Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

BD SDays ISTANBUL (5dgn/4n tss 1-15 juni '04)

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • BD SDays ISTANBUL (5dgn/4n tss 1-15 juni '04)

    Beste vrienden,

    Jawel, dat zijn jullie ...!

    'k Zit al een tijdje een organisatorisch initiatief in het kader van Shooting Day(s) uit te broeden ... en neen, het is geen grapje!!

    Heb op een bepaald topic al aanleiding daartoe gegeven zelfs; zie: http://dc.netadmin.be/topic.asp?TOPIC_ID=27458&SearchTerms=,'n,vélootje (pagina 2) Aanleiding tot de idee is gekomen in de periode dat BD 3 jaar ging bestaan. Het was toen, dacht ik, dat Mic ook weer 'ns zo'n fantastische topic opstarte ... waarop er o.m. ter sprake kwam dat BD binnenkort misschien nog wel internationaal zou gaan ...?! En toen kreeg ik meteen een gigantische flits in m'n hersenpan: "why not?!"


    EN, WAAROM "ISTANBUL"?????????


    "Ik heb geleidelijk geleerd je lief te hebben. Eerst angstig, verlegen, later vol verlangen. Ik heb je geleidelijk leren kennen. Zoals je een onbekend vrouwenlichaam leert kennen, door het te betasten. Toch was jij er altijd al ... Sinds de mensen uit Megara gevolg gaven aan de woorden van het orakel van Delphi en naar je kusten kwamen, om zich te vestigen op het schiereiland tegenover de kust der Blinden. Ja, je bent er zelfs al véél langer, sinds de eerste mensen zich beschermden tegen wilde dieren, door schuilplaatsen van riet te bouwen, op de plaats waar het riviertje van Kagithane in de Gouden Hoorn uitmondt. Lygos was je naam ... Byzantium was je naam ... Nieuw Rome was je naam ... Jij was er altijd al, Istanbul. In een tijd zonder verleden of toekomst! Constantinopolis was je naam - hoofdstad van een groot keizerrijk, en beruchte plaats waar de eerste koepel in de geschiedenis boven op de Aya Sofya werd gezet - als een sterrenhemel ... als een omgekeerde afgrond. Je was altijd al uniek, met je zuidwester en je noordooster, met je scholen vis die door de Bosporus werden meegevoerd naar de Zee van Marmara.
    Je was er altijd al, Istanbul ...Huis van het Geluk was je naam ... Huis van het Kalifaat was je naam.
    Een mensenmassa bestaand uit Albanezen, Bosniërs, Grieken, Joden, Armenen, Turken, Arabieren, Circassiërs, Georgiërs en later ook Genuezen en Venetianen ... vulde je overdekte markten.
    Zetel van de Verheven Osmaanse Staat was je naam ... Er kwamen aardbevingen! De pest waarde rond in je havens. Aan de Bosporus stonden je villa's, je paleizen en je houten huizen in lichterlaaie! ...
    Maar, alles werd weer opgebouwd en nieuwgeborenen namen de plaats in van hen die stierven in de aardbevingen, branden en oorlogen, of die het slachtoffer van de perst waren geworden ...
    Alleen jij bleef ... Omdat je er al altijd was. Op de plaats waar drie zeeën bijeen komen. Je naam was Lygos, Byzantium, Huis van het Geluk, ... en Istanbul."


    - MIJN vurige passie voor deze levendige en triomfantelijke metropool had ik nóóit beter kunnen uitdrukken dan Nedim Gürsel, bijgetiteld: De Eerste Vrouw


    Het is nog wat vroeg - zullen jullie op het eerste zicht misschien denken, maar hetgeen ik samen met Girly wil organiseren, vergt wel een beetje tijd en inspanning én zorgvuldige organisatie - het zal ons echter geen lastige moeite kosten hoor. Integendeel, voor mij (Sam) is het een ware uitdaging om een eigen idee in alle creatieve vrijheid tot in de puntjes uit te werken. En samen met enkelen onder jullie - voor het eerst buiten de landsgrenzen van Belgenland/Nederland?!, een schitterende veelzijdige gevoelige en historisch eeuwenoude metropool van een stad te gaan blootstellen aan onze dierbare lenzen: ISTANBUL - "Hij, de Heerser is in de Stad" (over wie hebben we het???!)


    Het is mij vooral een grote uitdaging, omdat ik dan eindelijk weer 'ns het beste van mezelf kan geven op een eigen ontworpen project, en dit beslist met hart en ziel, en dan nog: voor een goed doel - de VZW!
    "Alles voor de VZW!!"
    Voor ons Girly is het zéker ook een grote uitdaging, omdat deze gehele opzet voor haar compleet "nieuw" is en het voor haar, als mede-organisator, een fantastische én ondernemende levenservaring kan/zal betekenen ...


    Misschien toch even wat meer over mezelf vertellen, vooraleer jullie met schrik blijven plakken op jullie stoel, en al dan niet inschrijven ... Op 21-jarige leeftijd ben ik moederziel alleen op Istanbul gevlogen (intussen zijn we 9 jaar verder), gewapend met m'n legerbottinen aan, een pracht van een reflex-toestel!, een stevige rugzak vol kleren en een paar reisgidsen - die ik onmisbaar achtte (want, waar ik ook kom trouwens ... literaire leidraden heb ik altijd bij me) om gedurende een 3-tal maanden een door mezelf uitgestippeld parcours doorheen Istanbul en Midden-Anatolië tot in de puntjes te verkennen. Motief was: "een tipje van de sluier oplichten" om zo goed als mogelijk achter de mysterieuze waarheid te komen. Oorzaak daartoe was de opleiding die ik toen volgde, om in 2 jaar tijd gespecialiseerd gids op een bepaald gebied te worden. Mijn keuze tot specialisatie viel op Turkije, de poort tot de Orient!
    Ook al was ik er nooit eerder geweest ... Een geweldige constante passie voor het Oosten liet mij op een bepaald moment ook kennis maken met de veelzijdige en boeiende cultuur die "Turkije" rijk is/was, en ik was voornamelijk ook ontzettend aangetrokken door het mysterieuze facet van het land en z'n bevolking. VERKOCHT AAN MIJN HART!
    Heb na 2 jaar opleiding in algemene toeristische vakken en daarbij zelfstudie op m'n specialisatiegebied uiteindelijk specialisatieproeven voor mijn gebied afgelegd en m'n gidsenkaart voor de bestemming Turkije behaald. Daarop gedurende 4 jaar op en af op Turkije gewerkt (ttz. de theorie aan de praktijk getoest door héél het land daar, van het uiterste westen tot het uiterste oosten getrokken én culturele rondreizen in groep NL/FR begeleid ...)
    Sammeke is dus niet vreemd aan de Turkse mentaliteit/cultuur; heeft er in het biezonder haar mannetje leren staan, en in de loop der tijd ook een redelijk mondje Turks aangeleerd ... Hebben jullie al een beetje een gerust gevoel over de dingen nu????


    Wel, dan wil ik het nu hebben over de grove plannen:

    5 dagen/ 4 nachten verblijf in een typisch Osmaanse accomodatie *** in de historische wijk Sultanahmet, of toch tenminste in iets gelijkaardigs ... Heb research gedaan naar een goede prijs/kwaliteit bij één der Turkije-specialisten, die België als touroperator rijk is (Helaas bieden wij op het werk Istanbul niet aan, anders was het nog makkelijker geweest natuurlijk. Maar, niet getreurd: een fijn contactpersoon "reisagent" uit mijn streek is al bereid om alles samen met mij perfect uit te dokteren en te regelen voor een smetloze reservatie van ons groepke, die we liefst wel willen beperken tot 14-16 pax - Girly & Sammeke incl.!)

    Prijzen voor mei/juni 2004 zijn uiteraard nog niet bekend. Daarvoor moeten we de nieuwe zomerbrochures afwachten, die ergens begin januari 2004 moeten uitkomen. Maar, om toch al een idee te geven over het te voorziene budget, keren we effe terug naar de zomerbrochure 2003, periode juni 2003:


    Hotel Ferhat ***A
    info: http://www.hotelferhat.com

    Periode 4/6 - 6/6 : 299 euro per persoon voor 4dagen/3nachten, op basis van kamer en ontbijt, vluchten H/R incl + transferten Luchthaven-Hotel-Luchthaven incl.; annuleringsverzekering, taksen en BTW inbegrepen.

    Periode 7/6 - 10/6 : 341 euro per persoon voor 4dagen/3nachten, op basis van kamer en ontbijt, vluchten H/R incl + transferten Luchthaven-Hotel-Luchthaven incl.; annuleringsverzekering, taksen en BTW inbegrepen.

    Per bijkomende nacht: 18 euro extra te betalen per persoon!!!

    Je kunt dit hotel ook rechtstreeks reserveren, maar rechtstreeks liggen de prijzen véél hoger + reservatie is dan niet verzekerd voor annulatietoestanden ... JaJa, je moet aan alles denken, hé?!

    We moeten zéker rekening houden met enige mogelijke prijsstijging voor het zomerseizoen 2004, maar vooral ook niet vergeten dat de Touroperator bij wie ik zou opteren te boeken ook groepsprijzen biedt, vanaf 10-12 pax!!!!! En misschien zelfs nog iets extra's willen doen, als ze vernemen dat ik ooit nog hun organisatie heb vertegenwoordigd in Turkije ..................

    Een citytrip 5 dagen/4 nachten is mij ideaal gebleken voor een grootstad als Istanbul (ca 10 miljoen inwoners) ... Indertijd heb ik mij er twee weken lang weten te amuseren, maar ik heb de stad dan ook redelijk uitgekamd, hoewel: toch nog niet alles gezien/bezocht hoor!! Maar, op 5 dagen kan je relaxed zijn en TIJD uittrekken om AF te WIJKEN van de platgelopen toeristische trekpleisters/paden.


    Karakter van de shooting-trip:

    Het is nu niet mijn bedoeling om van 't begin tot het einde te lopen gidsen van A-Z en jullie bij het polleke te grijpen, dan wél hier en daar 'n woordje uitleg te geven, wanneer erom gevraagd wordt of wanneer de situatie het vraagt ... en vooral LEIDRAAD te zijn naar tal van interessante en shootingswaardige bezienswaardigheden + algemene oriëntatie in de stad. Want, zelf wil ik natuurlijk ook volop aan het fotograferen slaan, alsook Girly. Shooten blijft op dit forum nog steeds het hoofddoel, niet?! Wat niet wegneemt dat ik altijd voor ieder van ons paraat zal staan om info te geven, wat plaatselijke cultuur bij te brengen, als dat ook maar effe gewenst is ...............................
    Mensen die er soms 'ns alleen op uit willen trekken, zullen daar ook de mogelijkheden toe hebben: ter plaatse zal een stille melding daarvan voor ons reeds volstaan, en helpen wij jullie op voorhand zelfs graag verder op pad naar jullie eigen doelstellingen ('s avonds tijdens de after-shooting bvb?)
    De mensen die niet of nooit op eigen houtje een stuk alom veroverde geschiedenis willen gaan verkennen tijdens deze Shooting Days kunnen natuurlijk altijd in ons gezelschap blijven: wij zullen immer met volle vreugde en uitgesproken enthousiasme jullie gids/begeleider/animator/luisterend oor en vooral "VRIENDEN-BD'rs" zijn! Punt is ook dat we 's avonds het liefst/héél graag met z'n allen ergens wat lekkers willen gaan eten, en zoals gebruikelijk een après-shooting willen genieten met ons allen ... Als jullie dat ook leuk vinden, tenminste ...! Daartoe kunnen we dan ook wel bepaalde gezellige locaties opsnorren ... Wat allemaal niet betekent dat we zullen eisen dat de groep altijd voltallig zal zijn voor het avondeten en de après-shooting ... RUIMTE en FLEXIBILITEIT in een gemoedelijke sfeer zijn héél eigen karaktertrekken voor deze shooting-trip in wording ...


    Vorm/Inhoud van de shooting-trip:

    Op basis van het aantal deelnemers die zich HIER - in deze topic, opgeven om deel te nemen aan deze Shooting Days, willen we éénieder vriendelijk verzoeken ons ook te mailen inzake jullie ervaringen op Istanbul ... Waren jullie er al 'ns een keertje, wat hebben jullie toen bezocht??? Etc. Op basis daarvan kunnen we een specifiek doch FLEXIBEL programma opstellen, waarbij er voor elk wat wils en héél wat nieuws aan bod kan komen ... Veelzijdigheid gegarandeerd op die manier! Jullie zullen van een heus aanbod kunnen proeven en/of bepaalde dinges laten liggen voor wat ze zijn, afhankelijk van de eigen interesses ...


    Wat de praktische kant van deze Shooting Days nog betreft:

    Naarmate kandidaat-deelnemers + historiek/achtergrond bij ons gekend zijn, kunnen we een toffe planning aan de dag leggen ...

    Vanaf het moment dat de nieuwe brochures uit zijn (in de loop van januari 2004) en van zodra we hier concrete gegevens inzake afreisdata + reissom kunnen bekend maken, zullen we op een bepaalde datum wel met zekerheid bevestiging moeten krijgen van al diegenen die uiteindelijk met ons mee willen ...
    Want, het betreft hier een meerdaagse uitstap met reservatie Hotel + lijnvluchten, en op lijnvluchten zitten er meestal 100% kosten bij annulatie en/of naamswijziging (exacte info omtrent de reisvoorwaarden volgt later ook nog!) In ieder geval kan ik, normaal gesproken, via m'n contact reisagent in de loop van Januari 2004 reeds vluchten laten blokkeren voor onze groep, bij titel van Vooroptieboeking. Maar, eens de brochures uitkomen en de prijzen ook hier gekend zijn, zullen we snel moeten beslissen, maar concrete gegevens vernemen jullie dan naderhand nog allemaal tijdig en in detail via deze topic ..., onder de noemer: Praktische Zaken


    Adventure guaranteed en diegenen die zich zullen inschrijven, zullen er wat ONS betreft geen spijt van krijgen!


    PS: We zullen wel met z'n allen afreizen vanuit Zaventem, Brussels Airport!


    We zijn écht benieuwd nu, welke enthousiastelingen we aan onze lijst mogen toevoegen ...
    Hopelijk genoeg, zodat de plannen realiteit kunnen worden ...

    HET IS SPANNEND!!!!!!!!





    Your Winning Team!
    Sammeke & Girly



    KANDIDAAT-DEELNEMERS GEGARANDEERD/ONDER VOORBEHOUD:
    1. Sammeke (organisator)
    2. Girly (mede-organisator)
    3. Jacki (onder voorbehoud)
    4. Erik (moet dan natuurlijk 'onder voorbehoud' OOK mee!)
    5. TeddyBear (onder voorbehoud)
    6. 1/2 Trouwboek (moet dan natuurlijk 'onder voorbehoud' OOK mee!)
    7. Z900 (onder voorbehoud)
    8. M900 (moet dan natuurlijk 'onder voorbehoud' OOK mee!)
    9. Annetje (onder voorbehoud)
    10. John (baas van Annetje - onder voorbehoud)
    11. NoName (gegarandeerd)
    12. Coby (gegarandeerd)
    13. Sven (onder voorbehoud)
    14. Anja (wederhelft van Sven/onder voorbehoud)
    15. tasador (broer van Sam/ onder voorbehoud)
    16. Triker (gegarandeerd)

    ------------------------------------------------------------

    KANDIDAAT-DEELNEMERS OP WACHTLIJST:
    17. Pieterbie
    18. the Hustler (brrrrrrrrr )
    19. reispartnr van the Hustler
    20. Mila
    21. wederhelft van Mila
    22.
    23.
    24.
    ...

    Sam greetzzzzzzz U
    -------------------------------------------
    Never apologize for showing feeling.
    When you do so, you apologize for the truth.
    -------------------------------------------
    Canon Stuff

  • #2
    Tjeeeeee, dat is wel een super shooting. Ik ben nog nooit in Istanbul geweest... Eigenlijk nog nooit in Turkije, afgezien van één dag vanaf Samos naar Kusadasi/Efese.
    Istanbul lijkt me prachtig, en helemaal met een privé-gids er bij . Dan kan het natuurlijk niet meer stuk.
    Het is wel erg vroeg om nu al definitief te beslissen, maar ik ben zeeeeer geïnteresseerd.
    Ik beslis nu even ook voor Erik, maar zet ons voorlopig maar beide op de lijst. Ik zal het er snel met hem over hebben en dan definitief antwoord geven.

    Nogmaals: super-initiatief
    Meer foto's op Mukblog

    Comment


    • #3
      "Meraba"

      Neen daar zijn we nog niet geweest maar het is zeker een suppershootplaats.

      Ik ga met 1/2 trouwboek even overleggen, je weet dat we sterke Turkye-lovers zijn geworden hé.

      Maar zet ons voorlopig en veilig maar op de lijst, 't is nog ver weg maar speel op zeker, 'k wil de boot niet missen hé...

      Spijtig dat we de trip niet in een Gulit kunnen maken

      Comment


      • #4
        Yep Sam, voorlopig (onder voorbehoud, cq na overleg met M900 ) Z900 en M900 op de lijst a.u.b.
        Wat een idee

        mvg,
        Z900
        Canon 80D+1DMII 50MK1/70-200 2.8/400 5.6 // Sigma 15FE/50-500 // Tamron AF SP 90 2.8/28-75 2.8 Di // Kenko AF Pro 300 1,4x TC

        Comment


        • #5
          GAAAAAAAAF!!!!!! Ik voeg jullie toe aan de lijst

          Sam greetzzzzzzz U
          -------------------------------------------
          Never apologize for showing feeling.
          When you do so, you apologize for the truth.
          -------------------------------------------
          Canon Stuff

          Comment


          • #6
            Wat 'n leuk idee!
            Onder voorbehoud meld ik mezelf en de baas aan!
            ***Canon 300D * kitlens * ...

            Comment


            • #7
              Originally posted by Annetje
              Wat 'n leuk idee!
              Onder voorbehoud meld ik mezelf en de baas aan!

              You may be our guests!!!
              Heeft de baas ook een naam???
              Sam greetzzzzzzz U
              -------------------------------------------
              Never apologize for showing feeling.
              When you do so, you apologize for the truth.
              -------------------------------------------
              Canon Stuff

              Comment


              • #8
                Originally posted by teddy-bear
                "Meraba"

                Neen daar zijn we nog niet geweest maar het is zeker een suppershootplaats.

                Ik ga met 1/2 trouwboek even overleggen, je weet dat we sterke Turkye-lovers zijn geworden hé.

                Maar zet ons voorlopig en veilig maar op de lijst, 't is nog ver weg maar speel op zeker, 'k wil de boot niet missen hé...

                Spijtig dat we de trip niet in een Gulit kunnen maken


                Don't worry ... Niemand heeft Istanbul gezien als hij/zij niet even op de golven van de Bosporus (jawel mensen, er zit stroming op dat water ), vanop een boot, het mysterieuze land heeft aanschouwd ... een ervaring die zeker op het programma zal staan!
                Sam greetzzzzzzz U
                -------------------------------------------
                Never apologize for showing feeling.
                When you do so, you apologize for the truth.
                -------------------------------------------
                Canon Stuff

                Comment


                • #9
                  Sammeke
                  ik heb even met de baas in huis gesproken,(Coby)dus,als we niet samen kunnen dan ga ik alleen mee, dit is wel onder voorbehoud

                  Groetjes NoName
                  D300, D700, 17-35/2,8 AFS, - 28-70/2,8 AFS, - 70-200/2,8 AFS, - 50/1,4 AFS, - 2 X SB 800, - TC17EII- 1.7 - AF Micro 200mm F4.0 - AF 20mm F2.8
                  www.langenacker.nl

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by NoName
                    Sammeke
                    ik heb even met de baas in huis gesproken,(Coby)dus,als we niet samen kunnen dan ga ik alleen mee, dit is wel onder voorbehoud

                    Groetjes NoName

                    Dus, jullie willen wel mee
                    Jullie worden op de lijst gezet! Tof!!
                    Sam greetzzzzzzz U
                    -------------------------------------------
                    Never apologize for showing feeling.
                    When you do so, you apologize for the truth.
                    -------------------------------------------
                    Canon Stuff

                    Comment


                    • #11
                      Hallo,

                      Jullie mogen mijzelf en mijn vrouw (Anja) er onder voorbehoud ook opzetten . Moet nog wel effe checken met de vrouw en de agenda's, maar zou toch wel moeten te regelen zijn.
                      --
                      Quidquid latine dictum sit, altum videtur!

                      Comment


                      • #12
                        Sam, je mag mij ook inschrijven onder voorbehoud.
                        Misschien de enige keer dat ik onder begeleiding van m'n zus zoiets kan meemaken

                        Comment


                        • #13
                          Amaai, dat loopt hier precies lekker
                          Bedankt voor jullie interesse allemaal; vinden we geweldig fijn en motiveert ons ontzettend!!
                          De lijst wordt aangepast ...

                          Binnenkort springen over op de wachtlijst ...
                          Sam greetzzzzzzz U
                          -------------------------------------------
                          Never apologize for showing feeling.
                          When you do so, you apologize for the truth.
                          -------------------------------------------
                          Canon Stuff

                          Comment


                          • #14
                            Misschien toch maar een heel vliegtuig charteren Sammeke.

                            Dan kunnen we er ineens "BD-Airlines" van maken.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by teddy-bear
                              Misschien toch maar een heel vliegtuig charteren Sammeke.

                              Dan kunnen we er ineens "BD-Airlines" van maken.



                              Hehehehe Toekomstmuziek?! We moeten ergens beginnen hé
                              Maar kijk, als alles goed loopt en meevalt, dan is het niet uitgesloten dat we het jaar erop nog 'ns Istanbul organiseren, met weer nieuwe aspecten, voor diegenen die de boot zouden gemist hebben
                              Sam greetzzzzzzz U
                              -------------------------------------------
                              Never apologize for showing feeling.
                              When you do so, you apologize for the truth.
                              -------------------------------------------
                              Canon Stuff

                              Comment

                              Working...
                              X