Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Orde en chaos

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Orde en chaos

    Begin september ben ik met enkele andere leden van de sterrenwacht Mira en Urania naar de Provence getrokken om visueel en fotografisch te genieten van een nachthemel die zeer weinig last heeft van lichtvervuiling.
    Hieronder zie je een startrails foto genomen op 3 september. De totale belichting bedraagt ongeveer 4 uur, gemaakt van 494 foto's van 30s @ ISO800 met een Canon 7D en f/4 17mm.
    De sterren zorgen voor de orde. De chaos wordt gecreëerd door de mens (hoe kan het ook anders ;-) De rode kronkellijntjes zijn afkomstig van kleine rode led-lampjes die we bij ons hadden en die ons nachtzicht niet te veel verminderde.
    De verkleinde foto resulteert in een interferentie-effect van de sterrensporen. Daarom hier ook de link naar de foto op originele grootte.



    Wat ik nog zoal heb kunnen fotograferen tijdens die week kan je bekijken op mijn website (wel even doorklikken op de plaatjes om ze op originele grootte te bekijken)

    Groeten,

    Bart

  • #2
    Re: Orde en chaos

    die grote is erg mooi.
    grt,bouk.
    wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
    http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

    Comment


    • #3
      Re: Orde en chaos

      Alhoewel technisch knap, en mijn complimenten daarvoor (de grote versie is inderdaad indrukwekkend), vind ik de foto op zichzelf minder geslaagd. Genieten van de nachtelijke hemel in de Provence associeer ik met rust en daarvoor vind ik deze foto te druk. De chaos van het licht op de voorgrond vind ik storen. Het is dat er nog een beetje boomgrens te zien is, anders zou je bijna niet weten waar je naar kijkt. Ik zou liever meer voorgrond zien, zonder veel chaos. Maar dat is persoonlijk he? Nogmaals: technisch knap!

      Comment


      • #4
        Re: Orde en chaos

        De grote is heel mooi uitgevoerd maar de rode lampjes vind ik ook maar niets eerlijk gezegd. Op de kleine geeft die interferentie dan weer grappige effecten!
        Web: http://www.hanscouwenbergh.be
        Like my page! https://www.facebook.com/HansCouwenberghPhotography?ref=hl

        Comment

        Working...
        X