Beste lid van de Belgiumdigital VZW,

Ondertussen ligt de shooting in Diest alweer een tijdje achter ons. Tijdens de aanloop naar een welverdiende vakantie, hopelijk met veel fotografisch plezier, willen wij ons nog even tot jullie, onze omvangrijke groep leden, richten.

Ondertussen bestaat Belgium Digital reeds 4 jaar, waarbij ons forum al meer dan 3 jaar een belangrijke rol speelt. Dit forum kwam tot stand in samenwerking met Sven De Troch van de firma Sitehosting, waarvoor wij hem van harte danken.

Met het groeiende aantal leden en daarmee de financiŽle middelen van de VZW zijn wij ondertussen in de mogelijkheid om het forum te optimaliseren en in de VZW te integreren. Hiervoor heeft Belgium Digital VZW enkele structurele keuzes op de middellange en lange termijn gemaakt.

De beslissing om o.a. in het forum te investeren zal uiteraard financiŽle gevolgen hebben voor onze manier van werken in de komende jaren. We vertrouwen er daarom op dat we de komende jaren verder op jullie steun kunnen rekenen.

Zonder te diep op de technische zaken in te gaan, hebben wij besloten om de huidige forumsoftware (Snitz) te verlaten en naar forumsoftware onder Linux over te gaan (PHP/MySQL). Deze beslissing is gebaseerd op twee factoren: door Linux te gebruiken zullen wij enerzijds de licentiekosten van de databaseserver kunnen beperken, terwijl we anderzijds voor forumsoftware kiezen die zeer krachtig en schaalbaar is. De huidige software blijkt onvoldoende te zijn om onze grote groei in de toekomst te kunnen opvangen.

Na uitgebreide tests hebben wij gekozen voor vBulletin. Deze forumsoftware heeft in het verleden reeds zijn deugdelijkheid bewezen en wordt door verschillende grote >500.000 postings) fora gebruikt. Deze software zou voldoende moeten zijn om Belgium Digital tijdens de komende jaren in zijn groei te ondersteunen.

Uiteraard is een migratie van het forum niet eenvoudig. Enkele mensen werken hard om alle voorbereidingen te treffen. Onze absolute prioriteiten hierbij zijn: alle bestaande postings migreren, zodat er niets uit onze 'kennisbank' verloren gaat en een volledige (en snelle) zoekmogelijkheid binnen het forum. Nadat deze tests zijn afgerond, dienen nog enkele keuzes te worden gemaakt met betrekking tot de serverhardware en het datacenter / hosting.

Een exacte planning voor het lanceren van het nieuwe forum kunnen wij nog niet geven, maar wij wilden jullie deze informatie niet onthouden. Wij verwachten tijdens de vakantie de meeste zaken te kunnen afhandelen, zodat jullie na de vakantie kunnen genieten van een krachtig, schaalbaar en stabiel forum met meer mogelijkheden en flexibiliteit dan nu!

Naast deze praktische informatie willen we jullie laten weten dat er in het najaar opnieuw een algemene vergadering zal plaatsvinden. Daar zal onder meer de boekhouding van de VZW voorgesteld worden. Deze zal vooraf gecontroleerd worden door een van de commisarissen van de VZW.

Wij willen jullie nogmaals bedanken voor de steun aan de VZW en hopen dat de komende vakantiedagen de nodige rust mogen brengen. Na de vakantie zullen we jullie foto's beslist op ons forum kunnen bewonderen...

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van Belgium Digital VZW