PDA

Volledige versie bekijken : Sever-storing ?



Peter1
2 juni 2002, 15:39
Ik krijg foutmeldingen als ik foto's ( o.a. voor challenge ) wil opladen ?

Peter
Kodak DC 4800

embee
2 juni 2002, 16:25
Ben blij dit te horen - ik probeer al de ganse namiddag mijn foto naar de challenge te sturen, maar dat lukt niet.
Jah Peter, we zullen even moeten wachten tot het begint te donderen en bliksemen voor onze BD-crew binnen zal willen komen ...

<font color=blue>embee - Oly C2100UZ</font id=blue>
<font size=1>"Some people say I cannot play the piano, but no one can say I didn't enjoy it."</font id=size1>

jaja
2 juni 2002, 18:47
Hallo,

Net terug van het schoolfeest ...
Ik heb omstreeks 16u50 nog een foto binnengekregen, maar daarna niet meer.
Zal eens een mailtje doen naar Christian en /of Tom ...

Jaja

mic
2 juni 2002, 18:57
jep, niemand kan nog uploaden.
Er zijn nu enkele mensen die dit bevestigen.
De server is out? kapot? gestolen ?ontploft?
of wordt vervangen? ( Dat zeggen ze bij Planet internet altijd als er een server out is) :) :D

Oly E-20

embee
2 juni 2002, 18:57
zonet nog es geprobeerd ... lukt nog steeds niet :-(

<font color=blue>embee - Oly C2100UZ</font id=blue>
<font size=1>"Some people say I cannot play the piano, but no one can say I didn't enjoy it."</font id=size1>

mic
2 juni 2002, 19:01
neenee het gaat niet...
Amaai, alle BDers houden nu hun fotokes bij.... Wat gaat dat zijn als de server terug online is?
Die gaat direct terug overbelast geraken :D

Oly E-20

eMJeke
2 juni 2002, 19:08
neenee het gaat niet...
Amaai, alle BDers houden nu hun fotokes bij.... Wat gaat dat zijn als de server terug online is?
Die gaat direct terug overbelast geraken :D

Oly E-20


't is alweer OK, want het is me zonet gelukt een fotoke te posten

eMJeke (S40)
http://www.pbase.com/emjeke

mic
2 juni 2002, 19:43
Oef , de server is vervangen :) :) :D :rolleyes:

Oly E-20

embee
2 juni 2002, 20:09
inderdaad ... probleem is nu opgelost ...
DANKEWEL crew !!!

<font color=blue>embee - Oly C2100UZ</font id=blue>
<font size=1>"Some people say I cannot play the piano, but no one can say I didn't enjoy it."</font id=size1>

Kika
2 juni 2002, 20:25
Bij mij lukt het nog steeds niet <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

Gr.,
Kika

MINOLTA DiMAGE 5

jaja
2 juni 2002, 20:42
Hallo,

Sinds 20:53 zijn er hier toch 5 ,foto's voor de challenge binnengelopen - en gevalideerd.
Dus, blijkbaar geen storingen meer.
Kika, ben je wel ingelogd op het forum?
Anders werkt het dus niet ...

Jaja

Peter1
2 juni 2002, 21:08
Denk dat alles inderdaad (al een tijdje) weer werkt.

Peter
Kodak DC 4800

scorpio
2 juni 2002, 21:43
Daarjuist omstreeks 22.40 tevergeefs geprobeerd fotokes te downloaden voor de challenge doch driewerf helaas !!!!!!
Ik lees hier nu dat anderen er wel zijn in geslaagd deze te posten.
Zou het kunnen dat het aan de foto ligt die te groot is ? Die van mij is 2.34 MB groot. Hoe verminder ik die naar 2 MB ?



Edited by - scorpio on 02 June 2002 22:44:21

jaja
2 juni 2002, 21:52
Hallo Scorpio,

De 800x600 versie uploaden is genoeg, het grote bestand hoeft echt niet.
Zorg wel dat de optie aangevinkt staat om manueel de Exif info toe te voegen.
(ik weet niet precies welke dat dat is).
Dan zal je normaal gezien geen problemen meer hebben.

Veel succes,
Jaja

christian
3 juni 2002, 17:28
Ik heb zonet ook getest, na een mailtje van jaja en heb geen fouten gekregen... dus 't zal eens niet aan de software gelegen hebben :D.

Christian

Kika
4 juni 2002, 21:54
Het lukt mij nog steeds niet mijn challengefoto te uploaden. Ik krijg steeds de volgende informatie:

The page cannot be displayed
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Open the dc.netadmin.be home page, and then look for links to the information you want.
Click the Refresh button, or try again later.

Click Search to look for information on the Internet.
You can also see a list of related sites.




HTTP 500 - Internal server error
Internet Explorer

Wat kan er aan de hand zijn?



Gr.,
Kika

MINOLTA DiMAGE 5

jaja
4 juni 2002, 22:14
Hallo kika,

Ik krijg hier toch geregeld nieuwe foto's binnen, dus aan de server zal het niet liggen denk ik ...
- Ben je ingelogd op het forum alvorens je wil uploaden?
- Stuur je de 800x600 foto op met een "normale" bestandsnaam?
- Is de extentie jpg?
- Stuur het origineel bestand niet mee, maar duid aan dat je de exif-info manueel wil toevoegen ...

