Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 12 van 12

Discussie: Captur module pro

  1. #1
    Geregistreerd: 15 maart 2007

    Standaard Captur module pro

    Heeft iemand ervaring met het instellen van de Module pro van Captur ? Ik probeer voor het eerst dat ding uit om met behulp van een laserstraal druppels te fotograferen (juist:Corona bezigheid). Ik vind ook op het net wel enkele video's maar nergens een die precies uitlegt hoe dat ding werkt.
    Ik gebruik de laserstraal van een afstandsmeter (of is dit mijn zwak punt ?), ik richt de straal op de sensor in het midden van de Captur, maar bij het doorbreken van de straal gebeurt er niets. Als ik op de grote ronde knop duw, gaat de flits wél af. Dus de beide (module pro en receiver) zijn wel degelijk synchroon, maar het onderbreken van de laserstraal geeft geen reactie. Misschien doe ik iets fout bij het instellen van de module pro, maar ik vind nergens een deftige uitleg hoe je dat moet doen. Ook de handleiding is hier niet echt duidelijk.....

  2. #2

    Standaard Re: Captur module pro

    https://www.degreef-partner.nl/nl/bl...-pro-praktijk/
    Hier vind je een korte beschrijving.

  3. #3

    Standaard Re: Captur module pro

    Probeer eens de gevoeligheid aan te passen,en de afstand tussen je laserbron en de sensor te verkleinen.Laser exact op het venstertje plaatsen.Omgevingslicht verminderen.
    Normaal moet bij onderbreken van de straal,je flits afgaan.
    Of je daarmee waterdruppels kunt fotograferen??? Gebruik liever melk,waarschijnlijk,meer opaciteit en beter onderbreken van de straal.
    Reageert hij goed op geluidstrigger??
    Indien niet,dan moet er toch iets zijn in de connectie met de flits.
    Laatst gewijzigd door demuro; 1 april 2020 om 14:01

  4. #4
    Geregistreerd: 15 maart 2007

    Standaard Re: Captur module pro

    Bedankt voor de snelle respons ! Ik ga ermee aan de slag in een minder lichte ruimte, misschien was dat het probleem, want bij mijn opstelling is de laserstraal constant, het lichtje brandt groen, maar het omgevingslicht is misschien te fel.
    Ik ben nog niet toe aan het uitkiezen van de vloeistof, nu eerst proberen om het systeem te doen werken. Ik laat iets weten als er beterschap is !

  5. #5

    Standaard Re: Captur module pro

    Heb even verder nagekeken,en ik denk niet dat jij de gevoeligheid kunt instellen.Voor geluid vind ik het wel,maar voor laser.???
    Ik heb een Miops,maar dat is geen zier beter.Het blijft altijd wat bricoleren om de juiste instelling te vinden.

  6. #6
    Geregistreerd: 15 maart 2007

    Standaard Re: Captur module pro

    Eerste succesje: de flits is afgegaan door de laserstraal te onderbreken ! Ik was het systeem aan het proberen op mijn bureau, mét het PC scherm aan en nog wat ander kunstlicht. Alles gedoofd en ja hoor: het lukte. In de tekst staat dat een goedkope laserpen niet werkt. Ik gebruik dus een laser-afstandsmeter met constante laserstraal, afstand met de module pro op ong. 15 cm, en bij onderbreken met mijn hand ging de flitser af ! Ik denk ook niet dat je bij laser de gevoeligheid moet/kunt instellen, wél precies richten natuurlijk. Nu nog wat oefenen met de latentie tijd....
    Thanks voor de support !

  7. #7

    Standaard Re: Captur module pro

    Voor druppelsrobleem met water.Te doorzichtig denk ik.
    De meeste filmpjes zijn gemaakt met eerder opake vloeistoffen.Coupeert waarschijnlijk beter de laserstraal.
    Ik ben blijven hangen bij het water,met gering succes.Heb het toen gelaten voor wat het was.
    Melk etc. heb ik nooit gebruikt.
    Succes ermee,en laat misschien iets weten van je ervaringen.

  8. #8
    Geregistreerd: 15 maart 2007

    Standaard Re: Captur module pro

    Zal ik zeker doen !

  9. #9
    Geregistreerd: 15 maart 2007

    Standaard Re: Captur module pro

    Intussen een 'constructie' ineen geknutseld, alles werkt. Belangrijk: weinig omgevingslicht, stabiele opstelling (laserstraal moet onafgebroken op de juiste plaats terecht komen). Ik heb nogal wat tijd gestoken in het ineensteken van mijn opstelling, maar in de plaats krijg je voorspelbare situaties. Mijn zwakste punt nu nog, is het controleren van de druppels. Ik wacht nog op een kraantje zoals die gebruikt worden bij infusen, die zijn goed regelbaar en dus voorspelbaar. Er zijn natuurlijk toestellen te vinden die dat perfect regelen, maar ik verkies de 'artisanale' versie, materiaal uit de sloop dat weer bruikbaar wordt voor mijn 'machien'. De vloeistof maakt niets uit voor de laserstraal. Ik gebruik nu gewoon water, en de Captur is gevoelig genoeg om te reageren ook op een doorschijnende waterdruppel. En dan maar 'spelen' met de latentietijd om de mooiste effecten te bekomen.

  10. #10

    Standaard Re: Captur module pro

    Latentietijd:S=GT²:2.
    Je kent dat nog wel uit de fysica.
    T moet je rekening houden met de shutter lag van je camera.Tijd tussen contact en opname.
    Stuur je een flits aan in donkere ruimte met sluiter open:geen probleem.
    Activeer je de camera,dan moet je die tijd aftrekken van je latentie tijd.
    Je kunt de spiegel opklappen om die tijd te verkorten.
    Ben je altijd te laat,dan moet je de laserstraal en receptor verhogen tov van raakvlak,en krijg je meer tijd.
    Gaat over milliseconden,maar mijn oude mk 1 IIN heeft een shutterlag van 40 milliseconden,mijn 5D en 70D zitten rond de 80 milliseconden.Dus het dubbel.
    En met dat formuletje,kun je zien dat het toch wel een verschil maakt.
    Maar dat is allemaal theorie,in praktijk is het wat proberen,maar het helpt toch om in de omtrek te komen.
    Laatst gewijzigd door demuro; 5 april 2020 om 17:37

  11. #11
    Geregistreerd: 15 maart 2007

    Standaard Re: Captur module pro

    [IMG][/IMG]
    De formule is mij niet vreemd, maar is wel diep begraven in mijn oude geheugen..... Ik doe het met de sluiter open, zodat de flits de druppel 'bevriest'. Hier een voorbeeld van een vallende druppel.....
    Bedankt voor de interesse !
    Laatst gewijzigd door fddent; 7 april 2020 om 12:49

  12. #12

    Standaard Re: Captur module pro

    'k wil deze ook aankopen, maar twijfel of je met het ontbreken van een degelijke handleiding alles uit het toestel kan halen.
    Bovendien vraag ik me af of je er HDR foto's kan met maken

Soortgelijke discussies

  1. Reacties: 11
    Laatste bericht: 17 februari 2019, 08:59
  2. [ Nikon ] GP-1 GPS Module (verkocht)
    Door svc in forum Aangeboden
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 13 juni 2015, 10:11
  3. [ Nikon ] GP-1 GSP module
    Door Jandem in forum Aangeboden
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 21 november 2011, 08:06
  4. ZB module canon
    Door MSJ in forum Fotobewerking & software
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 11 maart 2009, 21:42
  5. TK: Nikon IR/GPS module/....
    Door den tommie in forum Aangeboden
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 30 november 2008, 16:26

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •