Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Cinque Terre en Massa Maritima

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Cinque Terre en Massa Maritima

    Deze zomer trekken we er op uit naar Italië, met als eerste stopplaats Rapallo (van waaruit Portofino en Cinque Terre ondermeer goed bereikbaar zijn) en als tweede stopplaats Massa Maritima, die streek is ons niet bekend.
    Tenslotte zal het naar traditie Chianciano worden van waaruit de klassiekers Colle di Val d'elsa, Montepulciano, Pienza, tot Assisi toe bezocht worden (we gaan daar al een paar jaar en hebben bijna Italiaanse familie )
    Alle tips voor Rapallo en Massa Maritima worden met plezier gelezen en uitgeprobeerd.

  • #2
    Re: Cinque Terre en Massa Maritima

    206 keer bekeken en geen reactie...maar ondertussen zijn we terug, enkele tips :
    - in de buurt van Rapallo is zeker Cinque Terre aan te raden, de voettochten tussen de dorpjes zijn perfect haalbaar, met als gemakkelijkste en meest romantische de Via del Amore (tussen Riomagiore en Manarola), de stukken tussen Manarola en Coriglia, en Corniglia Vernazza zijn moeilijker maar perfect haalbaar, het laatste stuk zat er niet meer in door de fikse regenbui.
    Alles samen hebben we er 4 uur over gedaan (maar wel gestopt om te eten onderweg). Verder is Carrara niet ver en zijn de Cave Fantiscritti een aanrader. En natuurlijk, de klassieker, met de veerboot van Rapallo naar Portofino.
    -Massa Maritima is een uitgelezen vertrekplaats voor Portobello (zee-engte), voor Capalbio (tarotkaarten in beeld gebracht door Niki de Saint-Phalle, "Giardino dei Tarocchi"), en voor de Maremma met ondermeer een kweekprogramma voor schildpadden en ooievaars. De hele kust staat vol parasoldennen, prachtige uitzichten natuurlijk.

    Comment


    • #3
      Re: Cinque Terre en Massa Maritima

      Waar kan ik je foto's bewonderen.....ons gezin is namelijk verliefd op Italië ....

      Comment


      • #4
        Re: Cinque Terre en Massa Maritima

        Net zoals ons gezin dan. Maar t' is nog iets te vroeg wegens geen tijd om alles te organiseren, komt wel...

        Comment

        Working...
        X