PDA

Volledige versie bekijken : RAW ondersteuning in Win XP



Franciskine
16 juni 2005, 20:43
Gelezen in de nieuwsgroep foto.nl

Nu verkrijgbaar; RAW ondersteuning in Win XP.
Was al aangekondigd voor de volgende versie (Longhorn) maar is nu al te
downloaden.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=d48e808e-b10d-4ce4-a141-5866fd4a3286&DisplayLang=en

bestanden
- Canon EOS RAW images (.crw, .cr2, .tif)
- Nikon Electronic Format images (.nef)
- Bitmap images (.bmp)
- JPEG images (.jpg, .jpe, .jpeg)
- Windows Metafile images (.wmf)
- Tagged Image File Format images (.tif, .tiff)
- Graphics Interchange Format images (.gif)
- Portable Network Graphics images (.png)

Camera's
- Canon EOS 1D
- Canon EOS 1Ds
- Canon EOS 1D Mark II
- Canon EOS 1Ds Mark II
- Canon EOS D30
- Canon EOS D60
- Canon EOS 10D
- Canon EOS 20D
- Canon EOS Digital Rebel (300D)
- Canon EOS Digital Rebel XT
- Canon PowerShot G2
- Canon PowerShot G3
- Canon PowerShot G5
- Canon PowerShot G6
- Canon PowerShot Pro1
- Canon PowerShot s30
- Canon PowerShot s50
- Canon PowerShot s70
- Nikon D1
- Nikon D1x
- Nikon D2H
- Nikon D2x
- Nikon D70
- Nikon D100
- Nikon Coolpix 8800
- Nikon Coolpix 5700
Note that other models of cameras may work, but have not been explicitly
tested by Microsoft.

pcwiet
16 juni 2005, 20:45
Geen .raf ?:mad: :mad: :mad:

theokus
16 juni 2005, 21:03
Is gisteren al gemeld;)


http://forum.belgiumdigital.com/showthread.php?t=76840

Franciskine
16 juni 2005, 21:16
Sorry Theokus, niet gezien..... :o

LucD
16 juni 2005, 21:30
Heb gelezen dat dit nog maar enkel in Engels te downloaden is.
Niet dat de taal op zich een probleem is, maar ik zit hier met NL-talige Windows en vind NL en Engels door elkaar nogal rommelig.
Kan dat ook geen problemen geven en kan er later event. een NL-versie overgezet worden?...
Twijfel nog of ik het nu al ga installeren.... :confused:

theokus
16 juni 2005, 21:31
Sorry Theokus, niet gezien..... :o

...is geen ramp hoor...;)
.... meer zielen = meer vreugde :rolleyes:

LuCC
17 juni 2005, 14:20
Maar je moet blijkbaar wel SP2 hebben :B :B

Xentro
17 juni 2005, 14:29
...Maar is wel superhandig, je kan de plaatjes direct naar een foto editor laden. Je kan de belangrijkste dingen uit een exif zoals sluitertijd,F getal, ... ook nog zien ... :G

gedownload en goedgekeurd :G :G :cool:

theokus
17 juni 2005, 14:42
Maar je moet blijkbaar wel SP2 hebben :B :B

LuCC,

Microsoft stuurt jou GRATIS de CD met SP2......
Anders Windows Update aanzetten he...

LucD
17 juni 2005, 14:43
...Maar is wel superhandig, je kan de plaatjes direct naar een foto editor laden. Je kan de belangrijkste dingen uit een exif zoals sluitertijd,F getal, ... ook nog zien ... :G

gedownload en goedgekeurd :G :G :cool:
Heb jij de NL versie van XP?

Zal mijn vraag dan nog maar eens herhalen:

"Heb gelezen dat dit nog maar enkel in Engels te downloaden is. Niet dat de taal op zich een probleem is, maar ik zit hier met NL-talige Windows en vind NL en Engels door elkaar nogal rommelig. Kan dat ook geen problemen geven en kan er later event. een NL-versie overgezet worden?..."

Thx

LuCC
17 juni 2005, 14:47
Theokus,

Heb die cd al enkele weken liggen maar durf er eigenlijkniet goed aan beginnen vanwege de vele problemen die ik links en rechts opvang
Mijn machien presteerd nu goed en zou dat zo willen houden.

theokus
17 juni 2005, 14:50
Theokus,

Heb die cd al enkele weken liggen maar durf er eigenlijkniet goed aan beginnen vanwege de vele problemen die ik links en rechts opvang
Mijn machien presteerd nu goed en zou dat zo willen houden.

Okee LuCC, ik begrijp je.

Maak anders eerst een herstelpunt....
Installeer de boel en bekijk het eens...
Niet goed? > herstellen he;)

OF....

Maak een backup met "Acronis" > image-file dus.
Heb ik ook gedaan.

Als ik jouw huidige hardware zou kennen dan konden we even nagaan
wat de gevolgen eventueel zouden kunnen zijn....;)

Xentro
17 juni 2005, 14:55
Heb jij de NL versie van XP?

Zal mijn vraag dan nog maar eens herhalen:

"Heb gelezen dat dit nog maar enkel in Engels te downloaden is. Niet dat de taal op zich een probleem is, maar ik zit hier met NL-talige Windows en vind NL en Engels door elkaar nogal rommelig. Kan dat ook geen problemen geven en kan er later event. een NL-versie overgezet worden?..."

Thx

Wel ik heb een screenshot (http://www.jonasvanbogaert.be/Naamloos-1.jpg) gemaakt.

Ik heb ook de nederlandse versie, maar dat geeft totaal geen problemen. Het is maar een progje, je kan dat altijd verwijderen hé.
Dat stoort echt niet hoor engels en nederlands ...

LucD
17 juni 2005, 14:58
Thx Xentro :G

Hesy
19 juni 2005, 22:41
Een bestand van 50MB om enkel foto's te viewen :confused: :confused: :confused:

theokus
19 juni 2005, 22:59
Een bestand van 50MB om enkel foto's te viewen :confused: :confused: :confused:

.... om rawbestanden te viewen...;)

Het programma is een beetje aan de trage kant.
Het is net alsof de raw-foto in twee keer wordt opgebouwd....

En....."raf-"bestanden worden niet herkend....
tot zover de lezing;)

VerSeg
19 juni 2005, 23:09
En als je een beetje te veel op de knopkes durft klikken crasht dat spel continu ... :B

Hesy
20 juni 2005, 11:34
Ik blijf werken met ACDSEE.
Werk er reeds jaren mee en kan mij niets beter vinden.

Xentro
20 juni 2005, 12:00
Ik blijf werken met ACDSEE.
Werk er reeds jaren mee en kan mij niets beter vinden.

Ik heb dit vroeger ook nog gebruikt, de vroegere versies waren top. Deze vind ik echt niks ... :B

hvr_oosterzele
20 juni 2005, 13:01
Op de Canon-10D Yahoo list (en deze persoon dan weer via Fred Miranda) heb ik vernomen dat die RAW viewer problemen kan geven met PS CS2. Ik heb CS2 niet maar voor diegenen die nu plots problemen zouden hebben, dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn.

planar1.4
8 september 2005, 09:59
ik ben er ook nog niet uit :)

idd 50Mb voor een viewer is véél....en zoals iemand hierboven schreef....als je wat te snel wil gaan blokkeert alles

heb nochtans pentium 4 en 1 G ram

het was....veelbelovend die windows raw viewer maar.....heb er mijn bedenkingen bij

de rawshooter doet het voor mij op dat vlak dan beter én zonder te crashen

acdsee moet ik nog eens proberen

Xentro
8 september 2005, 17:23
ik ben er ook nog niet uit :)

idd 50Mb voor een viewer is véél....en zoals iemand hierboven schreef....als je wat te snel wil gaan blokkeert alles

heb nochtans pentium 4 en 1 G ram

het was....veelbelovend die windows raw viewer maar.....heb er mijn bedenkingen bij

de rawshooter doet het voor mij op dat vlak dan beter én zonder te crashen

acdsee moet ik nog eens proberen

Bij mij is die nog nooit gecrasht!
Ik heb ook een p4 3.4 en 1 g ram...
Maar nog nooit een probleem met gehad! Nu kan ik gewoon mijn foto's bekijken zonder telkens een "echt" programma te openen!
Je klikt gewoon op het icoontje met het pennetje te zien op de deze screenshot (http://www.jonasvanbogaert.be/Naamloos-1.jpg) en je laad automatisch ps, psp,... (nog een voordeel)

Ps: 50 mb is de moeite toch niet hé tegenwoordig steken ze allemaal 300 gig in de pc ...

Geert1845
8 september 2005, 18:22
Bij mij ook nog nooit gecrashed. Wordt wel traag als ik veel foto's zit te doorbladeren (512 MB ram).

Die viewer zelf is eigenlijk maar een paar Kb groot, het bestand wordt echter 50 MB omdat het hele .NET framework erbij moet zitten om een of andere reden.

yowan-kenobi
9 september 2005, 07:01
Ik voeg er toch aan toe dat ik ook wat problemen ondervonden heb sinds de installatie van dat ding. Vooral de eerste dagen na de installatie leek het nogal vrij onstabiel te functioneren. Nu crasht het niet meer, da's al een voordeel, maar ik dien toch vaak een 2de keer een foto te viewen voor het beeld er uiteindelijk doorkomt. Dus 1ste keer, lang wachten en "end task", gevolgd door een tweede poging waarbij alles goed gaat.

planar1.4
9 september 2005, 10:35
wel gisterenavond géén problemen gehad met de windows raw viewer

zo zie je maar

de geneugten van .....windows