PDA

Volledige versie bekijken : Forum Problemen



Sven
23 december 2001, 10:29
Beste bezoekers,

Spijtig dat ik deze mededeling moet doen, maar enfin, de informatica is niet steeds een exacte wetenschap <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>.

Bij het opschonen van het forum op 'administrators niveau' is gebleken dat één van de (niet door mij geschreven) scripts de database corrupteert. Zonder technisch te willen worden, komt het er op neer dat één van de scripts voor het beheer van dit forum fouten bevat waardoor de database grondig werd om zeep geholpen, manueel herstel was niet meer mogelijk. Ik ben verplicht geweest van een backup van het forum terug te plaatsen (gelukkig worden er elke dag backups genomen).

Dus: Gezien de backup van vorige nacht werd teruggeplaatst, zijn alle berichten vanaf 04u00 deze nacht tot nu 11u20 (7,5 uur dus) verloren gegaan, waarvoor onze excuses. Het forum draait nu weer zoals het zou moeten, dus post er maar lustig op los :D.

Voorlopig zullen wij deze scripts niet meer gebruiken en zullen we eens bekijken of we de software van het forum niet kunnen upgraden naar de meest recente versie OF dat we eventueel kunnen veranderen naar andere software (uiteraard met behoud van alle postings).

Groeten,
Sven

christian
24 december 2001, 11:51
Kan het zijn dat er ook iets veranderd is aan de configuratie van het forum?
De basis URL of zo...?

Ik krijg bij de notification emails een verkeerde url voor het topic:
you can view the reply at http://www.belgiumdigital.com/link.asp?TOPIC_ID=959

ipv http://dc.netadmin.be/link.asp?TOPIC_ID=959

Christian

Sven
24 december 2001, 12:08
Hmm, da's bizar, daar is eigenlijk niets aan gewijzigd gezien dat het enkel een restore was van de database met de berichten zelf. Ik ga het eens bekijken, je weet maar nooit :D. Bedankt voor de tip.

--
Met vriendelijke groeten,
Sven De Troch
sven@nt-admin.com