PDA

Volledige versie bekijken : Trage sluitertijd - Nikon D70



daniell
23 maart 2005, 18:18
Nikon D70.
Ik ben laatst weer beginnen fotograferen met het invulflitsje.
Tot mijn verbazing gaat de sluitertijd pas n sec. later af als dat ik indruk ( of nog langer ).
Voor zover ik mij herinner heb ik dat vorg jaar niet gehad.
Ik heb intussen natuurlijk al diverse instellingen veranderd... en weet dus niet of het daar kan aan liggen.
Heeft iemand dat ook voor handen gehad.?...... en hoe is dit op te lossen.?.
Eerst dacht ik dat het lag aan de instelling " pas afgaan als alles scherp ingesteld staat ". Dat heb ik er dus afgehaald... maar daar lag het dus niet aan.
Weet iemand hoe de instelling dan wel moet.?..
Danil,

CooMa
23 maart 2005, 18:25
Staat mirror lock-up soms aan?
Staat cam niet ingesteld op timer?

Alleen maar een paar ideetjes...

Bedoel je dat de camera een seconde later fotografeert nadat je ingedrukt hebt (sluitertijd???)?

Rikkie
23 maart 2005, 18:30
Heb je de flitsstand niet op rode ogen staan? Dan doet hij eerst enkele voorflitsen en maakt dan pas de foto.

daniell
23 maart 2005, 18:46
Ja CooMa, hij fotografeert pas enkele tellen later. Zonder flits geen enkel probleem..... met flits wl.
Dit voorval is enkel bij " M ", " A ", " S " en " P".
Vandaar dat ik vermoed dat het aan n of andere instelling gaat.
Danil,

daniell
23 maart 2005, 18:54
Beste vrienden.... t is OPGELOST.
Inderdaad stond de " RODE OGEN " instelling aan.... ofschoon ik daar eigenlijik nog nooit gebruik heb van gemaakt... :confused: .
Maar hoe dan ook... Rikkie.... herstikke bedankt voor het meedenken... :o .
Maar ik heb naderhand wel een verklaring.... :mad: .... zoonlief is er vorige maand mee op pad geweest ( feestje )... en een andere verklaring heb ik daar niet voor... :clown: :green: :D .
Ikke hardsikke blij.... t IS OPGELOST. :o :) :G .
( k Zal het maar niet aan mn vrienden vertellen.... ben even door Rikkie gered van den afgang..... :p . Dank je wel, Rikkie.
Groetjes Danil,

Rikkie
23 maart 2005, 19:02
Altijd blij als ik iemand kan helpen :D

ajuin
23 maart 2005, 19:42
je bent hier toch afgegaan hoor...............

:p :p :p

parakiet
23 maart 2005, 20:07
na een paar weken ga je door een checklist

met oa op:

ISO checken, eV correctie, flitscorrectie, ->WITBALANS<-,...

daniell
25 maart 2005, 22:55
@Ajuin en @ parakiet... all jongens.... ik heb het er nog moelijk mee... :o .
Hoe dan ook.... men kent mij hier geeneens.. :green: .. dus ik heb er hier geen last van... ;) .... :G .
Ik laat mij gewoon even enkele weekjes wegzakken.. en t is zo vergeten :clown: :D .
En inderdaad.... niet onverstandig om alvorens te fotograferen even eerst een checklist af te werken ( op zijn Amerikaans )..... LIJST afgewerkt... vogel gaan vliegen... :D .
Maar we kunnen er beter eens mee lachen... mijn probleem is toch opgelost... :D :D :D :D :D .
Groetjes Danil,

parakiet
26 maart 2005, 09:37
ik denk totaal niet in termen van afgaan enzo.

wou je gewoon een tip geven voordat je er zelf achter kwam.

in RAW kan je al veel verhelpen maar als je enkel in JPEG werkt.

men schandelijke verhalen:
avond ervoor op men bureau gespeeld met D70 en autootjes. witbalans op neon. dag erna het bos in...zonder witbalans te veranderen.

dagje ervoor wat macros geflitst, door omstandigheden eV op +0.7 gezet.
dagje erna buiten in mooi weer getrokken...eV vergeten terug te schroeven

iso valt gelukkig mee..als je plots constant aan 1/1000 en hoger moet trekken dan wt je dat er iets niet klopt, doch de eerste 4 keer vroeg ik me eerder af wat de beuckelair met men sensor gedaan had

edit nog eentje: flits op D70. maar ik wou de batterijtjes opladen: die waren dus uit de flits. als je dan fotos wilt nemen dan gaat je D70 naar slaapstand...zonder wakker te worden. krijg je effe hartkloppingen totdat je de flits weer eten geeft.


zonder te zeveren: voor je vertrekt of als je net aangekomen bent dan check je je meest gebruikte functies.
een klein atomaschriftje met potlood doet ook wonderen :)