Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

    Vandaag hebben Wim en ik het parcours een keer doorlopen. Het ziet er echt de moeite uit...Foto-Technisch soms een uitdaging.
    Wat cruciaal is dat is onze timing. We hebben verschillende afspraken zodat we weinig of geen achterstand kunnen/mogen oplopen. Dus zorg aub dat je op tijd bent, wachten op een laatkomer kan spijtig genoeg echt niet. Lukt het om een of andere reden toch niet geef dan een belletje (Frans 0494 75 49 67 of Wim 0496 78 55 98) zodat we een nieuw punt kunnen afspreken na het eerste fotomoment.
    We brengen mee:

    1 balpen om de nodige documenten te ondertekenen. Voor iets hoort iets en het Federaal Parlement en nog andere willen graag foto's kunnen gebruiken ...
    Statief indien mogelijk. De sites zijn zo danig groot (volume) dat een flash niet echt zinvol is. De Senaat, mmm, daar lukt dat niet. Er werd ons ook gevraagd om zo weinig mogelijk flash te gebruiken.
    Een groothoek-lens,eventueel een fisheye-objectief, een lichte tele, een manuele afstandsbediening kan soms nuttig zijn.
    Een tot meerder reserve-accu's (afhankelijk type toestel)
    Wie nog nooit bracketing heeft gedaan, misschien toch even de handleiding erop na lezen en eens proberen. Ik ben zeker dat dit een unieke kans is om eens met die techniek te spelen en we komen zeker op plaatsen waar dat zelfs wenselijk is. Uitleg zal daarover wel gegeven worden.
    Respect voor de collega's. Bepaalde sites zijn klein, dus we lopen snel in de weg. Laat iedereen de kans foto's te nemen zonder al te veel storende elementen.
    Geen overvolle rugzakken. Dit belemmert niet alleen, het bezwaart ook wel de rug en loopt moeilijk.

    NIET VERGETEN: Bokes om de lichamelijke conditie op peil te houden
    Leute, plezier en die stralende glimlach voor de groepsfoto.Gemakkelijke schoenen. We wandelen in droog gebied, wel hier en daar wat kasseien en binnenshuis doen we wel trappen
    Eventueel bescherming tegen de regen. Alhoewel we doortochten, buitenwandelingen proberen te vermijden als het natter wordt

    Personen die met Wim mee gaan ('s morgens de eerste uittocht) wordt verzocht 5 Euro mee te hebben, wel niet verplicht, maar 't zou een schone geste zijn)
    Metro-gebruikers: Pasmunt of tickets




    INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN. (We moeten voor de senaat een deelnemerslijst doorsturen)
    Er komt nog volop uitleg over wat we meenemen en vooral wat niet ... Dus effen volgen


    Hier onze gsm-nummers waarmee U ons kan bereiken.
    Neem die ook mee tijdens de SD zelf. Je weet maar nooit.
    We zijn er ooit in geslaagd om gedurende het eerste uur van een SD al iemand voor de gehele dag kwijt te spelen

    François KLAASSEN (FKVK) : 0494 75 49 67
    Wim Vanmaele (Wim.Vanmaele) : 0496 78 55 98


    Deze SD heeft haar erkenning verdiend. De erkenning brengt een verplichting met zich mee.
    De deelname aan de SD is voorde BD vzw-leden gratis.
    Alle aanwezigen dienen een lijst te ondertekenen indien ze gedekt willen worden door de activiteiten verzekering van Belgiumdigital vzw.
    VZW-leden zijn gratis verzekerd, NIET-vzwleden kunnen mits betaling van 2€ per persoon ook aanspraak maken op deze beperkte ongevallen verzekering.





    Eindelijk, met fierheid kunnen we zeggen "De kogel is door de kerk", of houden we het liever spreekwoordelijk over "De vogel is door de Senaat".
    Op 21 maart 2015 bezoeken we onder andere "Het Federaal parlement" te Brussel.
    Over de ruimere inhoud willen we het hier niet hebben buiten het feit dat we officieel om 14 uur aan de ingang van het Federaal Parlement zijn verwacht.
    Deze SD heeft ons heel wat kopbrekens bezorgd (verhoogd bedreigingsniveau) maar uiteindelijk zijn we door de hele paperasserij heen gewalst en hebben we alles rond gekregen.



    Er wordt uitzonderlijk heel vroeg in de morgen gestart en we rekenen erop dat iedereen zich aan de afgesproken uren houdt.
    Om stip 9u15 komen we tesamen nabij het Muntcentrum in een nieuwe moderne overdekte winkelgalerij (Anspach Shoppingcenter, ASC). De winkels gaan er pas open om 10 uur waardoor het er niet druk en rustig is
    We verzamelen daar omwille de papierwinkel en we daar centraal, makkelijk bereikbaar en droog zitten. Security is van onze abnormale aanwezigheid op de hoogte gesteld en zal desnoods een oogje in het zeil houden.
    Deze galerij heeft twee ingangen (zie pijlen) en we verzamelen er ongeveer in het midden. Coöordinaten: 50.849725, 4.352118



    Eventueel starten we een 30 minuten later. SD heeft bloed en zweet en tranen gekost om het geheel rond te krijgen, maar over één punt is er nog onzekerheid. Houd dus dit topic in het oog.

    Metro-gebruikers:
    Voor wie met de metro wenst te komen en zijn wagen op een veilige plaats kwijt wil is er kleine, maar mooie plaats in de omgeving van de Heizel.
    Deze parking (Amethiststraat) is ENKEL bereikbaar via de Romeinse Steenweg en je dient er doorheen een woningflat (bouwwerf) te rijden. Oppassen wie met GPS-hulp rijdt
    Hier de coördinaten:
    Amethiststraat 5A
    1020 Brussel
    GPS-coor: 50.896974, 4.325713
    Merk op, maps.google.be is NIET up-to-date. De kaart die geschenen wordt is FOUT. Enkel bereikbaar zie het hieraan toegevoegde plan. Daar is er veilige en gratis parking.
    Dus enkel bereikbaar via de Roemeinse steenweg en dan Amethiststraat, anders lukt het niet ! Een verwittigd man is er hier 4 waard.

    .......

    We komen daar samen tegen ten laatste 8.25 zodat we de Metro kunnen nemen om 8u32. Verzamelen doen we aan het Metro-gebouw 'Boudewijn', zie cirkel tweede plaat, zodat iedereen nog een kaartje kan bestellen
    Gezien het strakke schema van de dag wordt NIET gewacht op personen. Wie de metro neemt doet er dus best aan, eerst zijn kaartje te bestellen en dan pas handje(s)) te schudden. Er is enkel een GO-automaat om je kaartje te bestellen. Er kan met een bankkaart betaald worden, eventueel ook met pasmunt, er is wel geen teruggave, maw papieren geld lukt niet.
    Goedkoopst is een 'Heen en Terug'-ticket en kost je 4 Euro.
    Het beoogde metro-station is "Koning Boudewijn". Hier zijn er twee ingangen, we nemen deze helemaal op het einde, het verst van de Heizel af, en dan ook het dichtst bij onze parkeerplaats. Dit is de zijde waar je de Heizel, atomium en koning Boudewijn-voetbalstadion NIET kan zien.
    Wie via een andere metro-lijn wil komen, geen probleem.
    Het Munt-gebouw en het ASC (waar we samenkomen) zijn gelegen aan het metrostation "De Broucqère". Trouwens het Muntcentrum wordt ook "De Broucqère"-toren genoemd.

    Treingebruikers:
    Treingebruikers stappen af in Brussel-centraal. Vandaar is het ongeveer 7 minuutjes wandelen tot aan het Muntplein. Rechts zie je het Muntcentrum en links de ingang van het ASC (op de hoek).

    Wagengebruikers:
    Wie met de wagen komt kan in Brussel zijn wagen kwijt in één van de vele betaalparkings. Houdt er echter wel rekening mee dat die heel duur zijn en dat niet alle parkings 24 op 24 open. De SD duurt maar tot 17 uur, maar niemand belet je nadien Brussel nog te bezoeken tot een later uur. De openingsuren kan je steeds vinden aan de ingang, beter is via internet de nodige info in te winnen.

    Agenda:

    9u15
    verzamelen in het ASC (nabij het Muntcentrum). Registreren deelnemers en nodige papperasserij in orde brengen
    9u30
    We starten officieel de SD ... en gaan naar ... naar ... naar ... naar
    13u30
    We nuttigen ons middagmaal, nemen een drankje. Merk op: Er is GEEN eten verkrijgbaar in de cafetaria, maar we mogen er wel ons bokes opeten. Ook hier weer is er nagenoeg GEEN mogelijkheid om in de nabije omgeving enige eet- of drankgelegenheid te vinden. Dus reken daar NIET op
    14u00
    We worden ontvangen bij het Federaal Parlement waar we onder leiding van een gids (of twee) diverse zalen bezoeken
    17u00
    Afsluiten van de SD-Brussel: "De Domi optimati" (de huizen van de senatoren). Voor diegene die dan nog niet moe zijn en er zin in hebben kunnen we afzakken naar het centrum en daar SD-Brussel "De Domi optimisti" aanvangen.
    Sorry, maar dit is geen gewone SD vandaar dat we enkel het bezoek aan het Federaal Parlement kunnen aankondigen. De rest is voor ons allen een verrassing (Mag ook wel eens, 't moeten niet altijd BD-ers zijn die organiseren)

    Er wordt voor zover aan ons geweten veel gewandeld en bij eventueel slecht weer is voorzien in een evenwaardig vervangingsprogramma. (Neen, sorry, we gaan NIET naar 'La mort subiete')

    En nu in telegramstijl.
    1) Wat brengen we mee ?
    1 balpen, stylo of bic. Dit om de nodige documenten te ondertekenen (Zie punt 2)). Bedelacties werken sterk vertragend.
    Boterhammen voor over de middag. Drank is ter plaatse verkrijgbaar.
    Fototoestel, objectieven, accu's, afstandsbediening, statief, flash (alhoewel we niet echt gevonden zijn om flash te gebruiken)
    We mogen onze rugzak, schoudertas mee nemen.
    Tijdens de wandeling zal er mogelijkheid zijn om iets te drinken en zijn de dwingende stopplaatsen ook voorzien.
    2) Helaas, voor iets hoort iets en hieraan kunnen we niet ontsnappen.
    Iedere deelnemer (fotograaf) wordt gevraagd een document te ondertekenen waarin bevestigd wordt dat:
    - foto's niet zullen gebruikt worden voor publicatie (zonder goedkeuring van de bezochte instelling) (Shoot is geen probleem)
    - De genomen foto's worden gratis ter beschikking gesteld van de bezochte instelling. Deze mag de foto's dan vrij gebruiken mits verwittiging van de auteur en naamsvermelding.
    3) Wegens de verhoogde veiligheidsnormen:
    - Een ondertekende lijst van alle deelnemers ( ook de eventuele niet-fotografen) met nodige info (zie inschrijvingsinfo)
    - Iedereen dient in het bezit te zijn van zijn identiteitskaart. Wie die vergeten is, komt er gewoonweg niet in.
    - Alle tassen, zakken kunnen eventueel doorzocht worden. We vragen dan ook om zich van enige commentaar te willen onthouden indien spontane controle gedaan wordt.
    4) Vestiaire en kast om eventueel een tas in te stoppen zijn voorhanden
    5) Entree-gelden.
    Eventueel is er een entree-geld verschuldigd. Zorg dat U dit bedrag gepast mee hebt en dat dit in een enveloppe zit waarop alle voornamen en namen van uw gezelschap op staan. Dit bespaart ons een hoop tel- en rekenwerk en bespaart op verloren tijd.
    Geef dit bedrag, enveloppe af bij registratie in het ASC. Indien er een bedraag dient betaald te worden en hoeveel (max 7 Euro per persoon) is nog niet besloten. We onderhandelen hierover verder. Wanneer een definitief besluit zal dit hier gemeld worden en worden alle ingeschreven deelnemers persoonlijk verwittigd.
    Het bedrag: We houden geen rekening met speciallekes zoals 'oude van dagen' of 'jonge van dagen'. We hebben één prijs bedongen en die wordt gedeeld door het aantal deelnemers. Dit betekent evengoed dat er geen fooien ... meer worden gegeven.
    6) Verantwoordelijkheden.
    Deze SD heeft nogal wat voeten in aarde gehad voor wat betreft toegang, toelatingen. We hebben ons dan ook volop geëngageerd dat alles vlot en correct zou en zal verlopen. We hopen dat iedereen daar rekening mee houdt. We weten wel dat dit normaal steeds zo is, maar soms is ons enthousiasme zo sterk, zo groot dat we bepaalde afspraken gewoon vergeten. We hopen hier dat iedereen een rol van begeleidend agent opneemt en er probeert voor te zorgen dat we nadien niet beschaamd dienen te zijn. Wie zich niet aan afspraken houdt zal spijtig genoeg de groep moeten verlaten.
    7) Documentatie.
    En nu gaan we het weten ... Nu weten we eindelijk wat er op het programma staat.
    Mis, de documentatie zal tijdens de dag wel worden verstrekt en nadien komt er een samenvatting in PDF-vorm op BD in dit topic die iedereen dan kan ophalen.
    8) Engagement.
    Dit is een door BD-erkende SD. Het pleziert dan ook en BelgiumDigital evenals de organisatoren om na de SD na deze drukke SD, hier op het forum in "Shooting Days Foto's" jullie foto's, albums te kunnen, mogen bekijken en te beoordelen. Dit steekt iedereen die betrokken was, is , een hart onder de riem. Dit laat dan ook iedereen toe te zien hoe zijn buur de omgeving heeft waargenomen en gefotografeerd.
    Dit biedt je, ons dan ook de kans de bedenking te maken: 'Hoe komt het dat persoon X dat heeft gezien, ik stond erbij en ik keek ernaar, maar ik zag het niet'.
    Verder hoeft het geen betoog dat iedereen humor en plezier en leute mee brengt;
    9) Allerlei, bladvulling.
    De gevraagde info-velden DIENEN correct ingevuld. Gelieve ook de volgorde te willen respecteren en alle nuttige commentaar onderaan de inschrijving te plaatsen. Dit voorkomt bij ons nutteloos kuis- en verbeterwerk.
    Deze SD vergt werkelijk veel administratie achter de gordijnen en wordt gedragen door een paar enkelingen. Houdt daar aub rekening mee
    Wie plaats heeft in zijn wagen of vervoer zoekt, kan dat hier gewoon als een antwoord op de SD-aankondiging (dit topic). We nemen hierover wel geen data op de startpagina van de SD-aankondiging
    Het aantal inschrijvingen is beperkt tot max 25 à 30 personen en gebeurt in volgorde van ontvangen PM met data. Vanaf 31 inschrijvingen wordt iedereen op de reservelijst geplaatst (volgorde ontvangen PM).
    Een foutief aangeleverde PM wordt helaas niet geregistreerd en teruggestuurd.
    10) En hoe schrijven we nu in ?
    Inschrijving gebeurt enkel via PM naar de organistor FKVK of hulp Wim.Vanmaele:
    Alle gevraagde velden dienen met uitzondering van de nickname en het lidnummer ingevuld te worden.
    Alle persoonlijke data worden hier niet weergegeven, maar worden wel aan de betrokken diensten die ze eisen overgemaakt.
    Per persoon van je groep (als je voor meerdere inschrijft) dient een inschrijffiche ingevuld.
    Copieer hiervoor onderstaande inschrijffiche integraal (regel 'Inschrijffiche persoon ...' totenmet regel 'Komt rechtstreeks ...') en plakt die onder de ingevulde gescheiden met een blanco-regel,

    Indien geen Nickname, niets in vullen,
    Indien niet betaald voor 2015 eveneens het veld leeg laten
    De gevraagde naam is diegene die effectief op de identiteitskaart staat !!!
    Alle andere velden obligaat in te vullen.
    Gelieve geen velden te wissen, te verplaatsen of toe te voegen aub, dit belet automatische verwerking en de registratie zal hierddoor niet gebeuren

    Inschrijving SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21


    Inschrijffiche persoon 1:
    1. Nickname:
    2. Lidnummer (Enkel indien betaald voor 2015):
    3. GSM/telefoon:
    4. Voornaam:
    5. Naam:
    6. Geboortedatum 'YYYY-mm-dd':
    7. Postcode:
    8. Woonplaats:
    9. Land:
    10. Komt naar het Boudewijn station (8u25):
    11. Komt met de trein, afspraak ASC (9u15):
    12. Komt rechtstreeks naar het ASC (9u15):


    Inschrijffiche persoon 2:
    1. Nickname:
    2. Lidnummer (Enkel indien betaald voor 2015):
    3. GSM/telefoon:
    4. Voornaam:
    5. Naam:
    6. Geboortedatum 'YYYY-mm-dd':
    7. Postcode:
    8. Woonplaats:
    9. Land:
    10. Komt naar het Boudewijn station (8u25):
    11. Komt met de trein, afspraak ASC (9u15):
    12. Komt rechtstreeks naar het ASC (9u15):

    .
    ....
    Inschrijvingen volgorde inschrijvingen

    Nr Inschrijf
    Nr
    Nickname Woonplaats Aantal Metro
    Boudewijn
    Trein Ander ?
    Deelnemerslijst
      
    1)
    1
    Wim.Vanmaele BUGGENHOUT
    4
    X
      
    5)
    2
    FKVK WEMMEL
    1
    X
      
    6)
    3
    stefaninno ZOLDER
    1
    X
      
    7)
    4
    aquariusjk GERAARDSBERGEN
    2
    X
      
    9)
    5
    zimbru MERCHTEM
    1
    X
      
    10)
    6
    Lieven Lema STROMBEEK-BEVER
    1
    X
      
    11)
    7
    Blikvanger TIENEN
    1
    X
      
    12)
    8
    Lut DIEPENBEEK
    1
    X
      
    13)
    9
    falcon-photos TERVUREN
    1
    X
      
    14)
    10
    HEYLO MEISE
    1
    X
      
    15)
    11
    Lootje RONSE
    1
    X
      
    16)
    12
    fotosdirk BELLEM
    1
    X
      
    17)
    13
    rx-ke MERCHTEM
    1
    X
      
    18)
    14
    MP61 LIER
    2
    X
      
    20)
    15
    Bachus1909 EMBLEM
    2
    X
      
    22)
    16
    Italiamipiace ERPE-MERE
    1
    X
      
    23)
    17
    kuifjetintin DE HAAN
    1
    X
      
    24)
    18
    pjerreke WILRIJK
    1
    X
      
    25)
    19
    Djiezeskraaist ADINKERKE
    1
    X
      
    26)
    20
    kadoeter DILBEEK
    1
    X
      
    27)
    21
    Wimmeke76 WESTERLO
    1
    X
      
    28)
    22
    Yelle VILVOORDE
    1
    X
      
    29)
    23
    lilybie DILSEN-STOKKEM
    1
    X
      
    30)
    24
    pack94 ZELZATE
    1
    X
      
    31)
    25
    1
    X
    Last edited by FKVK; 20 maart 2015, 17:08.

  • #2
    Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

    PM is versturd, dus, ik ga mee.
    Het is effectiever tijd te investeren in het maken van een goede foto dan in het digitaal nabewerken van een slechte.

    Comment


    • #3
      Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

      Zimbru kan mee met mij. Herman, ik kom je 's morgens ophalen ... en je kan ook weer mee 's avonds indien we het overleefd hebben.
      https://www.fotospotter.be
      Je suis content d’être heureux

      Comment


      • #4
        Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

        Gelieve ons beide in te schrijven, Bachus1909 en Francis1950.

        PB is onderweg.
        Doe nooit iets aan een ander wat je zelf niet graag hebt !!!
        Met een gebalde vuist is het moeilijk iemand de hand te schudden.

        BD0460BE

        Comment


        • #5
          Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

          Zonet ook een pb verstuurd.
          Alvast bedankt.
          MVG. Hugo

          Comment


          • #6
            Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

            Inschrijving gedaan via PB.
            Tkx voor het organiseren.
            Canon 5D MkIII met Canon EF 28-135mm F/3,5/5,6 IS AF, Canon L 28-300mm f/3,5-5,6 IS USM , Canon L EF 16-35mm f/2.8 USM II, Sigma 105mm 2.8 Macro, Canon Speedlite 430 en 580 Ex II met ST-E2

            Comment


            • #7
              Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

              PM is verstuurd.

              Hopelijk kan ik mee.

              Comment


              • #8
                Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                Graag schreef ik mij in voor deze sd
                Alleen weet ik niet hoe ik mij via PM Moet inschrijven ?
                Kadoeter
                Lidnr BD2540BE
                Inschrijffiche persoon 1:
                Nickname:kadoeter
                Lidnummer (Enkel indien betaald voor 2015)D2540BE
                GSM/telefoon:0485747046
                Voornaam:MARCEL
                NaamE WEVER
                Geboortedatum 'YYYY-mm-dd':1955-12-11
                Postcode:1700
                WoonplaatsILBEEK
                LandELGIE
                Komt naar het Boudewijn station (8u25):
                Komt met de trein, afspraak ASC (9u15):
                Komt rechtstreeks naar het ASC (9u15):X
                Last edited by kadoeter; 28 februari 2015, 09:19.

                Comment


                • #9
                  Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                  PM verstuurd
                  http://www.flickr.com/photos/wimmeke76/

                  Comment


                  • #10
                    Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                    Voor zover ik er nu zicht op heb, zijn we aan de reservelijst aanbeland ...

                    Bon, we krijgen de vraag (vragen) van wat zien we nu en wat nemen we mee ?

                    Helaas kunnen we buiten Het federaal Parlement daar geen antwoord op geven .
                    Wat voor materiaal we mee nemen, al evenmin want iedereen is gewoon anders in het fotograferen van zaken.
                    De ene neemt graag details de andere niet. De ene doet een concert met een fisheye en de andere met een 70-200 mm.
                    Dus echt helpen kan ik niet, kunnen we niet.
                    Als je je het Federaal Parlement kan voorstellen, dan heb je in feite een antwoord op de vraag. Alles kan gebruikt worden en alles kan niet gebruikt worden.

                    Soms heb ik al eens zin gehad een SD te organiseren waarbij iedereen slechts 2 lenzen mag mee brengen. Een 25mm en een 75mm (FF e, voor de crop-camera een 16mm en een 50mm).

                    War wel zeker is, een statief is echt welkom, een flash echter niet. Houd er rekening mee dat een flash eventueel verboden wordt ter plekke. We zullen dat ter plekke dan wel horen, maar een verwittigd man is er 2 waard en houd er dus rekening mee dat inflashen NIET zal kunnen. Een statief is wel overal toegelaten.
                    https://www.fotospotter.be
                    Je suis content d’être heureux

                    Comment


                    • #11
                      Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                      Heb me ook ingeschreven via pm aan FKVK op 27-02 maar sta niet op de lijst

                      Comment


                      • #12
                        Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                        is het nog mogelijk om in te schrijven voor deze SD
                        Groetjes Liliane geluk is geen kant en klaar product het onstaat door wat je doet
                        Panasonic lumix DMC-FZ8 +FZ38-FZ150Tussenring met DMW-LC55 http://lilybie.jalbum.net/

                        Comment


                        • #13
                          Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                          tuurlijk, eventueel kom je wel op de reservelijst ....
                          https://www.fotospotter.be
                          Je suis content d’être heureux

                          Comment


                          • #14
                            Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                            Oorspronkelijk geplaatst door yelle Bekijk bericht
                            Heb me ook ingeschreven via pm aan FKVK op 27-02 maar sta niet op de lijst
                            Kan je de mail naar hem, even naar mij doorsturen aub ....
                            https://www.fotospotter.be
                            Je suis content d’être heureux

                            Comment


                            • #15
                              Re: SD-Brussel: "De Domi optimati", 2015-03-21

                              Oorspronkelijk geplaatst door Wim.Vanmaele Bekijk bericht
                              Kan je de mail naar hem, even naar mij doorsturen aub ....
                              Net gedaan

                              Comment

                              Working...
                              X