Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Productfotografie met Flitslicht of continu licht?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Productfotografie met Flitslicht of continu licht?

    Hoe wordt dit meestal gedaan, of met flits of continu?
    En wat zijn eventueel de voor of nadelen aan de een t.o.v. de ander?
    Een foto blijft een invulling van de fotograaf.......

  • #2
    Re: Productfotografie met Flitslicht of continu licht?

    koop één of twee flitssetje(s) van 2 flitsers die tot op 1/32 met enkele softboxes die veel groter zijn dan je onderwerp, een snooth en een kleppenset. via het pilootlicht kan je de schaduwen mooi instellen, met de flitsmeter kan je je licht heel precies instellen om volledige controle te krijgen.

    duurlicht is minder handig en is duurder dan het lijkt: je kan meestal niet dimmen, zodat je enkel in trappen je licht kan regelen (een lamp meer of minder aanzetten) als je in een donkere kamer (geen parasiet licht voor volledige controle) een set neemt zoals je bij SG kan kopen met 2x 5 continu lichten van 140 wat elk .. dan heb je ISO1600 nodig als je met sluitertijd 1/125 en diafragme 5,6 wilt werken voor de meeste opstellingen waarbij ik die set gebruikte. Met flitslicht kan je rustig op ISO100, f16 en 1/125 werken als je dat wilt, zonder dat een f2.8 problematisch wordt (bij een set die tot op 1/32 kan dichtgeknepen worden)

    als je meer dan één set koopt, kan je overwegen om een set van 300 WS en een set van 150 WS te kopen: meestal heb je niet de hele power nodig, en een 150 WS is goedkoper dan 300 WS. je kan ook door handig gebruik te maken van reflectieschermen het aantal benodigde flitsers beperken.

    Comment


    • #3
      Re: Productfotografie met Flitslicht of continu licht?

      Bedankt voor de tips !!
      Een foto blijft een invulling van de fotograaf.......

      Comment

      Working...
      X