Weergegeven resultaten: 1 t/m 1 van 1
 1. #1

  Exclamation Nieuwe aanpak van te grote foto's in berichten

  Op het Belgiumdigital forum geldt als regel dat foto’s geplaatst in een bericht niet groter mogen zijn dan 1024 pixels langs de langste zijde (inclusief kader).

  De bedoeling van deze richtlijn is dubbel: enerzijds zal zo’n foto op de meeste beeldschermen nog volledig zichtbaar zijn, zonder scrollen, en anderzijds blijft de grootte van het fotobestand beperkt.
  Dat laatste is vooral belangrijk voor wie het forum via smartphone of tablet bezoekt.

  Is je originele foto groter, dan moet je vooraf een verkleinde versie aanmaken en daarnaar linken in je bericht.
  Sommige fotogalerijsites bieden ineens een link naar een 900 of 1024 pixel versie, al dan niet door gekoppeld naar het origineel.

  Soms wordt een te grote foto onopzettelijk of onbewust gelinkt. In bepaalde gevallen is het zelfs nuttig om een grotere foto in het bericht te kunnen delen: een extra brede panoramafoto bijvoorbeeld, of een beeld met heel veel detail.

  Daarom werd zopas een nieuwe functie aan de forumsoftware toegevoegd:

  Als de breedte en/of hoogte van een gelinkte foto groter zijn dan 1024 pixels, dan wordt voortaan automatisch
  een verkleinde afbeelding van de foto getoond, met daarboven een lichtgele waarschuwingsbalk:  Klik je in de gele balk, dan wordt een nieuw (extra) venster of tab geopend met daarin de origineel gelinkte foto. Afhankelijk van de grootte van je browservenster zie je deze laatste meteen op 'ware grootte',
  of kun je die verder vergroten door erop te klikken.

  Wie zijn/haar foto’s netjes binnen de limietwaarden houdt is zeker dat deze nooit door een storende balk ontsierd worden, of door een verkleining aan kwaliteit inboeten.

  Je kan de nieuwe aanpak aan het werk zien in deze demonstratiepost.
  De sterke aanbeveling om de afmetingen van gelinkte foto’s tot maximum 1024 pixels langs de langste zijde te houden blijft onverminderd van kracht, omwille van de bovenvermelde redenen.
  Alleen zullen de moderatoren nu wat soepeler omgaan met duidelijk zinvolle gevallen of occasionele ‘lichte’ overschrijdingen, en niet telkens onmiddellijk de foto wissen of achter een link plaatsen
  (dat bespaart hen meteen heel wat moeite).

  Als je de ‘gele balk’ bij jouw foto(‘s) ziet opduiken kun je dus nog altijd best een kleinere versie van de foto maken en de link aanpassen.
  Wie regelmatig (veel) te grote foto’s linkt mag zich ook in de toekomst aan een waarschuwing verwachten, of erger!

  De kleine lettertjes

  1. De aangepaste methode werd in de voorbije weken grondig getest, met o.m. Windows 7/8 (Internet Explorer 10/11, Chrome 43.0, Firefox 38.0, Safari 5.1.7), OSX 10.10.3 (Safari 8.0, Chrome 43.0, Firefox 38.0), iOS 8.3 (Safari, Chrome, Tapatalk, ForumRunner), Android, en zelfs met Windows 10 beta (Spartan). Wie nog problemen zou ondervinden meldt dit best in ‘Reacties op website en forum
  2. In alle gevallen wordt het originele gelinkte beeldbestand toegeleverd aan wie het bericht bekijkt: alle verdere werk wordt op diens computer/tablet/smartphone verricht door de lokale browser.
  3. Voor de puristen: wanneer de gelinkte foto breder is dan het browservenster, dan zal de browser meestal eerst zelf het beeld verkleinen zodat het net binnen dat venster past. Het is dan deze gereduceerde breedte/hoogte die zo nodig aangegeven wordt in de gele balk.
  Laatst gewijzigd door baloo; 28 augustus 2015 om 16:05

Soortgelijke discussies

 1. DEMO - Nieuwe aanpak van te grote foto's
  Door Forumleiding in forum Test Forum
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 19 juni 2015, 22:32
 2. Grote berichten verstuur in Microsoft Outlook...
  Door Reginald Dwight in forum Chit Chat
  Reacties: 10
  Laatste bericht: 28 december 2007, 03:57
 3. nieuwe berichten
  Door DD in forum Chit Chat
  Reacties: 1
  Laatste bericht: 6 september 2007, 12:07

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •