PDA

Volledige versie bekijken : Extentie " *.JPEG " veranderen naar "*.JPG"



samver
22 juni 2004, 14:42
Om mijn JPEG beelden op te slaan met Philips DVD recorder type DVDR 77 met PC card slot, moeten de bestanden de extentie "*.JPG" hebben, terwijl dit in mijn geval steeds "*.JPEG" is.
Kan ik dit veranderen .

Groeten / Jan.

rept
22 juni 2004, 14:46
Originally posted by samver
Om mijn JPEG beelden op te slaan met Philips DVD recorder type DVDR 77 met PC card slot, moeten de bestanden de extentie "*.JPG" hebben, terwijl dit in mijn geval steeds "*.JPEG" is.
Kan ik dit veranderen .


Ja, open een dos prompt, ga naar de directory waar je JPEG's staan en type dan volgend commando in:

ren *.jpeg *.jpg

Dit wijzigt alle extensies :D

samver
22 juni 2004, 14:55
Sorry maar ik geen computer specialist .
Hoe moet je een dos prompt openen.

Alvast bedankt.

Groeten / Jan

wannabee
22 juni 2004, 14:57
ofwel windows teken en de 'R' gelijk induwen

ofwel via de start knop 'RUN'

rept
22 juni 2004, 14:59
Originally posted by samver
Sorry maar ik geen computer specialist .
Hoe moet je een dos prompt openen.

Alvast bedankt.


Je klikt op START en dan op UITVOEREN of RUN. Daar type je CMD in en drukt op OK (indien oudere windows dan type je COMMAND).
Je zal nu een zwart scherm zien. Indien je foto's in map: c:\fotos\ staan dan type je nu in:

C:
CD \fotos

en daarna het "ren *.jpeg *.jpg" commando.

Indien foto's in map d:\fotos\BD\ staan dan type je:

D:
CD \fotos\BD

en daarna het "ren *.jpeg *.jpg" commando.

Dat is het. Voor venster te sluiten type je EXIT op sluit het zoals een ander venster door op X te klikken.

samver
22 juni 2004, 15:36
Nee het lukt niet, in dat zwart scherm staat reeds, C:\Documents and Settings\... als ik dan daarna type C:CD\fotos "ren *.jpeg *.jpg"EXIT en dan het zwart venster te sluiten door op X te klikken gebeurd er nits.
Nogmaals sorry maar ik ben geen deskundige

Stephan
22 juni 2004, 15:40
In welke folder staan je bestanden die je wil hernoemen?

samver
22 juni 2004, 15:50
Hello,

In bestand " fotos " op de harde schijf C.
Dit bestand " fotos " is dan verder onderverdeeld in mappen met JPEG bestanden.

Groeten / Jan.

Stephan
22 juni 2004, 16:03
je opent zo'n zwart venster en je typt cd \
dan zal je zien dat je een C:\> krijgt
daar typ je cd fotos in
dan kan je dir /w typen om alle folders te zien
dan hoef je alleen cd [naam van de folder] in te typen om toegang te hebben tot de bestande in die folder. Wil je terug naar C:\FOLDERS> dan type je cd c:\fotos
veel succes en als je nog vragen hebt...

samver
22 juni 2004, 16:20
Nee ook met dit laatste gebeurd er niets.

Groeten / Jan

Stephan
22 juni 2004, 16:21
Krijg je een foutboodschap?

samver
22 juni 2004, 16:33
Nee, er gebeurd helemaal niets.

rept
22 juni 2004, 16:51
Originally posted by samver
Nee, er gebeurd helemaal niets.


Ok probeer hetvolgende eens:

wanneer je in dat zwart dos venster zit type je "CD " in (met de spatie erachter! en je drukt nog NIET op enter. Dan sleep je vanuit je windows verkenner de map waar je foto's in staan naar het dos venster en laat daarin los.
Windows zal nu achter je CD commando de volledige map hebben gezet. Druk nu op enter. Geef hierna het ren commando.

Manta99
22 juni 2004, 17:26
Originally posted by samver
Nee het lukt niet, in dat zwart scherm staat reeds, C:\Documents and Settings\... als ik dan daarna type C:CD\fotos "ren *.jpeg *.jpg"EXIT en dan het zwart venster te sluiten door op X te klikken gebeurd er nits.
Nogmaals sorry maar ik ben geen deskundige

als je in de map c:\fotos moet zijn, typ je:

c: [ENTER DRUKKEN]
cd \fotos [ENTER DRUKKEN]
ren *.jpeg *.jpg [ENTER DRUKKEN]

en niet alles achtereen typpen :) Je zal zien dat er precies niets gebeurd, maar ondertussen zijn wel al je bestanden in .jpg verandert :D

samver
23 juni 2004, 07:23
Iedereen hartelijk dank maar het lukt niet.

Groeten / Jan.

w00ha
23 juni 2004, 09:23
http://forum.belgiumdigital.com/topic.asp?TOPIC_ID=46313&SearchTerms=,rename

samver
23 juni 2004, 10:27
Ja met dit ist ok.

Nogmaals hartelijk dank en de groeten / Jan

Jochen
23 juni 2004, 11:04
Voor wie zo'n problemen heeft; ik heb een interessant programmaatje gevonden genaamd "rename" (duh!). Dit progje kan alles wat betreft "mass name changes"; strings vervangen, letters wegnemen of bijvoegen (op de plaats die je wenst), enz...

Heel erg handig om bvb. foto's met identieke namen te vermijden (bvb. elk Canon kaartje bevat steeds dezelfde filenames (genummerd 001 tot ...), en dus alle pics van meerdere kaartjes samenvoegen in een directory gaat niet ...wl na behandeling met "Rename".

Wie het progje wil; zie de thread in het "tips & tricks" forum

Dirtyharry71
23 juni 2004, 11:22
Jochen kan je dat dan niet instellen dat de 300D blijft doornummeren ?

CooMa
23 juni 2004, 12:18
Ja hoor, net zoals op de 10D, maar het is wel een instelling die je kunt maken...

Jochen
23 juni 2004, 12:57
Originally posted by Dirtyharry71
Jochen kan je dat dan niet instellen dat de 300D blijft doornummeren ?


Kan zijn... heb nog niet die moeite genomen om dat uit te zoeken... maar daar gaat het niet om, die "rename" is me al in 1000 andere gevallen nuttig geweest hoor. ;)