Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

14/11/2009 - Dag van de Amateurfotograaf - FoMu Antwerpen

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • 14/11/2009 - Dag van de Amateurfotograaf - FoMu Antwerpen

    Snel zijn is de boodschap!

    Dag van de Amateurfotograaf - 14 november 2009

    Ieder jaar organiseren we in samenwerking met het FoMu in Antwerpen een dag voor amateurfotografen. Elk jaar wordt er rond een ander thema gewerkt, maar de bedoeling is telkens om een brug te slaan tussen liefhebbers en professionelen met eenzelfde passie: fotografie.
    De dag bevat boeiende lezingen door fotografen uit het professionele veld, demo-stands met productnieuws en verschillende workshops waaruit gekozen kan worden.
    Een aanrader voor alle fotofanaten die eens over de heg willen kijken!




    Dit jaar werken we rond het thema: 'Hoe verkoop je jezelf als fotograaf?'
    Verschillende (jonge) fotografen doen hun relaas en komen ons vertellen over hun weg naar de top. Wat waren de struikelblokken, wat waren de keerpunten, maar vooral: hoe hebben zij zich leren verkopen?
    In de voormiddag laten we eerst het woord aan fotograaf Arno Roncada (winnaar Van Marcke Prijs 2008) en later zien we hem terug in een debat met fotografen Artur Eranosian (nog maar 20 jaar en publiceerde al in De Standaard, De Morgen, Het Laatste nieuws), Tom Verbruggen (muziekfotograaf en winnaar Lex Van Rossen Award 2009) en Dries Roelens (uitbater galerij Stieglitz 19). Moderator van dienst is Pieter Baert (fotograaf, medeoprichter 3000.be en 2000.be). Na de middag kan je 2 workshops kiezen uit onderstaande lijst.

    Dagindeling
    9.30 u.: koffie en inschrijvingen
    10 u.: toespraken met powerpoint
    10.15 u. – 11.15 u.: lezing Arno Roncada
    11.15 u. – 11.30 u.: koffiepauze
    11.30 u. – 12.30 u.: debat ‘Hoe jezelf verkopen als fotograaf?’
    panel: Tom Verbruggen, Artur Eranosian, Arno Roncada, galerijhouder Dries Roelens (Stieglitz 19), Moderator: Pieter Baert
    12.30 u. – 14 u.: lunchpauze (vrij te kiezen)
    14 u. – 15.30 u.: Workshopblok 1*
    15.30 u. – 16 u.: koffiepauze en wissel workshops
    16 u. – 17.30 u.: Workshopblok 2*
    17.30 u. – 18 u.: Laatste drink in Contrasto


    * Twee workshops te kiezen uit:
    - Feedbackmoment in groep door galerijhouder.
    Deelnemers kunnen hun porfolio voorleggen aan de galerijhouder die er dan, in groep, feedback op geeft. Op die manier krijg je jouw persoonlijke feedback, maar kan je ook bijleren van andere portfolio’s. De galerijhouder geeft tips hoe je je portfolio aantrekkelijker kan maken.
    - Demo Apple rond het programma Aperture.
    Aperture geeft fotografen de kans om grote beeldbibliotheken te beheren, te selecteren, foto’s essentieel te bewerken, en foto’s online te plaatsen.
    - Het creëren van een e-portfolio i.s.m. Kunstwerk(t)
    In de hedendaagse fotografiewereld heeft de digitalisering van het internet een belangrijk communicatiekanaal gemaakt voor fotografen. In deze workshop leer je hoe je je eigen beelden kan bundelen in een virtuele portfolio, een e-portfolio.
    - Rondleiding FoMu
    Een gids neemt je mee doorheen de tentoonstelling van Michiel Hendryckx en voorziet je van interessante achtergrondinformatie en sappige anekdotes.

    Wanneer?
    Zaterdag 14 november 2009, 9.30 u. – 18 u.

    Waar?
    FoMu, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

    Info en inschrijven?
    Centrum voor Beeldexpressie, Sandra Gilis, doc@beeldexpressie.be of 03 821 10 27
    Deelnameprijs: 6 euro
    Gelieve bij het inschrijven jouw 2 keuzes voor de workshopblokken door te geven! De plaatsen zijn beperkt, dus we proberen zo veel mogelijk rekening te houden met jouw keuze.
    Overschrijven kan op het rekeningnummer 414-4199991-24 (BIC-code: KREDBEBB, IBAN-code: BE 81 414 4199991 24) met de vermelding: 'Dag Amateurfotograaf'!

    www.beeldexpressie.be
    Everything in the world slowly fades with time. It is very difficult to remain still, and keep things exactly as they are in just one particular moment.
Working...
X