Enkel een paar suggesties ...
Ik heb er ook een beetje het raden naar.
Als je problemen zou blijven ondervinden, stuur dan eens een mailtje met alle details - dus ook van de foto die je wenst up te loaden.

Groeten en veel succes ...
Jaja

christian
6 juni 2002, 19:31
Nog een tip: gebruik geen speciale tekens in de titel, omschrijving of andere tekstvelden.
Zo zal je zeker fouten krijgen indien er ergens een ' inzit, we zijn op de hoogte van dat bugje maar moeten het gewoon eens aanpakken...

Verder kan je in de opties van Internet Explorer de optie Show Friendly HTTP Errors afvinken (Internet Options... / Advanced). Op die manier krijg je misschien een concrete fout die je kan melden of doormailen.

Christian

Kika
11 juni 2002, 03:14
Nog steeds lukt het mij niet foto's te uploaden. Dit geldt voor de "challenge" en voor "beoordeel mijn foto". Ik weet van Graaff, dat het hem ook niet lukt. Zou het te maken kunnen hebben met het uitvallen van KPNQuest?

Gr.,
Kika

MINOLTA DiMAGE 5

jaja
11 juni 2002, 07:37
Hallo kika,

Op de server lopen de inzendingen voor de challenge zonder problemen binnen ...
Daar zal het dus niet aan liggen.
Vermits je tekstberichten ook doorkomen zal het waarschijnlijk ook niet aan KPNQuest liggen (en laat die dus maar overeind blijven, want anders!!!!) ...
Voorlopig hebben we hier ook geen enkele (zinnige) verklaring.
De foutmelding die je doorgeeft verschijnt normaal als je een foto tracht in te sturen zonder dat je ingelogd bent op het forum ...
Maar, we zoeken verder.

Jaja

mic
11 juni 2002, 09:38
Nog steeds lukt het mij niet foto's te uploaden. Dit geldt voor de "challenge" en voor "beoordeel mijn foto". Ik weet van Graaff, dat het hem ook niet lukt. Zou het te maken kunnen hebben met het uitvallen van KPNQuest?

Gr.,
Kika

MINOLTA DiMAGE 5


Neen daaraan zal het niet liggen...
Want als KPN uitligt, (Volgende week dus)
dan is het gedaan met internettten en kan je dit zelfs niet meer lezen.
Dus aan iedereen, voor 't geval dit verschrikkelijke toch moest gebeuren...
Een Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig 2003.
:D

Mic / Oly E-20 / http://home2.pi.be/michel30/bd/mic/mic.htm

jaja
11 juni 2002, 09:56
Hallo mic,

Inderdaad, als KPN er de brui aan geeft zijn de gevolgen niet te overzien.
Er wordt zelfs al gesproken over "de elfde september van het internet ...
En nu maar hopen dus dat dat niet gebeurd ...

Jaja

mic
11 juni 2002, 12:12
Ik ga direct een kaars branden bij 't Heilig Paterke...
Wat gaan we de ganse dag doen zonder internet????
Dan moeten we zelf naar Australie om Ridata's te halen.

Mic / Oly E-20 / http://home2.pi.be/michel30/bd/mic/mic.htm

DDICE
11 juni 2002, 15:27
Ik ben een leek over PC's : wat is KPNquest?

jaja
11 juni 2002, 15:35
Hallo DDICE,

KPNQuest is het bedrijf dat in Europa een aantal "backbones" beheert/verhuurt/... - dit zijn de grote internationale verbindingen waarvan zowat alle grote providers gebruik maken (verbeter mij als ik fout zit).
Zij hebben dus de "ruggegraat" van internet in handen en als die wegvalt valt dus ongeveer alles weg ...

Jaja

jakke
11 juni 2002, 16:32
Ik begin zo stilaan 2 mogelijke denkpistes te ontwikkelen (pasop het kraakt al :D ) waarom sommigen niet kunnen uploaden:
1. een spatie in hun naam ("Geert Soenens", "Luc Pappens", ...)
2. Ofwel is de combinatie Server locatie + "/" + gebruikersnaam + "/" + fotonaam.jpg gewoon te lang... ik slaag er ook bijvoorbeeld niet in mijn homepagina te zetten in mijn profile omdat die blijkbaar te lang is.

Ik denk dat denkpiste 2 een goede kanshebber is.

Jakke...

http://users.pandora.be/jancastermans/gallery/dirindex.html

rikcloet
11 juni 2002, 16:44
wat KPNQuest betreft: zelfs als zij plat liggen zal internet nog functioneren, alleen véél trager. Internet is immers zo geconstrueerd dat het bericht/url zelf een weg zoekt langs servers die wel bereikbaar zijn. Zo zou een mailtje of dit forumbericht gerust drie keer de wereld rond kunnen als KPN platligt en pas dan aankomen, maar aankomen zal het!

Rik
Oly C-700uz

Jempi
11 juni 2002, 16:44
pasop het kraakt al

Oppassen hé Jakke, dat het niet barst :) :)

Jempi.
MINOLTA Dimage 7

Rogéke
11 juni 2002, 18:00
hallo JaJa,
ik heb zojuist een beeld proberen door te sturen naar Fotoarchief en Demos' en dat blijkt niet te lukken. Ik krijg nochtans geen foutmelding.


<font size=4></font id=size4>
Is inmiddels opgelost.