PDA

Volledige versie bekijken : CF kaartje en Foto Nummering bij Canon



ksaelen
27 april 2005, 20:29
Ik heb jullie hulp nodig...

Ik gebruik momenteel 256MB CF kaartjes in mijn 10D en 128MB kaartjes in mijn A95. Ik wil graag de 256MB kaartjes doorschuiven naar de A95 en nieuwe 1GB kaartjes kopen voor mijn 10D.

Ik weet dat Canon ook op de CF kaartjes bijhoudt hoeveel foto's er genomen zijn met de camera. Ik heb in het begin dat ik de A95 had, een keer een CF kaartje dat ik normaal in mijn 10D gebruik, in de A95 gestoken. Resultaat was dat de teller van de A95 plots op +7000 stond. Aangezien de A95 toen nieuw was, heb ik de teller toen maar even op nul gezet. Maar dat wil ik nu niet meer doen.

Nieuwe kaartjes voor de 10D zal geen probleem zijn. Daar gaat de teller gewoon verder waar hij gebleven was (of vergis ik mij?).

Maar als ik de kaartjes uit mijn 10D ga gebruiken in mijn A95 ga ik weer hetzelfde probleem hebben zoals hierboven beschreven. Hoe kan ik dat vermijden? Kaartjes een keer formateren op mijn PC? Andere oplossingen?


Bedankt, Kris.

Black B@ndit
27 april 2005, 20:38
Met een nieuw kaartje loopt de teller gewoon verder, en als je er zeker van wil zijn dat de nummering van je andere camera niet gebruikt wordt (de camera onthoudt het hoogste nummer) dan zal je de kaartjes eerst moeten formatteren in je pc. Formatteren in de camera helpt niet, de camera leest die info zodra het kaartje in de camera gestoken wordt, zelfs als de camera niet aanstaat.

Dat je camera vanaf het hoogste nummer voort telt is om te vermijden dat je twee keer hetzelfde nummer op je pc krijgt na het uploaden.

Ik heb mijn 20D ook moeten 'resetten' omdat er na twee dagen al bijna 10.000 foto's op de teller stonden. Ik dacht dat ik alle geheugenkaartjes geformatteerd had, maar ik was er ééntje vergeten :o .

Herman
27 april 2005, 20:48
Ik denk dat het een menu-optie is om de teller te resetten iedere keer je een nieuw leeg kaartje plaatst. Bij mijn toestellen is dit toch het geval. Maar dat is natuurlijk meestal niet heel verstandig als je de inhoud van een aantal kaartjes overbrengt naar je PC: kans op overschrijven tenzij je nieuwe mappen aanmaakt.
Wat je kan doen is voor elk project of reis eenmaal resetten en daarna de optie kiezen waarbij steeds verder genummerd wordt.
Ik denk ook dat het veiliger is de kaartjes te formateren in je fototoestel dan in je PC.

ksaelen
27 april 2005, 20:58
@Black Bandit: jij hebt blijkbaar ervaring... bedankt voor de info. Overgeschakeld van 10D naar 20D?

@Herman: ik wil mijn tellers niet resetten. Tellers zijn nog nooit gereset... ik weet dus precies hoeveel foto's ik met beide camera's gemaakt.


Kris.

Black B@ndit
27 april 2005, 21:20
@Black Bandit: jij hebt blijkbaar ervaring... bedankt voor de info. Overgeschakeld van 10D naar 20D?

Ik ben overgeschakeld van een 300D naar een 20D omdat ik daarmee meer mogelijkheden had. Er zaten teveel beperkingen in de 300D.

ajh
28 april 2005, 09:48
[QUOTE=lks712@Herman: ik wil mijn tellers niet resetten. Tellers zijn nog nooit gereset... ik weet dus precies hoeveel foto's ik met beide camera's gemaakt.[/QUOTE]
In dat geval heb je maar 1 oplossing, aparte kaartjes voor de beide toestellen gebruiken. De andere oplossing is iedere keer de kaart formateren in de PC, maar dat ga je geheid een keer vergeten...

Helen
28 april 2005, 10:09
Eindelijk een verklaring voor de reden waarom de teller van mijn 20D in de eerste paar weken twee keer met enkele honderderden nummers vooruit sprong. Ik heb toen een kleine CF kaartje die ook in mijn coolpix was geweest in mijn canon gestopt. De teller ging toen ook van taal veranderen. Op mijn HD staan dus zowel images als afbeeldingen. :rolleyes: