PDA

Volledige versie bekijken : teleconverter 2 x



jantje38
19 februari 2016, 06:27
Dag,

ik heb een sigma 70-200 2.8 en sony a58.
heb hier teleconverter x2 liggen en geprobeerd, werkt niet op AF want lens blijft scherpstellen.
De converter werkt tot op de helft, 100 + converter.
Heb het geprobeerd op andere lens, AF werkt tot de helft.
ik doe het nu manueel, maar is er een mogelijkheid (trukje) om AF te gebruiken.
Al is het maar op een landschap, zou toch al iets zijn.
Of werkt dit helemaal niet?

mvg,

in2lapland
19 februari 2016, 07:25
Welke teleconverter (merk/type) ? en met welk diafragma zit je

jantje38
20 februari 2016, 05:54
Tamron 2x Mx-AF BBAR MC7

al diafragma F8 en hoger geprobeerd, blijft zoeken met AF en zet zich niet scherp

in2lapland
20 februari 2016, 10:30
Ik weet nu niet of dat een happy combi is, maar je moet je diafragma houden op f/5.6, f/6.3 en of f/7.1 alleen dan heb je kans (*) dat de AF het blijft doen dan wel doet, vanaf f/8 is het zekers handmatig scherpstellen.

(*) en dat is als er voldoende licht aanwezig is, anders is het in het geheel handmatig doen.

adrie
20 februari 2016, 11:48
Hoi,

zover ik heb kunnen nazoeken, kan uw toestel scherpstellen tot een diafragma F5.6.
"Modernere", duurdere modellen kunnen scherpstellen tot f8, sommige heel dure professionele toestellen tot f11.
Het maakt dan niet uit welk diafragma u instelt, uw toestel stelt altijd scherp op het grootste diafragma (kleinste getal).
Ik denk dat met gebruik van deze Tamron extender uw diafragma te klein wordt om scherp te stellen of dat deze extender elektronisch niet samenwerkt met uw lenzen.

Mijn D750 kan scherpstellen to F8.
Gebruik van mijn Kenko 1.4 extender kan wl met m'n Nikon 24-120 F4 en 70-200 F4 lens.
Maar op mijn Sigma 150-600 werkt dat maar tot pakweg 450 mm. Daarna overstijgt het maximale diafragma F8 en kan mijn D750 niet meer scherpstellen.

Adrie