Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 14 van 14
  1. #1
    Geregistreerd: 11 september 2013

    Standaard 2 flitsers gebruiken

    Hallo ik fotografeer met een canon R6 met flitser Canon Speedlite 430EX III-RT en Canon ST-E3-RT Speedlite Transmitter.

    Ik zou graag met 2 flitsers werken, mijn vraag is kan dit samen met de Canon Speedlite 430 EXll of moet het exact 2 dezelfde zijn.

    Alvast bedankt.

  2. #2
    Geregistreerd: 11 februari 2006

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Wat dacht je van: gewoon proberen?
    Nikons, Nikkors, Sigma's en Tamrons..15 tot 400mm en nu ook een Pen + Zuiko's en Lumix...

  3. #3
    Geregistreerd: 18 november 2013

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Dat is geen enkel probleem, ik werk regelmatig met 3 flitsers op mijn R6 en R5 camera met de 430EX III-RT 's in samenwerking met de Canon ST-E3-RT speedlite transmitter. Ik dacht dat je zelfs tot 7 flitsers met de aangehaalde combinatie kan aansturen. Bovendien kan je daarenboven nog een onbeperkt aantal flitsers bijplaatsen die op flitslicht reageren. Die kan je dan wel niet in lichtsterkte met je transmitter sturen.
    Heel prettig en leerrijk om zo met flitslicht te experimenteren, als je daarbij nog wat parapluutjes bijkoopt dan kan je er (op locatie) een studio mee nabootsen.

  4. #4
    Geregistreerd: 11 september 2013

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Kan nog niet proberen, moet er nog eentje aankopen en de Canon Speedlite 430 EXll is goedkoper, vandaar.

  5. #5
    Geregistreerd: 11 september 2013

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Hartelijk dank voor de duidelijke info.

  6. #6
    Geregistreerd: 11 september 2013

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Bedankt voor de duidelijke info

  7. #7

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Dat zal helaas niet gaan.
    ST-E3-RT werkt met een radiosignaal.
    ST-E2 werkt met infrarood.(vroeger systeem)
    Een 430 EX-II heeft geen ontvanger voor het radiosignaal,en kan dus niet aangestuurd worden met een ST-E3-RT.
    Alle Canonflitsers met RT in de benaming,zijn dus wel compatiebel.
    Die RT-flitsers zijn wel aanstuurbaar met infrarood,dus wel combineerbaar met een 580 EX-II,ST-E2,of sturing vanuit een body.Met een 430 EX II ?Die heeft geen masterfunctie.
    Omgekeerd helaas niet.
    Laatst gewijzigd door demuro; 11 september 2022 om 17:45

  8. #8
    Geregistreerd: 10 september 2015

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Als je de flits(en) nog moet bijkopen en budget onder controle moet blijven zou ik aanraden om eens te kijken bij het merk Yongnuo.
    Ze hebben enkele flitsen die compatibel zijn met het ST-E3-RT radio protocol.
    Zoals deze bv: https://yongnuousa.net/products/600ex-rt

    Voor die prijs kan je niet sukkelen.
    Een zeer krachtige flits, off camera te gebruiken maar ook on camera.

    Terzijde: De trigger hebben ze ook bij Yongnuo voor de helft van de prijs. En compatibel met Canon flitsen!

    Het merk heeft een zeer goede reputatie desondanks het China spul is.

    Alternatief kan je ook ander materiaal kopen van dat merk met een merkeigen radio protocol.
    Die zijn super goed ook en nog goedkoper.
    Nadeel is dat die laatste niet te combineren zijn via het Canon radio protocol.

  9. #9
    Geregistreerd: 18 november 2013

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Zoals Demuro schreef zal het inderdaad niet gaan met een 430 EX-II- versie, enkel vanaf de 430 EX-III versie of hoger!!
    Toch 2x nadenken vooraleer je een Yongnuo koopt, deze lijkt als 2 druppels op een Canon maar sommige van de onderliggende functies werken niet! Ook de transmitter van Yongnuo moet soms een software update krijgen om met de nieuwste flitsen te kunnen werken. En omdat ik ooit ook begonnen ben met Yonguo flitsers en transmitter weet ik wat het is om een software update te doen op die transmitter (daar is een USB-poortje aan en kan met je PC verbonden worden, maar dan!!). Gelukkig kan een Google translater Chinees vertalen, anders was het mij nooit gelukt om die update te doen! Bij de update van die transmitter kreeg ik van Windows verschillende waarschuwingen dat het om een onveilige site ging!!!
    Uiteindelijk ben ik naar origineel Canon spul overgestapt en dat werkt bij mij nu al 2 jaar zonder problemen.
    Je beslist natuur zelf wat je zal doen, maar ik deel enkel mijn ervaring maar.

