PDA

Volledige versie bekijken : E10 en studioflitser



vermar
24 april 2002, 21:59
Kan iemand mijn vertellen of ik bij het fotograferen met studioflitsers de kleurentemp. handmatig moet instellen, of kan de deze op auto blijven staan.

Willem
25 april 2002, 15:23
Hallo Vermar,

Je fotografeert met een E-10 en die kan je vast op flitslicht, wiens witbalans je vast op flitslicht kan zetten. Ik weet ook niet zeker of een studioflitser filters heeft. Dat laatste geloof ik niet erg want ik las pas geleden een artikel over het teruglopen van de kleurtemperatuur van flitsbuizen over de duur van hun leven en niets over de flits-filteraanpassing.

Je kunt natuurlijk wat proefopnamen maken? Dat is te prefereren.

Groetjes,
Willem


Canon PowerShot S40

Edited by - Willem on 25 April 2002 16:26:18

daVinci
25 april 2002, 17:42
Op het werk gebruik ik 2 studioflitsers (Visatec) die vroeger verbonden waren via kabel met de E-10 maar sinds een paar maanden gebruik ik een IR-Trigger om draadloos de 2 studioflitsen te ontsteken.
Van kleurtemperatuur instellen heb ik niets aangetrokken en opnames zijn perfect.

Groeten

Vince
]