PDA

Volledige versie bekijken : Probleem iMac 27 inch



moons83
24 november 2017, 12:23
Help! Mijn iMac doet niets meer...

Gisteren viel de iMac plots uit en ik krijg er geen leven meer in. Ik heb al vanalles geprobeerd... andere stroomkabel, even loskoppelen en terug aansluiten, aan/uit knop 10 seconden ingedrukt houden,... Er gebeurd niets.
Intussen ook contact opgenomen met Apple support en daar kunnen ze me niet helpen. Dus dan maar naar de Switch gebracht voor nazicht en reparatie.

Heeft iemand hier op het forum dit ook al meegemaakt? Zo ja, wat zou het probleem kunnen zijn en waar kan ik me aan verwachten wat de reparatiekosten betreft?

Thanks,

Jo
24 november 2017, 23:08
Erg voor jou. Ik heb dit nog nooit voorgehad met de mijne alhoewel dit een mid 2010 model is.
Het kan natuurlijk van alles en nog wat zijn. Ben je zeker dat er nog stroom is op dat stopcontact? (ik zeg maar wat).
Apple kennende zou dit wel eens een dure grap kunnen zijn en switch is wel goed maar ook niet de goedkoopste.
Was je van het Leuvense, ik had je ergens anders heen gezonden. Vijgen na Pasen natuurlijk.
Succes :G

Black B@ndit
25 november 2017, 07:11
Als een computer helemaal niets doet, dan zit het probleem meestal in de voeding.
Maar ik heb geen idee hoe duur het is om een voeding van een iMac te vervangen (en het zou natuurlijk ook iets anders kunnen zijn, maar de voeding is bij zo'n probleem gewoonlijk het eerste wat moet gecontroleerd worden).

on4bam
25 november 2017, 08:15
Zoals in de serie "The IT crowd" altijd gevraagd werd door de IT'ers "Is it plugged in? Have you tried to switch it off and on again? Komische serie maar wel correct. Controleren of er spanning geleverd wordt is het eerste wat gedaan moet worden.
Een tijdje terug heb ik een buurvrouw haar computer eens moeten bekijken, deed ook niets meer. Blijkbaar was de plug aan de computerkant half uitgetrokken door alles te verzetten om de printer weer in het stopcontact te pluggen...
Ik het beste geval kost het je een nieuwe voeding, in het slechtste.... who knows.

mutley69
25 november 2017, 21:40
Een all-in-one zoals de imac heeft altijd een voeding op maat - zelf wil ik dat niet (zo'n generieke zaken die op maat zijn en aan geen standaarden beantwoorden).
Als 't geen slecht contact is - kan het gewoon zijn dat er een condensator gepatst is - nu voedingen zelf herstellen is extreem gevaarlijk (ik heb dat ooit al wel 's gedaan voor kleine duidelijke fouten in 't veiliger luikje van de voeding).
Voor mac's verwijs ik nogal 's naar digame in Leuven. Ik lever verder geen apple-ondersteuning - maar ik ben ook geen "beest", al ben ik een ultra-fan van Animal en Crazy Harry uit de muppets.

Guest14
28 november 2017, 12:18
Ik zit aan mijn 2de imac, en nog nooit een defect gehad.

Heb je aan switch gevraagd om eerst de prijs te geven vooraleer ze herstellen?

opapol
28 november 2017, 13:04
Tot mijn ongenoegen ook voor gehad.... Ik ben er mee naar iLabo geweest in Blankenberge en die hebben doorgestuurd naar de hoofdzetel in Antwerpen waar ze wl de juiste specialisten hebben. Was iets van een 400€. Een maand nadien, weer zo dood als een pier. Dus ik terug naar iLabo en dit keer was het eenvoudiger (en goedkoper), er was een conflict met een programma en achteraf heb ik gezien dat ze cleanmymac er hebben af gegooid. Sindsdien geen problemen meer. iMac is van eind 2011.
Ik wens de TS het beste. **** happens.