  10. #10

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    En als je de techniek goed onder de knie wil krijgen (als dat al nodig mocht zijn uiteraard), Belgiumdigital start in het najaar met workshops flitsen met o.a. reportageflitsen ...
    Later meer info hierover maar het komt eraan op een heel en nieuwe leuke locatie.

    Jaja
    Voorzitter Belgiumdigital VZW - Sony A7III, Sony A7II, Nikon D500, D5300, Canon G5XMkI, Olympus E-M1MkII, allen met wat glaswerk ...
    Mijn webalbums: https://www.flickr.com/photos/jajabd/sets/ Mijn weblog: http://jajabd.wordpress.com

    Belgiumdigital: uw digitale thuishaven!

  11. #11

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    De dochter heeft een Canon R7 gekocht. Zelf heb ik nooit flitsers gebruikt dus ken er eigenlijk niets van. Maar die wil er nu eentje . Wat raden jullie aan , en kan je die ook (of met wat) aansturen als zij hem off camera zou willen gebruiken. Met wat ik hierboven lees, misschien liever geen China product...
    Klein kodakske

  12. #12

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    In een gebruikersreview over een R6,(A.. ... Cr....),was de man zeer tevreden over zijn toestel,maar ..... geen enkele van z'n third part. flitsen had nog TTL meting.
    Altijd voorzichtig zijn met niet merkeigen flitsen vnl. bij nieuwe toestellen en kijken of ze compatiebel zijn.
    Protocollen kunnen nog al eens veranderen.

  13. #13
    Geregistreerd: 18 november 2013

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door vroy Bekijk bericht
    De dochter heeft een Canon R7 gekocht. Zelf heb ik nooit flitsers gebruikt dus ken er eigenlijk niets van. Maar die wil er nu eentje . Wat raden jullie aan , en kan je die ook (of met wat) aansturen als zij hem off camera zou willen gebruiken. Met wat ik hierboven lees, misschien liever geen China product...
    De eos R7, R6 mark II en R3 beschikken over een nieuwe hotshoe! Dat wil zeggen dat je met een ST-E10 transmitter van Canon (deze transmitter werkt zonder batterij) je flitsen (430EX III-RT of hoger) vanaf je toestel kan bedienen. Je drukt dan gewoon op "menu" van je transmitter en op je display van de camera kan je dan alle instellingen doen. Ik werkt op mijn R6 MK II zo met 3 Canon flitsen en dat werkt zeer zeer goed! Bovendien is de ST-E10 transmitter helemaal niet duur in vergelijking met andere transmitters, deze is bovendien zeer klein en weegt nauwelijks iets. Met een paar goedkope parapluutjes en statiefjes kan ik zo overal aan strobisme doen. Ik ben er heel tevreden over.

  14. #14

    Standaard Re: 2 flitsers gebruiken

    Dank jullie wel. Ze zal dan best deze raad opvolgen en gaan voor die Canon ST-E10 transmitter en de 430EXiii-RT op haar R7. Zal wel voldoende zijn voor haar opleiding op school. Bedankt.
    Klein kodakske

Soortgelijke discussies

  1. Panasonic & Canon flitsers samen gebruiken?
    Door Jürgen_74 in forum Strobist
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 27 april 2010, 11:35
  2. flitsers gebruiken op verplaatsing
    Door liejevan in forum Accessoires
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 4 februari 2008, 08:05
  3. Flitsers gebruiken als Master/slave
    Door koengabriels in forum Accessoires
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 16 januari 2008, 23:46
  4. externe flitsers als studio flitser gebruiken
    Door den toerist in forum Accessoires
    Reacties: 14
    Laatste bericht: 12 oktober 2007, 21:48
  5. Verschillende Nikon flitsers gebruiken
    Door Amateurken in forum Accessoires
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 23 augustus 2007, 07:57

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •