Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Carl Zeiss 16-70 mm OSS-Lens voor Sony E-mount, met Sony NEX-6 body

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • [ Sony ] Carl Zeiss 16-70 mm OSS-Lens voor Sony E-mount, met Sony NEX-6 body

    Ik verkoop een Sony NEX-6 fototoestel, met een Zeiss-lens van topkwaliteit.

    Het toestel is een Sony NEX-6 in zeer goede staat – buiten zeer oppervlakkige krasjes op het scherm – en in een unieke combinatie met één van de beste lenzen die er voor dit toestel gemaakt zijn. Deze combinatie wordt in de winkel niet zo verkocht, want de kitlenzen die normaal bij dit toestel horen zijn van veel mindere kwaliteit, en niet door Zeiss geproduceerd.

    Eerst wat meer info over deze lens, dus: deze Sony SEL 16-70mm F/4.0 ZA OSS Carl Zeiss Vario-Tessar T* met E-mount is een mid-range zoom lens. Ze biedt het 35mm-equivalent van een 24-105 mm lens, en gaat dus van groothoek tot korte tele. Met de bekende Zeiss-scherpte en kleurweergave. Ideaal in combinatie met dit toestel. Het maximale diafragma van F4 betekent een verdubbeling aan lichthoeveelheid op de sensor t.o.v. de meeste kitlenzen die bij het inzoomen eerder F5.6 of zelfs F6.3 worden. Snelle autofocus, ideaal voor bewegende onderwerpen.

    Adviesprijs Sony voor deze lens: 1100,- euro. Bij de meeste internetshops: 889,- euro.

    Het toestel dan. De Sony NEX-6, opgevolgd door de Alfa6000. Deze spiegelloze camera heeft een sensor van 16,1 miljoen pixels, die een zeer geode weergave garanderen, omdat het nog vrij grote pixels zijn en daarom weinig ruis produceren. Sony is de meest gerenommeerde en grootste fabirkant van sensoren, die o.a. in professionele videocamera’s worden gebruikt.

    De NEX-6 heeft een ingebouwde flitser en een LCD-scherm dat kan worden open- en omhooggeklapt, zodat ook boven het hoofd kan worden gefotografeerd. Zowel volautomatische instelling van de belichting als volledig manuele settings zijn mogelijk. Gewone SD-kaarten zorgen voor de opslag.De grote voordelen van dit fototoestel zijn het zeer lage gewicht en de compacte vorm, terwijl toch alle professionele instellingen mogelijk zijn, met verbluffende resultaten, zeker met deze toplens.

    De SONY NEX-6 body kostte nieuw rond de 500,- euro en wordt nu teweedehands rond de 300,- euro verkocht.

    Deze camera wordt bijna altijd verkocht met een kitlens, die rond de 100,- euro kost. Wat u hier ziet, is echter een unieke combinatie, met de beste Zeiss-lens voor dit toestel. De beide samen kosten hier nu slechts 790,- euro. Eigenlijk krijgt u bij de lens dus een gratis Sony camera.
Working...
X