PDA

Volledige versie bekijken : MOD naar MOV (video)



Roeliee
27 april 2013, 20:59
Hallo

Bij mij op het werk hebben ze gevraagd om een filmpje te "monteren". Ik zou dit via m'n apple doen via Imovie. Nu, de filmpjes hebben een MOD-extensie maar deze kan Imovie niet lezen. Het zou in een MOV-extensie geconverteerd moeten worden, zodat het door quick-time gelezen kan worden. Iemand die hiervoor een, liefst gratis, convertor kent?

Alvast bedankt!

Groetjes
Roeliee

Roeliee
27 april 2013, 21:03
Sorry...had niet gezien dat er bij Video ook een dergelijk iets bestond... Kan er een mod dit onderwerp verplaatsen naar "video technisch"? :G

LesC
27 april 2013, 22:14
Ik kom hier eerder toevallig bij uit. In het vervolg volstaat het bij een dergelijke vraag (verplaatsen van topic) gewoon op het uitroepteken onder je post te klikken, en dan uiteraard de juiste vraag te stellen. ;)
Verplaatst van Software naar Video (technisch)

Skitch
27 april 2013, 23:09
Ik heb nog nooit met Imovie gewerkt..... maar:
.mod files kunnen lastig doen.
Je kan twee dingen proberen:
1)- de .mod bestanden hernoemen naar .mpg bestanden. Soms helpt dat en dan kan je verder.
2)- converteren naar .mov met AVS Video Convertor (http://www.avs4you.com/AVS-Video-Converter.aspx?type=GoogleAdWordsSearch&gclid=CMes-_mVvbMCFQNd3god8EQAuw)

Edit: Mogelijk kan je het ook converteren met VLC media player (http://www.videolan.org/)

Roeliee
30 april 2013, 16:56
Ik heb nog nooit met Imovie gewerkt..... maar:
.mod files kunnen lastig doen.
Je kan twee dingen proberen:
1)- de .mod bestanden hernoemen naar .mpg bestanden. Soms helpt dat en dan kan je verder.
2)- converteren naar .mov met AVS Video Convertor (http://www.avs4you.com/AVS-Video-Converter.aspx?type=GoogleAdWordsSearch&gclid=CMes-_mVvbMCFQNd3god8EQAuw)

Edit: Mogelijk kan je het ook converteren met VLC media player (http://www.videolan.org/)

Veranderen naar .mpeg verandert niets aan het probleem, en AVS is enkel voor windows... Maar ik heb een plan! :p De filmpjes zet ik op windows-pc, daar converteer ik ze met dat programma en dan terug naar de apple! Hopelijk lukt het via deze weg! Maar dat zal ik nog eens moeten proberen. Ik heb ook eens mijn licht opgestoken bij de IT'er bij ons opt werk, misschien kent hij wel een oplossing! Alvast bedankt voor je tips! :)