.

  Sven

 3. #3

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Sven heeft het juist.

  National Geographic doet een foto-safari in maart in dat gebied: Linkje
  Is inderdaad kostelijk, en betwijfel het dat er nog vrije plekken zijn.

 4. #4

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Je kan ook met Andy Biggs meegeaan. Prijzen zijn astronomisch

 5. #5

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Ik ben nog nooit op groepsreis geweest. Steeds self drive. Ik weet ook wel dat je met zo een groep niet de vrijheid hebt die je wel hebt als je alleen reist. Maar aangezien je maar weinig vind over self drive's in Kenia en de huurwagen er niet te betalen is kunnen we niet anders. Uiteraard zou ik graag een reis maken met bvb marsel van oosten maar dat is boven mijn budget. Hou er ook rekening mee dat de foto's die we maken niet dienen om onze boterham mee te verdienen he.

  Dergelijke reizen van meer dan 5000 euro per persoon kan ik er niet aan uitgeven om enkele'vakantiekiejes' te maken redelijk blijven he jongens


  mir
  De opbrengst van mijn zonnepanelen live : http://www.sunnybeam.be/

 6. #6

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door mir Bekijk bericht
  de huurwagen er niet te betalen is
  Ik weet niet wat jouw connecties zijn, maar ik men momenteel bezig met het samenstellen van mijn eigen reis naar Kenia volgend jaar (September 2010) en de prijzen van uiterst goed mee.
  Ik organiseer deze reis voor een vriend en mezelf, dus de kosten van 4x4 + chauffeur + benzine moet enkel gedeeld worden door 2.

  Soms heb je geluk dat er nog mensen zoals jij op zoek zijn naar dit soort vakanties en kan je samen een reis samenstellen.

 7. #7

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Sven,

  Ik had hier al een reis met prive gids gevonden die ons wel beviel :
  http://www.keniaonline.nl/rondreis-k...amelpagina.htm

  mir
  De opbrengst van mijn zonnepanelen live : http://www.sunnybeam.be/

 8. #8

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door mir Bekijk bericht
  Ik had hier al een reis met prive gids gevonden die ons wel beviel :
  http://www.keniaonline.nl/rondreis-k...amelpagina.htm
  Ik denk dat je hier al goed op weg bent, alleen hang je vast aan hun voorstel van lodges en aantal dagen in parken. Dit is namelijk een cruciale factor in dergelijke reizen.

  Bovendien is alles in een mini-busje en dat is verre van ideaal voor fotografie. Een stevige 4x4 is stukken beter!

  Als ik de 14 daagse "Kenya Highlights" reis als voorbeeld neem:
  Eigenlijk is het een 12 daagse waarvan er maar 7 dagen safari zijn (de rest is strand vakantie). Op die 7 dagen doe je 3 parken aan. Zelfs een leek begrijpt dat dit véél te weinig tijd is! Voor Lake Naivasha en Lake Nakuru zou ik persoonlijk al 2 volledige dagen ter plaatse uittrekken. Masai mara is 1700 vierkante km groot. Als je dat wil zien zou ik een maand of 6 uittrekken Uiteraard is dat niet doenbaar, maar 2 dagen is nu ook belachelijk, nietwaar?

  Ik begin wel het idee te krijgen dat ik mss ook maar eens fotoreizen moet organiseren ...

 9. #9

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Sven heeft het bij het rechte eind wat betreft groepsreizen vs fotografen.

  Wat Andy Biggs betreft; Andy is een goede vriend van me (ik ken hem al sinds de begindagen van dpreview), en hij is daar zélf héél eerlijk in: in Europa is er geen markt voor wat hij biedt.
  Hij moet het hebben van de zeer gegoede US staatsburger die een persoonlijke (1) foto(2)safari wil, met een topfotograaf die hem begeleidt (3) in zijn eigen taal (4) en dan nog in accomodaties die niets te wensen overlaten (5). Dat laatste is natuurlijk zéér Amerikaans; als die mannen hun luxe niet hebben worden het (meestal) bleiterige baby's.
  De US is groot genoeg voor Andy om een klantenbasis te garanderen, maar de EU is dat veel minder; gegoede personen genoeg, maar al die verschillende talen. En luxe is voor ons blijkbaar minder belangrijk. Anyway, als je alle vijf punten (zie boven) bij elkaar gooit, dan weet je dat zo'n reis niet goedkoop kan. Vergeet niet; als klant moet je ook Andy betalen, plus zijn gezin thuis.
  Komt nog bij dat Andy intussen top-league is hee. Photographer of the year met zijn shot van de Namibiaanse kust uit de lucht. En hij heeft zijn eigen fototassen-lijn (Gura Gear). Maar hij blijft wel met de voeten aan de grond blijkbaar; als het voor hemzelf is dan kruipt hij liever in een dome-tent dan dat hij in een lodge van Wilderness Safaris belandt.

  Wat tijden betreft; ikzelf stel het zo extreem niet als Sven; 5h30-6h opstaan = om 6h30 vertrekken = net het eerste licht. Ik zorg natuurlijk dat ik IN de parken verblijf. En ontbijt da's een kom melk en ne soldatenkoek en een appel. Da' op 5 minuten binnen zenne, nog voor het vertrek

  Wat de prijzen betreft volg ik ook Sven; en goede voorbereiding is het halve werk. Als je zélf wat goed uitkijkt wat er op de safari-markt leeft, en de juiste vragen stelt op de juiste fora, dan kom je al een heel eind. Het hoeft heus niet duur te zijn. Maar goedkoop wordt het natuurlijk nooit.
  Grootste tip van mij zou zijn; reserveer bij operators ter plaatse, en laat aub de lokale agent er vantussen. Die gaat alleen maar lopen met een deel van je budget! Ja, ik weet wat de typisch Vlaamse reactie is; "jamaar kunt ge die ginder wel vertrouwen??". Wel, kies een degelijke firma (de forums kunnen je helpen), en je krijgt eerlijker personen dan je hier in België kan vinden.
  Ikzelf wil volgend jaar de zuiderparken van Tanzania bezoeken. Het wordt een privé-safari van 18 dagen, met persoonlijke (en zéér ervaren!) gids, met de juiste soort accomodatie (en op de juiste plekken!), met voldoende lang verblijf in ALLE zuiderparken, en met het juiste voertuig. Er zit alles in, zelfs een boottocht op de Rufiji, een trektocht in de Udzungwa mountains en twee walking safaris. En om uit te bollen zelfs nog drie nachten in een luxe-lodge in Saadani NP, aan het strand.
  En het kost mij... 3500€. Met de Swissair vluchten bij 4400€.
  Tenminste; als ik nog twee personen kan vinden om mee te gaan, want voorgenoemde prijzen zijn voor vier personen. Grmmmmph... rotcrisis...

  Mvg,

  J.

 10. #10

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Svenmichiels Bekijk bericht

  Ik begin wel het idee te krijgen dat ik mss ook maar eens fotoreizen moet organiseren ...


  Ik heb dat ook vaak, Sven!

  Onlangs ben ik tot de constatatie gekomen dat ik al méér dan 100 Afrika-gerelateerde boeken in mijn kast heb staan, en het merendeel zijn heus geen fotoboeken. Ik zit in het verkeerde beroep!

 11. #11

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
  Wat Andy Biggs betreft; Andy is een goede vriend van me (ik ken hem al sinds de begindagen van dpreview), en hij is daar zélf héél eerlijk in: in Europa is er geen markt voor wat hij biedt. Hij moet het hebben van de zeer gegoede US staatsburger die een persoonlijke (1) foto(2)safari wil, met een topfotograaf die hem begeleidt (3) in zijn eigen taal (4) en dan nog in accomodaties die niets te wensen overlaten (5). Dat laatste is natuurlijk zéér Amerikaans; als die mannen hun luxe niet hebben worden het (meestal) bleiterige baby's. De US is groot genoeg voor Andy om een klantenbasis te garanderen, maar de EU is dat veel minder; gegoede personen genoeg, maar al die verschillende talen. En luxe is voor ons blijkbaar minder belangrijk. Anyway, als je alle vijf punten (zie boven) bij elkaar gooit, dan weet je dat zo'n reis niet goedkoop kan. Vergeet niet; als klant moet je ook Andy betalen, plus zijn gezin thuis. Komt nog bij dat Andy intussen top-league is hee. Photographer of the year met zijn shot van de Namibiaanse kust uit de lucht.
  Dit klopt volledig! Andy ken ik zelf niet, maar het is een TOP fotograaf. Ik bewonder hem enorm.
  De prijzen zijn wellicht niet voor de modale Europese fotograaf, maar klaarblijkelijk heeft hij genoeg clienteel.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
  En hij heeft zijn eigen fototassen-lijn (Gura Gear).
  Deze heb ik en kan het aan iedereen aanraden!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
  Wat tijden betreft; ikzelf stel het zo extreem niet als Sven; 5h30-6h opstaan = om 6h30 vertrekken = net het eerste licht. Ik zorg natuurlijk dat ik IN de parken verblijf. En ontbijt da's een kom melk en ne soldatenkoek en een appel. Da' op 5 minuten binnen zenne, nog voor het vertrek
  Ik vertrek liefst een 1/2 uur voor zonsopgang. Voor de gewone toerist zijn deze uren onbegrijpelijk.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
  Wat de prijzen betreft volg ik ook Sven; en goede voorbereiding is het halve werk. Als je zélf wat goed uitkijkt wat er op de safari-markt leeft, en de juiste vragen stelt op de juiste fora, dan kom je al een heel eind. Het hoeft heus niet duur te zijn. Maar goedkoop wordt het natuurlijk nooit.
  Juiste boeken kopen
  Juiste site vinden op internet
  Juiste vraag stellen aan juiste personen/fora
  = >50% van de reis is gewonnen

