Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

tot 30 augustus - Fototentoonstelling Rode Kruis - Antwerpen

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • tot 30 augustus - Fototentoonstelling Rode Kruis - Antwerpen

    Hallo allemaal,

    Ik ben pas nieuw op dit forum maar zou alvast hetvolgende willen meedelen:

    Als Rode Kruis-vrijwilliger voor het departement Internationale Zaken voor Rode Kruis-Vlaanderen kreeg ik volgend persbericht over een fototentoonstelling die momenteel loopt in de Boerentoren te Antwerpen.
    De tentoonstelling loont echt de moeite, ik heb ze al eens gezien op een andere locatie. Enkele voorbeelden kan je alvast zien op volgende link:



    De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

    PERSBERICHT

    Fototentoonstelling ‘Our world – At war’ in Boerentoren



    Menselijk leed tijdens oorlog en conflicten in 40 beelden



    De tentoonstelling ‘Our world – At war’ van het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) en het fotoagentschap ‘VII’ reist momenteel de wereld rond. Tot 30 augustus 2009 is ze te zien in de Antwerpse KBC-toren. Aan de hand van 40 grote foto’s wordt een actueel beeld geschetst van menselijk leed in oorlogsgebied.



    Vijf gerenommeerde fotografen van ‘VII’ werden door het ICRC uitgezonden naar 8 verschillende landen: Afghanistan, Colombia, de Democratische Republiek Congo, Georgië, Libanon, Liberia, Haïti en de Filipijnen. Daar legden ze vast hoe gewelddadige conflicten het leven van de burgerbevolking aantasten en onaanvaardbaar lijden veroorzaken. Met dit project wil het Rode Kruis tonen wat de verschrikkingen van de oorlog zijn en wat in deze context het belang van humanitaire hulp.



    De tentoonstelling is voor een breed publiek bedoeld. Bij de 40 beelden horen onderschriften in het Nederlands, het Engels en het Frans. Daarnaast zijn er infofiches beschikbaar met achtergrondinformatie over de 8 landen en de 5 fotografen.

    Naast de 40 foto’s van de tentoonstelling ‘Our World – At war’, is er ook een selectie foto’s te zien van de tentoonstelling ‘Humanity in War’, die een beeld weergeven van 150 jaar hulpverlening in tijden van oorlogen en conflicten.



    De fotografen

    ‘VII’ is een fotoagentschap dat zich toelegt op sociaal geëngageerde documentairefotografie. Net zoals hulpverleners, hebben deze fotografen als doel het onaanvaardbaar lijden in oorlogen te stoppen. De fotografen van VII willen dit doel bereiken met foto’s die niet enkel de oorlog zelf, maar ook het leven met en na de oorlog in beeld brengen.

    De fotografen die tentoonstellen zijn Ron Haviv, Antonin Kratochvil, Christopher Morris, James Nachtwey and Franco Pagetti. Zij zijn allemaal verbonden aan het agentschap VII, en zijn gekend en bekroond om hun werk in oorlogsgebied.



    Praktische info

    ‘Our world – At war’, van 13 juli tot 30 augustus 2009 (toegankelijk tijdens werkdagen van 9u -16u30) in Zaal Scandis van de KBC-toren (Boerentoren), Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen


    gr
    Pascal
Working...
X