PDA

Volledige versie bekijken : Is de ene m2t(s) de andere niet?



jaja
19 augustus 2013, 18:18
Hallo,

Ik heb gisteren PowerDirector11 aangekocht en ge´nstalleerd.
Het programma is gebruiksvriendelijk met toch heel wat mogelijkheden (o.a. PIP).
Alles werkt perfect tot de uiteindelijke film wordt gemaakt ...
Ik gebruik daarvoor de H264 optie (1920x1080, 50i, 25 f/s, ...) en dat geeft een m2t(s) bestand dat op elke computer probleemloos afspeelt.

Als ik dat bestand echter op de WD My Passport zet om op de Sony Bravia TV (zeer recent) af te spelen gebeurt er niks. Er wordt even "gezocht" en dan gaat het beeld op zwart.
Als ik dat bestand uit Powerdirector11 in Premiere Elements binnenhaal, dan krijg ik dit bericht: "This clip does not match the sequence's settings. Change settings to match the clip's settings?"
Ik laat dan de settings van Adobe behouden blijven.
Als ik dan in Premiere de clip wegschrijf als mt2(s), dan wordt die wel correct afgespeeld via de WD Passport op de TV.
Iemand die een idee heeft van wat er mis zou gaan in PowerDirector? Op welke wijze kunnen m2t(s) bestanden verschillen?

Alvast bedankt ...
Jaja

Skitch
19 augustus 2013, 19:06
Ik denk dat het te maken heeft met codecs. Dat is het algoritme, de wiskundige formule zeg maar, waarmee het videobestand gecodeerd/gedecodeerd wordt om het te comprimeren/decomprimeren.
.m2t en .m2ts zijn de containers. In de container zit er zowel het geluid als het beeld.
Misschien "verstaat" De TV en de WD my Passport elkaars Codecs niet. (Misschien hÚ)
Je kan op het net Codecs zoeken en downloaden. Maar dat wordt, als het niet nodig is, afgeraden omdat te veel verschillende codecs conflicten geeft.
Kan je die WD My Passport updaten?
(PS: dat is allemaal onder voorbehoud want het is van horen zeggen..... ;) en ook voor mij allemaal nieuw )

De sequence settings zijn de gegevens zoals 25 fps, PAL, 1920x1080 maar ook de bitrate. Zoiets als 25Mbs. Het is mogelijk dat als je met 50p ( p ) werkt er een of ander apparaat de hoge bitrate niet kan verwerken ?
Kan je een variabele bitrate instellen ? Ik zet altijd een variabele bitrate, VBR

Het is maar gissen hoor: 50i ( i ) wil zeggen twee halve beelden per seconde. De sequence settings bij 50i bepalen ook welk half beeld het eerste getoond wordt : het bovenste of het onderste. Alhoewel deze definitie niet wil zeggen dat het hele halve beeld boven of beneden staat maar wel welke rij pixels eerst mag beginnen. :D Want ze zijn ge´nterlinieerd.

EDIT (een beetje laat) Besluit : Neen, de ene .m2t(s) is de andere niet.

jaja
20 augustus 2013, 17:39
Hallo,

Bedankt allemaal voor de inmput.
Ik heb ook de vraag gesteld aan de helpdesk van Cyberlink en vandaag een antwoord gekregen.
Een hele hoop technische informatie en hulpprogramma's die ik moet draaien en de resultaten ervan doorsturen.
Maar daarvoor moet ik eerst die mail eens hÚÚl goed bestuderen ...

Jaja