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
  Grootste tip van mij zou zijn; reserveer bij operators ter plaatse, en laat aub de lokale agent er vantussen. Die gaat alleen maar lopen met een deel van je budget!
  Klopt! Reserveer je reis bij een lokale touroperator. Zo bespaar je veel geld!

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
  Ikzelf wil volgend jaar de zuiderparken van Tanzania bezoeken. Het wordt een privé-safari van 18 dagen, met persoonlijke (en zéér ervaren!) gids, met de juiste soort accomodatie (en op de juiste plekken!), met voldoende lang verblijf in ALLE zuiderparken, en met het juiste voertuig. Er zit alles in, zelfs een boottocht op de Rufiji, een trektocht in de Udzungwa mountains en twee walking safaris. En om uit te bollen zelfs nog drie nachten in een luxe-lodge in Saadani NP, aan het strand. En het kost mij... 3500€. Met de Swissair vluchten bij 4400€.
  Ik denk dat dit een perfect voorbeeld is van een schitterende reis die de topicstarter nodig had.
  Ervaren fotografen die zelf een reis samenstellen en nog medgezellen zoeken.

  Mvg,
  Sven

 12. #12

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Veel mensen zijn hier echt pro-zelf-organiseren heb ik al gemerkt (ook te zien in mn andere topic).

  Ik denk misschien mijn reis van 2011 zelf te organiseren, maar het jammere is dat je dan enkel met 2 bent. Ik weet niet als er iemand van mn kennissen die zou willen meereizen, buiten mn vriendin dan

  En we vinden het toch iets leuker als er nog wat andere mensen bij zijn.

  Maar volgend jaar toch nog een "georganiseerde" reis te doen. Wel met een avontuurlijke operator

 13. #13
  Geregistreerd: 1 maart 2003

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Al wat hierboven gezegd wordt is juist. Maar je moet er zeker rekening mee houden dat alles niet loopt zoals gepland en dat ter plaatse snelle beslissingen nemen soms noodzakelijk is (zelfs al is alles tot in de puntjes geregeld). Je gaat niet naar een 4sterren all-in in Spanje
  BD0497BE : Nikon body + glas
  www.RudyVerrijt.info

 14. #14

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JePe Bekijk bericht
  Maar je moet er zeker rekening mee houden dat alles niet loopt zoals gepland en dat ter plaatse snelle beslissingen nemen soms noodzakelijk is (zelfs al is alles tot in de puntjes geregeld). Je gaat niet naar een 4sterren all-in in Spanje
  Dat was ik bijna nog vergeten te zeggen, je moet echt alles regelen tot in de puntjes en dan kom je nog op momenten die om een dringende beslissing vragen.
  Als je naar daar gaat met het gedacht: Ik heb betaald en nu kan me niets meer overkomen, al snel van een kale reis terugkomen!

 15. #15

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door mir Bekijk bericht
  Ik denk om eens naar Kenia & Tanzania te reizen. Jammer genoeg doe je dit best georganiseerd en dus geen self drive.
  mir
  Over Kenia kan ik niet veel zeggen, maar wat is het probleem met self-drive in Tanzania?

 16. #16

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pichayandege Bekijk bericht
  Over Kenia kan ik niet veel zeggen, maar wat is het probleem met self-drive in Tanzania?
  Daar kan ik ook weinig zinnigs over zeggen. Maar wél over self-drive in het algemeen:

  - Als je een self-drive doet in een land met visueel aantrekkelijke landschappen, en een land waar de wilde dieren geconcentreerd zitten, dan lijkt het mij een héél interessante formule.

  Ik denk bvb aan Namibië. Wat mij betreft het selfdrive land bij uitstek. Fantastisch landschap. En als je in het droge seizoen naar Etosha trekt kan je gewoon van waterhole naar waterhole rijden en op die manier veel dieren zien.

