Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hertenbronst

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Hertenbronst

    Ik woon in Belgie , West-Vlaanderen en wil dit jaar zo graag eens herten gaan fotograferen . Er is veel te vinden in de Veluwe , Nederland . Maar is dit dan niet mogelijk bij ons ? In een park ofzo !!! Kan iemand me misschien helpen .

  • #2
    Re: Hertenbronst

    Je hoeft maar een klein beetje te googelen om in België plaatsen te vinden, hoor! In de Hoge Veluwe worden ze gevoederd, dus de kans om beelden te schieten is dan wel zeer groot.
    http://www.paulvanrooy.be

    Comment


    • #3
      Re: Hertenbronst

      Weet dat de herten vooral bij zonsop- en ondergang uit het bos komen tijdens de bronst.
      In de Ardennen zijn er een aantal vrij toegangkelijke kijkwanden en hutten geplaatsts maar die zijn meestal overbevolkt bij zonsondergang. Bij zonsopgang (is het goed te doen) Er is echter nooit zekerheid...
      Kijk ook eens bij http://www.natuurgidsardennen.be (heb hier 2 maal zijn overnachtingscaravan gehuurd, éénmaal met 17 herten en éénmaal met 0 herten.
      Overdag veel vogels.
      Ook kans op everzwijnen.
      Net over de Belgisch - Duitse grens zijn er ook wat mogelijkheden.
      Maar het gaat hier telkens om de echt wilde (niet -gevoederde) exemplaren, waarbij de kans op er eentje zien van vele factoren afhangt. Meestal ga ik gedurende de bronst een aantal ochtenden naar de ardennen (Libin, Saint-Hubert of Houffalize) soms zonder succes, maar soms boenk erop. Onvergetelijk.
      Groeten,
      Fabrice,
      Vergeet niet te kijken als je fotografeert...

      Comment

      Working...
      X