Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

beierse woud

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • beierse woud

    op 5/1/2011 vertrek ik naar het beierse woud bij Zwiesel om daar dieren te gaan fotograferen die semi wild zijn. De dieren zitten in een groot domein zoals in het wild.
    Heeft hier iemand al geweest? Ik wil ook op dagtocht gaan .
    Wie hier al geweest is kan mij misschien wat tips geven waar ik zeker eens moet gaan.
    Ik blijf maar voor 5 dagen.
    http://www.pietervh.com/
    http://www.flickr.com/photos/pieter776/

  • #2
    Re: beierse woud

    Ik ben er zelf nog niet geweest. Echter, de Franse natuurfotograaf Gerard Koehl heeft op zin website wel enkele plannetjes en massa's foto's uit het Bayerischer Nationalpark (zie http://www.pbase.com/gege67/bayer).
    Veel succes ginder.

    Toon achteraf ook enkele foto's.

    PhvB

    Comment


    • #3
      Re: beierse woud

      Er zijn twee parken in de buurt, met dezelfde dieren. De lynx en de wolf zijn het populairst. Het park is gratis maar de parking moet je betalen (niet veel hoor)

      Zorg dat je warme kleren mee neemt want het is er koud, ben er dit jaar in februari geweest.

      Je moet geduld hebben het is geen dierentuin, het spectaculairst is de periode dat ze voederen (voor de wolf is dat maar 2 maal in de week). Er zijn verscheidene paltformen waar je kan gaan staan (het is een beetje zoeken wat het beste is) en een tele van 300 en meer is heel handig.

      Succes met je trip.
      Last edited by JePe; 5 december 2010, 18:27.
      BD0497BE : Nikon body + glas
      www.RudyVerrijt.info

      Comment


      • #4
        Re: beierse woud

        Hier ben ik ook al geweest voor een week maar enkel in de parken. Het park heeft vele mogelijkheden en gezien je maar 5 dagen daar bent ga je misschien tijd te kort komen. Als je weet wanneer de wolven gevoederd worden, ga je wel enkele actiefoto's kunnen maken.
        Verder spelen de beren af en toe wel eens maar het kan wel even duren. Het stuk met de everzwijnen kan ook leuk zijn. Je loopt er gewoon tussen en als ze eten gaan ze soms met elkaar in de clinch. Bij de vogels kan je met een beetje geluk de Oehoe in een zacht zonnetje op foto zetten. Bij de andere kooien kan je best met een groot diafragma werken om de draad van de kooi op achtergrond genoeg te vervagen.
        Bij de lynxen kan het lang duren voor een goeie foto. Verder zijn er nog herten, otters,.. maar daarvoor was er gewoon geen tijd genoeg maar andere fotografen van onze groep hebben er wel goeie plaatjes van.
        Het is een beetje kiezen tussen middelmatige foto's van alle dieren of goeie foto's van enkele dieren. Ik koos voor het laatste. Maar gezien ik normaal enkel echt wilde dieren fotografeer, was dit meer een soort van oefening en ga ik geen foto's van de trip aan 'de A3 map' toevoegen

        Succes en ik ben benieuwd naar de foto's.

        Comment


        • #5
          Re: beierse woud

          Hallo,

          Hier is een verslag van mijn trip in februari: http://blog.photodj.be/#post125.

          Ik ben een paar weken nog eens terug geweest en het was er fantastisch: de ganse berenfamilie was buiten en de wolven waren actief. Alleen bij de lynxen waren heeeeel kalm.

          Alvast veel shootplezier ginder.

          Johan

          Comment

          Working...
          X