  - Als je een self drive doet in een land dat landschapsgewijs tamelijk eentonig is, en waar het wild verspreid zit, dan lijkt het me een reisformule die te mijden is.

  Voorbeeld is wat mij betreft Botswana. Enorm vlak, en de dieren zitten enorm verspreid. Wat heb ik ginds in de praktijk gezien? Wij reden in een open jeep van sighting naar sighting, langs kleine weggeltjes waarvan de gids weet waar ze naartoe gaan, en waarbij diezelfde gids zijn skills aanwendt om voor ons de dieren te spotten. Enkel als we op een grote weg kwamen dan zagen we self-drivers. Omwille van het vele stof op zo'n weg stopten ze zich weg in hun auto; achter gesloten en geblindeerde ramen. Zo ging de natuur meestal aan hen voorbij; dierensporen zien; nope. Dierengeluiden horen: nope (wij vonden eens drie luipaarden bij elkaar door één "niezende" impala). Kleine wegjes nemen; durfden ze vaak niet; de Okavango is zéér drassig dus je moet weten waar je mag rijden en waar niet. Hun sightings blijven veelal beperkt tot waterfronts (bvb de Chobe rivier), omdat daar wel altijd iets te zien is.
  Ik weet dat bvb Mir wel zal zeggen; "ik deed al zo'n reis en dat was nochtans fantastisch", en ik ontken dat niet. Ik zeg alléén; er was nog zo veel méér uit te halen, en da's jammer.

  Wat specifiek Tanzania betreft is het een dubbeltje op zijn kant vermoed ik. Het noorden heeft zéér mooie landschappen. Het zuiden al een pak minder. Maar hoe zit het met spotten van dieren? Idem als in Botswana denk ik; je kan dat nooit zoals een goede gids dat kan. Bovendien; een groot aantal (de meeste) parken laten geen self-drives toe. Neen, dan ben je beter af met een self-drive in Namibië. Of bvb Zuid Afrika (ook mooie landschappen, en daar Kruger NP bij).


  Mvg,

  J.

 17. #17

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Sorry dat ik je topic eens kaap.

  Als je naar zulke landen gaat, wat nemen jullie dan mee van objectieven?


  edit: shame on me* Deze vraag had ik al eens in een andere topic gesteld; dus deze mag weg...
  Laatst gewijzigd door Nick-; 10 november 2009 om 23:00

 18. #18

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sancho- Bekijk bericht
  Als je naar zulke landen gaat, wat nemen jullie dan mee van objectieven?
  Als je de zoekfunctie gebruikt, zal je hopen resultaten vinden.
  Kort samengevat: sommigen beweren dat een 300mm meer dan genoeg is, ik neem altijd het dubbele mee

 19. #19

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Svenmichiels Bekijk bericht
  Als je de zoekfunctie gebruikt, zal je hopen resultaten vinden.
  Kort samengevat: sommigen beweren dat een 300mm meer dan genoeg is, ik neem altijd het dubbele mee
  Je vind inderdaad veel, te veel

  Ik ben aan het lezen, maar aangezien mir de reis doet die ik ook zal doen, wou ik even zijn ervaring vragen

 20. #20

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Het probleem met wildlife in Afrika is dat het zéér divers is.

  Als je een olifant tot zijn recht wil laten komen, dan doe je dat best met een zo laag mogelijk perspectief, en van dichtbij, met een breedhoek (ja, ik weet dat het niet altijd mogelijk is, en gevaarlijk kan zijn). Idem met een landschap; go wide is de boodschap. En vergeet er niet een pak lucht in te steken.

  Maar als je van die kleine vogeltjes wil fotograferen (blue waxbill of african firefinch of zo, ik zeg maar iets), of een close up van het oog van een leeuw, dan heb je tele nodig. En véél.

  En de rest zit er tussenin.

  Ik had de laatste keer mee;
  - een full frame body en een breedhoek lens (17mm)
  - een 1.6 crop factor body en een 400mm tele (plus een 2x TC die er ook vaak tussenzat)
  - een superzoom (35-350mm) voor alles ertussenin.
  enz...

  Mvg,

  J.

 21. #21

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
  Wat specifiek Tanzania betreft is het een dubbeltje op zijn kant vermoed ik. Het noorden heeft zéér mooie landschappen. Het zuiden al een pak minder. Maar hoe zit het met spotten van dieren? Idem als in Botswana denk ik; je kan dat nooit zoals een goede gids dat kan. Bovendien; een groot aantal (de meeste) parken laten geen self-drives toe. Neen, dan ben je beter af met een self-drive in Namibië. Of bvb Zuid Afrika (ook mooie landschappen, en daar Kruger NP bij).
  Mvg,

  J.
  Je argumenten pro guide-drive kloppen grosso modo. Het spreekt voor zich dat een ervaren gids in Ruaha doorgaans meer gaat vinden dan iemand die er nooit was. Behalve op die ene ochtend toen ik er een walking safari ging doen en hooguit wat buffels en impala's een kilometer verder zag en alle self-drivers getuigen waren van een luipaard die niet meer uit zijn boom kon omdat er een groep leeuwen onder gaan slapen was (ok, dat was voor het grootste deel geluk voor die self-drivers natuurlijk).
  In Ngorongoro en Serengeti is dat relatief. Daar zit zoveel dat je al moeite moet doen om niet alles te zien, luipaarden en cheetahs incluis. Ik heb geen weet van parken in Tz die geen self drive toelaten. Ook in Ngorongoro reed ik zelf. Misschien is dit sindsdien veranderd.
  Nu kan een guide-drive in een park wel voordelen bieden, geen self-drive betekend (veronderstel ik) ook dat je voor de rest aangewezen bent op georganiseerd vervoer. Dat lijk me zonde in Tz. Dat land is bezaaid met mooie plaatsen waar een georganiseerde tour niet komt.

 22. #22

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pichayandege Bekijk bericht
  Nu kan een guide-drive in een park wel voordelen bieden, geen self-drive betekend (veronderstel ik) ook dat je voor de rest aangewezen bent op georganiseerd vervoer. Dat lijk me zonde in Tz. Dat land is bezaaid met mooie plaatsen waar een georganiseerde tour niet komt.
  Wij hebben zelf onze tour samengesteld en hebben dan offertes gevraagd aan 3 operators in Arusha (allen aanbevolen door Vlamingen). Uiteindelijk bleek alles perfect geregeld, deden we 100% ons eigen ding, moesten we toch niet zelf rijden (wat ik overigens wel ettelijke maanden heb gedaan in Zuidelijk Afrika) en hadden we een extra paar geoefende ogen om dieren te spotten (en die zijn dikwijls van pas gekomen). Om nog maar te zwijgen over de geweldige namiddag die we hebben doorgebracht in het dorp van onze masai-wandelgids (geen gezeur, enkel wederzijdse nieuwsgierigheid). En als je alles bij elkaar telt, is het niets eens zoveel duurder dan zelf te rijden en alles zelf te regelen.

  Travel the world, take nothing but pictures, leave nothing but footprints.

 23. #23

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Over tijd heb ik hier eens voorgesteld om een speciale rubriek "Reisgenoten gezocht"te introduceren . Toen kreeg ik de opmerking dat er zo fora genoeg waren en dat klopt wel . Maar wij hier , allemaal fotografen op dit forum , met maar één doel , goede foto's te maken op onze reizen en nuttige tips met elkander uit te wisselen . Dit zou toch prachtig zijn .Het is ook altijd voordeliger als ge nu met vieren een jeepsafari kunt doen of ge moet het met tweetjes doen .
  Dus nog eens proberen om een rubriek "Reisgenoten gezocht " te intoduceren op dit forum .

 24. #24

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door noliko Bekijk bericht
  Dus nog eens proberen om een rubriek "Reisgenoten gezocht " te intoduceren op dit forum .
  Absoluut mee eens. Laten we het omdopen tot "Fotoreisgenoten gezocht". Dat moet toch zeker werken?
  [FONT="Tahoma"]www.carlopeeters.be

 25. #25
  Geregistreerd: 3 februari 2006

  Standaard Re: Kenia & Tanzania

  Hej,

  Nog eentje die het topic hier probeert te kapen...

  Wij vertrekken in januari naar Kenia. We zouden daar een busje/jeep + chauffeur willen huren om zo een aantal nationale parken af te werken, voorlopig komt echter nog steeds een pak duurder uit dan een pakket (vast traject langs de verschillende parken). Jullie spreken hier over de juiste plekken en forums, ik verneem ze graag van jullie, want nog steeds op zoek naar een goede maatschappij om een safari te organiseren.
  Oh ja luxe is absoluut niet noodzakelijk een tent is prima!

  Nu mss nog één belangrijk ding, het wordt geen die hard foto-reis. We willen vooral veel zien (wild, vogels..) en natuurlijk een paar fijne plaatjes schieten. Maar eerder een fijne reis, veel zien en een degelijk foto-verslag dan één schuiltentje zien en met één topbeeld naar huis komen.

  Alvast hartelijk bedankt allemaal,
  Brecht

Pagina 1 van 3 1 2 3 LaatsteLaatste

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •