PDA

Volledige versie bekijken : canon raw



JACKY1
4 februari 2008, 21:27
hallo allemaal
ik ben nieuw op het forum ik heb een canon 300D en ben bezig met astrofotografie in een beginstadium piggyback en door de telescoop het beste is raw maar als als ik de foto's wil afhalen van de camera naar de computer komen alleen maar jpg bestanden tevoorschijn maar niet de raw bestanden ik gebruik canon zoombrowser welk programma moet ik hebben voor de raw bestanden
mvg jacky

Darwin
4 februari 2008, 21:30
hallo allemaal
ik ben nieuw op het forum ik heb een canon 300D en ben bezig met astrofotografie in een beginstadium piggyback en door de telescoop het beste is raw maar als als ik de foto's wil afhalen van de camera naar de computer komen alleen maar jpg bestanden tevoorschijn maar niet de raw bestanden ik gebruik canon zoombrowser welk programma moet ik hebben voor de raw bestanden
mvg jacky

de toetsen met leestekens op je klavier kapot? :confused:

anak
4 februari 2008, 21:42
De TS stelt een vraag om geholpen te worden. Mss heeft deze persoon dyslectie...;)

powerkiller
4 februari 2008, 21:50
het eertse punt dat in mij opkomt is heb je dit wel ingesteld op je camera om in RAW op te slaan ?
indien ja, open dat in windows explorer de map met de fotos (op het kaartje)
staan ze in RAW formaat hierop, dan moet normaal gezien elk programma dit vinden zonder dat daar extra zaken dienen ingesteld te worden.

JACKY1
4 februari 2008, 21:51
ik zal ... het schrijven...zodat jij...het begrijpt...;) darwin

mm
4 februari 2008, 22:36
je zoombrowser kan perfect je raw bestanden lezen alleen moet je ze misschien openen via de developinterface ofzoiets dan ga je ze wel zien anders moet je eens een trialversie van bijvoorbeeld lightroom of captureone4.0 binnenhalen om te zien of daar iets fout mee is en leestekens helpen enorm om iets begrijpbaars te schrijven ik heb er zelf al last mee te begrijpen wat ik zelf schrijf hoe doe je dat mm ik heb net trouwens eens die zoombrowser opengedaan om te zien of ik geen larie schreef en inderdaad ik zie naast mijn tifbestanden mooi ook alle rawbestanden van mijn camera bij jou niet dan ik zou eens kijken of je effectief wel rawopnames gemaakt hebt kijk eens of je ze wel ziet staan als je gewoon via een verkenner of finder kijkt naar de map waar de fotos zouden moeten in staan

Wim1960
4 februari 2008, 23:22
Even verplaatst naar algemeen, de beginners hoek is voor foto's.

op de cd die ik bij mijn 400d heb gekregen stond ook Digital photo professional, die haalt ze er perfect af , en je kunt ze er nog mee bewerken en converteren naar jpg ook .

Ga is foto's alleen in raw schieten , misschein lukt het dan ?

Havezet
5 februari 2008, 08:28
Je camera staat waarschijnlijk op PTP ingesteld (communicatie in het menu). Probeer die eens te wijzigen in Media.

Leonidas
5 februari 2008, 08:49
Mss heeft deze persoon dyslectie...;)Ja, dat zal het zijn, waarschijnlijk.

Steven D
5 februari 2008, 09:02
Zoek ook eens "stacken" van foto's op...
http://deepskystacker.free.fr/english/index.html

Door een gemiddelde van 10tallen foto's te nemen krijg je zo een veel betere beeldkwaliteit dan 1 RAW-afbeelding...

JACKY1
5 februari 2008, 16:29
ok dank u ik zal het eens proberen
mvg jacky