Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

17 & 18 maart 2015 - Noorderlicht aan onze hemel?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • 17 & 18 maart 2015 - Noorderlicht aan onze hemel?

    Op dit moment is een uitermate zware geomagnetische storm bezig, met een mogelijke verdere versterking in de volgende uren in het vooruitzicht.

    Dat betekent dat we deze nacht een goede kans hebben om hier thuis in Vlaanderen aan de hemel noorderlicht te zien. Het wordt nu donker, de hemel is helder. Dus wie enig interesse heeft in het fenomeen van het poollicht... zo vaak krijgen we in onze contreien niet de gelegenheid.

    Dus camera en statief gereed houden, en lichtsterke lens, normaal tot bredehoek. De ISO op hogere waardes instellen, liever iets hoger en achteraf de ruis wegwerken. En dan hopen dat we geluk hebben.
    In eerste instantie naar de horizon in het noorden kijken en proberen om daar een poollichtboog zien. Maar als het echt sterker wordt, kunnen de noorderlichten ook hoog in de hemel opstijgen.

    Om de actuele situatie te volgen kan deze website dienen.



    Naast getallen (voor "middle latitudes", voor ons dus, wordt daar op dit moment een kans van 74% opgegeven) staan daar ook grafieken die de te verwachten zichtbaarheid aangeven. Dus: in het oog houden en dan ook op tijd af en toe naar buiten gaan.

    Laat ons hopen...
Working...
X