PDA

Volledige versie bekijken : color munki V1.2.2 probleem



Mordred
8 februari 2017, 14:39
Vandaag een nieuwe installatie gedaan van hun software.
(color munki photo toestel)
Daarna profile gedaan >> veel te rode tinten !

Meermaals herinstallatie gedaan en terug geprofiled >> steeds zelfde veel te rode tint.
Terug oude versie erop >> terug ok !

Ik werk met win10,IPS paneel en een canon pro100.
Eindelijk had ik deftige overeenkomsten nu doen ze een update die totaal onbruikbaar is.

Iemand soortgelijke ervaring met deze update?

Red Falcon
8 februari 2017, 15:36
Welk ICC profile gebruikt u, versie 2 of 4.
Als ik versie 4 gebruik dan heb ik ook een rode zweem, bij versie 2 heb ik dit niet.

Mordred
8 februari 2017, 16:32
Hoe stel je dat in? Ik gebruik gewoon de profielen die pantone me geeft voor monitor en prints. Dacht een icc en een icm profiel.

Mordred
8 februari 2017, 16:35
Vond hier net dat je idd zou kunnen kiezen ts v2 en v4, moet ik eens bekijken als ik thuis ben. Als ie auto naar v4 gaat bij installatie dan zal dat wel waarschijnlijk het probleem zijn.

Mordred
8 februari 2017, 19:50
Welk ICC profile gebruikt u, versie 2 of 4.
Als ik versie 4 gebruik dan heb ik ook een rode zweem, bij versie 2 heb ik dit niet.

Net geprobeerd, lukt niet !
Doet het niet voor mij.

Mordred
9 februari 2017, 11:47
PROBLEEM OPGELOST.

Na mail naar xrite.
Alles geprobeerd wat ze zeiden, hielp niet echt tot ik het laatste deed dat ze voorstelden.
White point naar 'native' ipv 'd65'; werkt nu wel.
Snap alleen niet waarom v1.1 wel werkt op d65 en v1.2.2 niet ?

Stelden ook voor om luminatie op 100cd/m te zetten en manueel aan te passen ,
dit zorgde ook wel voor een betere brightness, mijn standaard stond ietsje te hoog.

Hopelijk heeft iemand hier iets aan.

Red Falcon
9 februari 2017, 14:26
PROBLEEM OPGELOST.

Na mail naar xrite.
Alles geprobeerd wat ze zeiden, hielp niet echt tot ik het laatste deed dat ze voorstelden.
White point naar 'native' ipv 'd65'; werkt nu wel.
Snap alleen niet waarom v1.1 wel werkt op d65 en v1.2.2 niet ?

Stelden ook voor om luminatie op 100cd/m te zetten en manueel aan te passen ,
dit zorgde ook wel voor een betere brightness, mijn standaard stond ietsje te hoog.

Hopelijk heeft iemand hier iets aan.


Iedereen met een X-Rite heeft daar wat aan, trouwens bedankt dat u dit met ons wilt delen. :G
Dat ik daar niet op gelet heb, bij mij staat het wit punt ook op native.
Maar toch een heel goede service bij X-Rite h.

Mordred
9 februari 2017, 23:43
Iedereen met een X-Rite heeft daar wat aan, trouwens bedankt dat u dit met ons wilt delen. :G
Dat ik daar niet op gelet heb, bij mij staat het wit punt ook op native.
Maar toch een heel goede service bij X-Rite h.

Zeker.
Bij interesse kan ik je het antwoord wel sturen.