Belgiumdigital.com in samenwerking met
Weergegeven resultaten: 1 t/m 1 van 1
 1. #1

  Exclamation Gebruik van dit forum ( & challenge reglement)

  Het bijgewerkte Challenge reglement, geldig vanaf het gebruik van de nieuwe software op 5 september 2012, vind je hier.

  De Challenge of the Month is een door BD georganiseerde uitdaging, waarbij maandelijks een te fotograferen onderwerp wordt opgegeven. Alle leden mogen deelnemen door maandelijks één foto in te zenden. Tot op één week vóór de einddatum van een challenge kunnen foto’s worden ingestuurd.

  De foto’s worden via speciaal ontwikkelde software (ontworpen door Christian en Tom, waarvoor dank) geplaatst. In deze software wordt ook de waardering in de vorm van een puntentelling bijgehouden. Ontvangen foto’s worden altijd eerst gevalideerd. Bij niet accepteren wordt de foto geweigerd, waarover géén discussie mogelijk is. In dat geval ontvang je als inzender een email. De naam van de inzender en het gebruikte cameratype worden pas na bekendmaking van de uitslag zichtbaar.

  De regels waaraan een inzending moet voldoen zijn als volgt (nb: het is denkbaar dat de regels indien nodig worden aangepast):

  (1) De foto moet binnen de opgegeven opdracht passen maar ze kan naar eigen goeddunken en invulling worden gefotografeerd.
  (2) De foto moet zijn gemaakt NADAT het opgegeven onderwerp bekend is gemaakt. Een foto uit je archief mag dus niet worden ingezonden)
  (3) Beperkingen: Maximale afmetingen 900x900 = 810.000 pixels; kleiner dan 500 kB JPEG-bestand. De afmetingen van de langste zijde van de foto van uw deelname moet minimum 600 pixels groot zijn.
  (4) De maximale bestandsgrootte bedraagt 500 KB.
  (5) De foto mag niet sterk worden bewerkt, er mogen bv geen extra elementen worden toegevoegd (dus ook geen kaders, noch HDR foto's). Standaardcorrecties (zoals kleine aanpassingen van belichting, kleur etc.) worden niet als sterke bewerkingen beschouwd en zijn dus toegestaan. Het oordeel over al dan niet bewerkt zijn berust echter ten allen tijde bij de validator
  (6) De EXIF-data van de foto zijn altijd opvraagbaar door de BD Crew en Challenge moderator.
  (7) De foto mag niet aanstootgevend, beledigend of op andere wijze onwettelijk zijn
  (8) Slechts één inzending per persoon, leden die onder verschillende gebruikersnamen meerdere foto's insturen zullen geweigerd worden in volgende challenges.
  (9) De foto moet anoniem zijn. Dit wil o.a. zeggen dat er geen signatuur in de foto mag voorkomen en dat de foto niet elders op het forum of op andere forums mag getoond worden voor het bekendmaken van de resultaten.
  (10) Een gevalideerde foto kan niet worden vervangen door een verbeterde of andere inzending. Een foto welke door de moderator wordt geweigerd en dus niet werd gevalideerd kan wel vervangen worden door een verbeterde versie of andere foto. Heel uitzonderlijk, met zeer gegronde reden en met toestemming van de Challenge moderator kan een gevalideerde foto worden vervangen. In dergelijk geval vervalt uiteraard de score op de vorige foto.


  De werkwijze is als volgt:

  Aan het begin van elke maand wordt de nieuwe Challenge bekend gemaakt. Deelnemers kunnen één foto inzenden (een evt nieuwe inzending vervangt de voorgaande, inclusief de al gegeven beoordelingen).

  Alle forumleden kunnen aan elke ingezonden foto één waardering toekennen. Dit betreft een soort rapportcijfer van 1 tot en met 10.

  Als je een foto erg goed vindt, dan geef je deze een hoog cijfer, als je een foto niet goed vindt, geef je deze een laag cijfer. Bedenk dat het dus niet de bedoeling is om met de cijfers 1 tot en met 10 een rangorde aan te geven. Als je een foto een 1 toekent omdat je deze het beste vindt (dus jouw nummer 1) dan benadeel je deze foto slechts aangezien het gemiddelde rapportcijfer de uiteindelijke rangorde bepaalt.

  Naast het toekennen van een cijfer is het mogelijk commentaar (of vragen) bij een foto te plaatsen. Ook voor deze commentaren geldt dat ze in de ‘geest van BD’ dienen te worden opgesteld. Eén week voor de sluitingsdatum van de challenge sluit de inzendingstermijn voor de huidige challenge. Er kunnen dan geen nieuwe foto’s worden ingezonden, maar wel cijfers worden toegekend of commentaar gegeven.

  Bij het sluiten van de challenge worden de gemiddelden automatisch berekend en wordt de ‘winnaar of winnares’ bekend gemaakt. Deze dienen vervolgens naam en postadres en een maximaal 4 MB grote versie van de winnende foto naar moderator.challenge@belgiumdigital.com te sturen.

  Tot slot:
  De termen challenge, opdracht, uitdaging, winnaar, winnares, gemiddelde rapportcijfer en het feit dat er zelfs een prijs aan is verbonden, betekenen niet dat we deze Challenge-of-the-Month als een échte competitie zien. Deze Challenge is op verzoek van de forumleden gerealiseerd en we verwachten dan ook een respectvolle deelname en behandeling ervan.

  De moderator van dit forum en de BD-crew hebben het recht om personen bij ernstig misbruik uit te sluiten van verdere deelname aan toekomstige challenges.

  Het forum wordt actief gemodereerd, maar wij kunnen uiteraard ook niet garanderen dat elke reply in elke topic wordt gelezen.
  Bij twijfel of vragen neem gerust contact op met de Challenge moderator spooky of met de forumleiding via de helpdesk.
  Laatst gewijzigd door baloo; 3 juni 2013 om 21:27 Reden: Leverancier afdruk verwijderd

Soortgelijke discussies

 1. -- Gevolgen nieuw Forum voor de Challenge -- FIXED !!
  Door christian in forum Challenge-of-the-Month
  Reacties: 16
  Laatste bericht: 22 april 2005, 22:04
 2. (Bijna) alles over de challenge ...
  Door jaja in forum Challenge-of-the-Month
  Reacties: 0
  Laatste bericht: 2 december 2002, 10:07
 3. Nen mens komt inderdaad wat tegen!!!!
  Door Sammeke in forum Algemeen
  Reacties: 37
  Laatste bericht: 28 oktober 2002, 20:00

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •