PDA

Volledige versie bekijken : Niet te vinden met Google p1 p2 p3 op flits



BPVST
4 augustus 2005, 21:34
Op Google gezocht met alle mogelijke combinaties echter nikske gevonden.

Wie weet waar het knopje met standen p1 p2 p3 op een flits van Starblitz 300 DFC voor dient?

vreselijk bedankt als iemand mij kan helpen, Benny

rept
4 augustus 2005, 22:46
Niks gevonden? Ha dan moet je beter zoeken, met google vind je alles ;)

> J'ai fait l'acquisition d'un flash Starblitz 300 DFC, quelqu'un peut-il
> m'expliquer la fonction de P1 P2 et P3 la documentation restant assez mal
> faite sur ce point là...

Antwoord1

Elle te permet de sélectionner l'ouverture à partir du flash. Pas
transcendant comme utilisation. Utilisable uniquement en mode programme.
Les valeurs de diaph retenues dépendent de la luminosité et de la
sensibilité de la pellicule. Que je sache, tous les eos ont un mode
priorité à l'ouverture, et là au moins, c'est clair, on sait ce qu'on
fait!

Antwoord2

Je trouve au contraire qu'elle est très bien faite !
P1 : sélectionne l'ouverture la plus grande de l'objectif
P2 : sélectionne comme ouverture f/5.6
P3 : sélectionne entre f/8 et f/11 en fonction de la lumière disponible et de
la sensibilité du film.

Nog meer uitleg op: http://groups.google.be/group/fr.rec.photo/browse_thread/thread/698fdf6891e78e21/f8dda90e62d776d0?lnk=st&q=%22Starblitz+300+DFC%22+p1&rnum=1&hl=nl#f8dda90e62d776d0

succes ermee :G

BPVST
5 augustus 2005, 11:26
Niks gevonden? Ha dan moet je beter zoeken, met google vind je alles

Ik denk da uwe Google beter werkt dan mijne. :D

Bedankt voor de info/link nu nog effe ontcijferen wat ze er juist mee bedoelen. (blijkbaar niet echt duidelijk omschreven in de manual)

Ik vermoed dat deze flits geen echte TTL sturing heeft en dat het vermogen van de flash ingesteld moet worden in functie van het gekozen diafragma.

Indien er iemand is die persoonlike ervaring heeft met deze flash mag het ook hier effe laten weten. Groeten, Benny

Poje
11 augustus 2005, 20:07
Hallo,

Ik bezit een Starblitz 300DFC en heb nog de handleiding (UK+DE), als je wenst kan ik het inscannen en je doorsturen.
Of kan zulke info ergens op dit forum geplaatst worden?