PDA

Volledige versie bekijken : Manueel focussen voor macro's



Fotoshooter
2 september 2008, 14:16
Ik vind het manueel focussen moeilijk met de kleine zoeker van de 350D. Hebben jullie tips/oplossingen? Hoe gaan jullie hiermee om. Is bvb de zoeker van de 40D meer geschikt of werken jullie voor macro's met een ander focus screen?

Graag jullie commentaren.

dleemans
2 september 2008, 15:10
Ik vind het manueel focussen moeilijk met de kleine zoeker van de 350D. Hebben jullie tips/oplossingen? Hoe gaan jullie hiermee om. Is bvb de zoeker van de 40D meer geschikt of werken jullie voor macro's met een ander focus screen?

Graag jullie commentaren.

Wel, ik gebruik eigenlijk bijna altijd AF, al zal ik wel meestal ook manueel "prefocussen", maar dat vooralom hunten te vermijden. Een macrolens met FTM (vb Sigma 150) is daartoe uiteraard aangewezen. De grotere zoeker van een 40D is handig, maar die van een 5D is nog veel beter :).
Ik gebruik geen speciale focusscreens.

hvr_oosterzele
2 september 2008, 15:17
Ik vind het manueel focussen moeilijk met de kleine zoeker van de 350D. Hebben jullie tips/oplossingen? Hoe gaan jullie hiermee om.

Ik heb een goeie bril :clown:.

Fotoshooter
2 september 2008, 15:55
Ik heb een goeie bril :clown:.

:D:D :G Ik heb eigenlijk nog geen ervaring met macro's maar ben van plan de sigma 150mm aan te schaffen. Deze schijnt echter een trage AF te hebben, en ik lees hier ook dat de meesten manueel focussen, vandaar mijn vraag. De zoeker van de 350d is echt wel klein om een exacte focus te bekomen...

parakiet
2 september 2008, 17:32
goh

beperkt focussen, de andere helft dek je door zacht te bewegen en op tijd af te drukken ;)